Şimdi Ara

Anakartım 8GB tek parça ram'ı çalıştırırmı? ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P7H55-M LX gibi eski bir anakartım var 2 ram slotundan biri arızalı olduğundan tek slota 8GB lık ram takmayı düşünüyorum
    1. Mümkünmü
    2. Herhangi bir 8GB DDR3 1333mhz 10600 CL9 ram alsam işimi görürmü dikkat etmem gereken nedir
    3. Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Masaüstü Ram (KVR1333D3N9/8G) siparişini vereceğim ram bu internette hesaplı bulduğum için alıcam.
    Şimdiden teşekkürler

• Muhtemelen 8GB tek parça rem sıkıntı yaratır zaten maximum 8GB destekliyor.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ne gibi bir sıkıntı mesela ayrıca aida64 den öğrdiğim kadarıyla 16GB da kadar desteklediği yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakxxl

Ne gibi bir sıkıntı mesela ayrıca aida64 den öğrdiğim kadarıyla 16GB da kadar desteklediği yazıyor

Sistem açılmaz.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/P7H55M_LX/specifications/

2 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory

Fakat burada ki 8GB ifadesi tek slot için mi iki slot toplamı içinmi denmiş anlaşılmıyor. Siteden uyumlu bellek modul listesini indirirsen bir bak orada tek 8GB kullanılıp onaylanmış bir ram var mı ona göre sorduğun remi alırsın.

• hocam bunu ram alarak uğraşmadan önce bi arakdaşınızdan yada bi tanıdık bilgisayarcınızdan ödünç alıp denemelsiniz böyle kararı kendin verirsiniz
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin listede malesef 2011 den sonra veri yok haliyle 6 GB üstü bi paylaşımda mevcut değil Nette de net birşey bulamadım sanırım tecrübe ederek öğrenmeye kaldı iş malesef :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

hocam bunu ram alarak uğraşmadan önce bi arakdaşınızdan yada bi tanıdık bilgisayarcınızdan ödünç alıp denemelsiniz böyle kararı kendin verirsiniz

Aynen öyle yapıcam sanırım son çare
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakxxl

quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

hocam bunu ram alarak uğraşmadan önce bi arakdaşınızdan yada bi tanıdık bilgisayarcınızdan ödünç alıp denemelsiniz böyle kararı kendin verirsiniz

Aynen öyle yapıcam sanırım son çare

yani hocam garanti olur sizin için böylelikle uraşmadan hallolur
  • Bu arada hepsiburada ürüne zarar vermediyseniz kayıtsız şartsız 15 gün içinde iade alıyor, alırsınız çalışmazsa iade edersiniz.
  • H55 çipseti slot başına en fazla 4gb ram destekliyor. Yani 4 slotlu H55 anakart varsa 16gb (4x4gb) 2 slotlu H55 anakart varsa 8gb (2x4gb) kullanabilirsiniz (ASUS, Gigabyte farketmez). Ama istisnalar da olabiliyor. Mesela aşağıdaki linkte biri h55 çipset ile 8g'lık modülü çalıştırabildiğini söylüyor. Denemek lazım.
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/320197-30-freezing-bios

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 7 Ocak 2017; 22:13:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.