Merhaba arkadaşlar. Elimde Kingston HyperX 1066 Mhz 2*2 Kit ve Gigabyte G33m-S2 anakart var. Ramleri anakarta taktığım zaman ramlar 2*2 değilde 2*1 de çalışıyor. Anakart max 800Mhz ram destekliyor. Düşüncem ramleri 800mhz de 2*2 çalıştırması ama anakart 800mhz de 2*1 çalıştırıyor. Bu konuda fikri olan veya önerisi olan varmıdır. Ramleri 2*2 çalıştırabilmek yolunda ?
quote:
Orijinalden alıntı: YUHANNAtr
Merhaba arkadaşlar. Elimde Kingston HyperX 1066 Mhz 2*2 Kit ve Gigabyte G33m-S2 anakart var. Ramleri anakarta taktığım zaman ramlar 2*2 değilde 2*1 de çalışıyor. Anakart max 800Mhz ram destekliyor. Düşüncem ramleri 800mhz de 2*2 çalıştırması ama anakart 800mhz de 2*1 çalıştırıyor. Bu konuda fikri olan veya önerisi olan varmıdır. Ramleri 2*2 çalıştırabilmek yolunda ?
bıos güncellemesi denediniz mi?
Evet klasik olarak denediğim ilk çözüm.
800 mhz de 4x2 gb destekliyor, yuvada veya ramlerin birinde arıza olmasın?
Ramlerde sorun olmaz çünkü başka bir anakartta denediğimde normal olarak çalışıyor. Yuvada sorun olmadığını düşünüyorum diğer 2li slottada denedim ordada aynı sorun var. Hatta ram i tek olarak takıp denedim o zamanda 2Gb lık rami 1gb olarak görüyor. Yani bu farklı bir olay. Ram arızalı değil diğer anakartlarda çalışıyor ama bendeki anakartta 1gb * 2 görüyor.