Şimdi Ara

Anakart seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Sizce hangi anakartı tercih etmeliyim ve neden ?

• Anakart seçimi
  • Merhaba,

bende benzer bir arayıştayım. takipteyim.

• En az 2 m2 slotu olsun, vrm soğutucusu bulunsun(şart değil). İlerleyen zamanda yüksek seviye işlemci takarım diyorsanız faz yapısının daha güçlü olmasına da bakılabilir. 7500F hepsiyle çalışır.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

teşekkürler.

• 7500f ile ilk başlardaki 4/5 seçenekte olabilir ama takacağınız m2 sayısı falanda önemli .Vrm soğutma ve faz yapısına da bakılmalı bunlarda önemli.

İlerde iyi bir işlemci takılcaksa tdp değeri yüksek olan o basit soğutmasız anakartlar verimli olmaz, ısındıkları zaman işlemci frekans düşürür tam verim alınmaz işlemciden.

O seçenekler arasında yanlış hatrlamıyorsam asus x670 prime ve msi b 650 gaming x wifi var onlar ilerisi için daha sağlıklı olur tabi bütçe varsa.

Orada belii bir yükseltme ücreti ile dışardan daha ucuza gelir düzgün anakart.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

işlemci 7600 olacak yanlış görsel olmuş ona uygun anakart arıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart seçimi
    10 ay önce açıldı
    Ryzen Seçimi
    6 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

işlemci 7600 olacak yanlış görsel olmuş ona uygun anakart arıyorum.

• Ryzen 5 7600 işlemciye uygun arıyorum.

• ayyasmaganda24 A kullanıcısına yanıt

Denk sayılabilirler pek fark yok hocam. En azından b650m chipsetli, 2 adet pcie4.0 m2 girişi olan, vrm soğutması olan, faz sayısı düşük olmayan bir anakart tercih ederdim.

7500f / 7600 işlemci aynı. 7500f in içinde sadece entegre grafik birimi yok 7600 e göre, yukarda yazdım şeyler 7600 içinde geçerli.

cevabınız için teşekkür ederim. sizce soğutucu eklemelimiyim eğer cevap evetse hangisi uygun sizce ?

Anakart seçimi
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkür ederim. sizce soğutucu eklemelimiyim eğer cevap evetse hangisi uygun sizce ?

Anakart seçimi

Hocam 7600 kule tipi tek fanlı bir modelle de soğutulabilir. Bütçeniz ve isteğinize göre 240mm sıvı soğutma da tercih edebilirsiniz. Siteden kule tipi alacaksanız demonte gönderiliyormuş. Montaj yapamam derseniz sıvı soğutucu seçeceksiniz mecburen. Montajı ben yapabilirim derseniz akakçeden beğendiğiniz bir modeli de satın alıp takabilirsiniz.

Bu listeden f/p olarak Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB işinizi hayli hayli görecektir. (Montajı siz yapacaksınız)

Sıvı soğutucular pek uygun fiyatlı görünmedi.

çok teşekkürler.

Yukarda arkadaşımızn dediklerine katılıyorum. Hemen hemen aynı şeyleri diyecem. 7600 için bnce çok sıvı soğutmaya gerek yok bütçe yoksa. Thermalrightın belirtildiği gibi peerless modeli bu tarz işlemciler için gayet yeterli.

Ama site belirtmiş kule tipi kargoda sıkntı oluyor diye montaj yapılmadan gönderiliyor. Sıvı soğutma montajlı geliyor.

Kendim yaparım derseniz kule tipi olan soğutucuyu alın veya bir anlayan arkadaşınıza montaj yaptırın. Ya da direk uygun fiyatlı bir sıvı soğutucu ile gelsin sistem. Öyle seçin. Kule tipi olan acaba yetermi sorusu olmasın aklınızda yeterli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.