herkese selamlar elimde yeni bir anakart var markası Asrock N68C-GS FX AMD DDR2+DDR3 1066MHz Soket AM3+ AM2+ AM2 mATX amd uyumlu anakart bu anakartı işlemci ve ramleri takıp çalıştırdığımda ekrana görüntü gelmiyor ve ilk açılışta gelmesi gereken bip seside gelmiyor.anakart arızalı diye gönderdim yeni anakart verdiler bu anakarttada aynı sorun devam ediyor.ne yapmam gerekir.sorularımı sorayım şimdiden herkese teşekkürler.
YAPTIĞIM VE SONUÇ ALAMADIĞIM İŞLEMLER 1:)RAMLERİBAŞKA MAKİNADA TEST ETTİM ÇALIŞIYOR 2:)POWER SUPPLY BAŞKA MAKİNADA DENENDİ ÇALIŞIYOR. 3:)RAMLERİN TAM OTUDUĞUNDAN EMİNİM 4:)ANAKART PİLİNİ ÇIKARTIP BİOSU RESTLEDİM AMA NAFİLE
BU ARADA SİSTEM RAMLER HARİÇ SIFIR ÜRÜN
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Seni yanıltmak istemem ama her ram her anakart da çalışmaz uyumlu olması lazım bence ramlar uyumsuz olduğundan bilgisayar açılmıyor araştırıp uyumlumu uyumsuzmu bir test et böyle siteler var galiba hatirladigim kadariyla.
quote:
Orijinalden alıntı: ILosMasTeR
Seni yanıltmak istemem ama her ram her anakart da çalışmaz uyumlu olması lazım bence ramlar uyumsuz olduğundan bilgisayar açılmıyor araştırıp uyumlumu uyumsuzmu bir test et böyle siteler var galiba hatirladigim kadariyla.
cevabın için teşekkürler anakartı aldığım firma ramlerin hızı oranda çalışacağını söylüyorlar.ddr3 1333 hızındaki ramlede denedim aynı sonuç; anakart üzerinde belirtilen ram hızlarında ramler ile deneyemedim seninde dediğin gibi ramlerde uyumsuzluk olabilir.
merhaba,
öncelikle kutu üstünde belirtilen hızlar max değerleridir, ddr2 için max standart frekans 1066 dır. o ibareler bunu belirtir. alt hızlarda sorunsuz çalışması gerekiyor. Neyse denemelere geçelim muhtemelen ramleri ayrı ayrı denemişsindir onu yazmıyorum :)
anakart özelliklerin aşağıdaki gibi : - 2 x DDR2 DIMM slots**** - Supports DDR2 1066*****/800/667/533 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 8GB*** (****DDR2 memory is only supported by installing AM2/AM2+/AM3 CPU.
*****Support with AM3 / AM2+ CPU.)
ayrıca işlemci listesinde de direk işlemcin bulunuyor.
dolayısı ile teknik açıdan bir sorunun yok. bios işlemcine karar vermiyor olabilir. çünkü am3 için hem ddr2 hende dd3 desteği bulunuyor. o yüzden istersen bios update yap. işlemcini düzgün görüyor mu kontrol et derim. bunun haricinde anakart "ramlerini sevmemiş olabilir" ne yazık ki bazen yüzleşmemiz gereken acı gerçek olabiliyor. sana ilk tavsiyem sistem buzzerini tak ki ana kartın bip seslerinden hatasını görebilelim.
benim foxconn (hp) anakartım var, desteği olmasına rağmen 1333/1600 lük kingston hyperx i çalıştırmıyor. deneme imkanım olduğu için kontrol ettim, aynı sınıftaki bazı compaq larda çalışıyor bazılarında ne yazıkki çalışmıyor... olabiliyor ne yazıkki.
Acilmayan makinede bios update edebilene helal olsun. Bu oneriyi veren kiside on numara biliyormus bu isi...
Konu sahibi arkadasim. sende oncelikle pil cikarilarak bios sifirlanmaz bunu bir ogren. Pil cikarma isini kim cikardi bilmiyorum ama en iyi yolu her zaman clear cmos jumper i ile bios sifirlamaktir. Cunku makinen elektrige bagli oldugu anda pil bir ise yaramiyor pil sadece makinede elektrik olmadigi anda saati ve bios ayarlarini tutmak icin kullanilir... Bu yuzden en iyisi clear cmos jumper idir... yeride pilin hemen altinda 3 pinli yuvadadir.
Ikinci olarak ramlerini tek tek dene... islemcin am3 fakat ramlerle birlikte am2+ soket yapisi seklinde calismaya ayarlaniyor. Bu yuzden ramlerini tek tek denemekte fayda var hatta bulabilirsen ddr3 ram ile dene(tabi bunu yaparken gene biosu sifirlaman lazim) veya ramleri tamamen cikarirsin islemci ve anakart ikilisi ile ram yok sinyali beklersin anakart 0 olduguna gore psu yada islemcinin bozuk olma ihtimali olacaktir bu durumda da...
gayet tabiyki kapalı makina ile bios update yapılamaz, ama emanet donanım ile yapılabilir. kastım bu, herhalde arkadaş anlamıştır.
İyi forumlar.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Acilmayan makinede bios update edebilene helal olsun. Bu oneriyi veren kiside on numara biliyormus bu isi...
Konu sahibi arkadasim. sende oncelikle pil cikarilarak bios sifirlanmaz bunu bir ogren. Pil cikarma isini kim cikardi bilmiyorum ama en iyi yolu her zaman clear cmos jumper i ile bios sifirlamaktir. Cunku makinen elektrige bagli oldugu anda pil bir ise yaramiyor pil sadece makinede elektrik olmadigi anda saati ve bios ayarlarini tutmak icin kullanilir... Bu yuzden en iyisi clear cmos jumper idir... yeride pilin hemen altinda 3 pinli yuvadadir.
Ikinci olarak ramlerini tek tek dene... islemcin am3 fakat ramlerle birlikte am2+ soket yapisi seklinde calismaya ayarlaniyor. Bu yuzden ramlerini tek tek denemekte fayda var hatta bulabilirsen ddr3 ram ile dene(tabi bunu yaparken gene biosu sifirlaman lazim) veya ramleri tamamen cikarirsin islemci ve anakart ikilisi ile ram yok sinyali beklersin anakart 0 olduguna gore psu yada islemcinin bozuk olma ihtimali olacaktir bu durumda da...
öncelikle cevap veren herkese teşekkürler tabi exeter sorunu sayende çözdüm teşekkürler nasıl çözdüme gelince işlemciyi söktüm baktımki iğne uçlardan 1 - 2 tanesi eğik iğne yardımıyla düzelttim işlemciyi tam olarak taktığımdan emin olduktan sonra exeter'in yazdığı gibi clr cmosu 1-2 konumundan çıkarıp 2-3 konumunda sıfırlayarak tek tek ramleri denedim 512 mb ram hariç 1 gb ramde çalıştı.Herkes hakkını helal etsin
öncelikle cevap veren herkese teşekkürler tabi exeter sorunu sayende çözdüm teşekkürler nasıl çözdüme gelince işlemciyi söktüm baktımki iğne uçlardan 1 - 2 tanesi eğik iğne yardımıyla düzelttim işlemciyi tam olarak taktığımdan emin olduktan sonra exeter'in yazdığı gibi clr cmosu 1-2 konumundan çıkarıp 2-3 konumunda sıfırlayarak tek tek ramleri denedim 512 mb ram hariç 1 gb ramde çalıştı.Herkes hakkını helal etsin
O durumda bios sıfırlamana gerek yoktu, işlemci ayaklarını düzelttiğinde çalışırdı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme