Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
64
Favori
84.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • günümüzde her eşya tabi ki kısa ömürlü olacak şekilde üretiliyor buna kimsenin itirazı yok .Teknoloji gereği böyle maalesef.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    iş türkiye olunca servis kalitesi değişiyor ne yazıkki ürün arızalandığında görüyorsunuz her marka her şehirde aynı tutum sergilemiyor ürün kaliteli olmasa servisin kalitesi ön plana çıkıyor. pahalı ürüne yönelmiyorum vestel arçelik gibi ürünler yedek parça bol onlardan almak mantıklı bilgisayar işi sans kullanıcı yorumların bakılmalı marka değil onuda yapan insan oğlu sonuçta.
    vestelin denizlideki fabrikasını gezmiştim uçak hangarları gibi kamyon dolaşıyor tv buzdolabı klimaları ayrı 10 sene önce idi bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 29 Kasım 2017; 15:52:9 >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    En dandik anakartı bile kaliteli psu,ups ve iyi havalandırma ile uzun zaman kullandım bunu sağlamanın tek yolu bu :)
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Her anakartın lan çipi birbirine uyar mı ve anakartın lan çipini gördüğünü nasıl anlıyacaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sybercomp S kullanıcısına yanıt
    tabi ki uymaz.. çeşit çeşit marka marka var..lan çipi üzerinde yazan yazıya bakın. ama ben pek lan çipi arızası görmedim. kolay kolay bozulmuyorlar. arada çıkıyor..
    ama ses çipi için bunu söyleyemem. en sık arıza verirler..hele ki bazı model çipler bazı anakartlarda külli bozulur. msi g31tm serisi anakartlarda sağlam ses bulmak zordur..zaten sonraki serilerde bu alc888 yerine via ses çipi kullandı msi.

aygıt yöneticisinde çipin sürücüsü görülür eğer yüklüyse.. yüklenmediyse sarı ünlem işareti vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 30 Kasım 2017; 11:1:17 >
  • B_O_S_S kullanıcısına yanıt
    resimdeki logic board.. priz genelde power boardunu bozar. muhtemelen de sigorta gibi elemanları..

hiç açılıyor mu? power boardu kontrol edeceksiniz.. sigortaya bakın.
    elle çiplerin sıcaklığını ölçün fişten çektikten belli bir müddet sonra. veya saç kurutma ile bölge bölge ısıtın ...

bu dediklerim arızası belli olmayan bordlar içindi.. prizden olduğuna eminseniz bulamazsanız power bordu değiştirin.
  • Echo54 E kullanıcısına yanıt
    araştırmadan çözülemez bu..
    ekrana görüntü gelmemesi demek= bilgisayarım bozuldu ne arızası var demektir..
  • OnurD7 kullanıcısına yanıt
    bence uğraşma çip arızası varsa.. hele ki samsung ise....

Samsung laptopu bıraktı yamulmuyorsam..
  • ugurbaba10 kullanıcısına yanıt
    kasa speaker ını tak...eğer tek bip geliyorsa sorun yoktur genelde..remli dene remsiz dene..

hiç ses yoksa araştırma konusu.. anakart post cihazları vardır. onlar genelde bir kod verir. o koda göre arıza tahmin edilir.
  • Fakir Kemancı kullanıcısına yanıt
    inteli 865 çipsetinin sorunlu olduğunu duydum. bozulmayan çok az var diyorlardı..ben de sağlamını görmedim..

2 tane yanmış güney köprülü vardı bende..
  • kötü_ben kullanıcısına yanıt
    sade girişi ise sorun değildir. ama çip arızalı ise iş uğraşmaya değmez. kasa ön panelden ses alabiliyor musunuz?

ya da o kartı tv ye bağlayın hdmi dan ses alabilirsiniz ekran kartından...
  • bolobolo kullanıcısına yanıt
    tamirini yapan çok yer var ama ben yaptırmadığım için yorum yapamam.

forumda abak.tarik çip değişimi yapıyor. ona bir sorarsınız..
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kullanmadığım ve uğraşmadığım ürünler için yorum yapamam. LG nin en son crt monitörünü kullanmıştım görüntüsü ve kalitesi iyiydi. Philipsin kaliteli ürünleri gibi.. Yine geçmiş yıllarda dillere destan philips 107p5 monitör vardı. herkes tavsiye ediyordu. aldım . gerçekten o zamanın en iyisiydi.Sonra aynısından bir daha aldım. Ama aynı diğer dandikler gibiydi. Bu sefer tüpünü farklı kullanmış. rezaletti..

Philips bazen kalitesiz panel kullanıyor...203V deki gibi.
    AOC e2243fws den sonra bunu alan ben, attan inip eşeğe binmiş gibi oldum. Bu nedenle hepsi iyidir de denmez. ama power ve logic bordları sağlamdır. Görüntüsü de güzelse alınır.
    Evde yaklaşık 8 yaşında philips 42pfl5405h var.Maşallahı var. Bir de eniştem 2 yıl önce samsung smart led aldı.Bizimkinin görüntüsü onunkinden iyi.. Bekliyorum ne zaman bozulacak onunki diye.. garantisi bitmiş olmalı.. bence suyu ısınıyor... adam 2 yıldır kanalları sıralayamadı. ben de baktım bulamadım tv de. daha sonra chansort programı ile pc de sıralayıp usb ile yazdık.
    .Ha bir de adaptörlü monitörleri tavsiye ederim. Çünkü herkes bir monitörün içini açıp power bordunu değiştiremez. ama herkes adaptörün bozuk olduğunu anlayıp adaptörünü değiştirebilir. hem de gayet ucuza..

Zaten monitör, TV uydu alıcılarını asla daha önce görmeden ve de yorumlara bakmadan almayın. yorumlar da yeterli değil yani.. göreceksin illa ki.. Herkesin övdüğü Next i almıştım. ama en ..oktan tuneri koymuşlar.15 yıl önceki vestelin dvb 510 bile ondan daha güzeldi.next in bir sürü özelliği var ama görüntü rezalet ötesi idi.. Tv nizden nefret ettirecek bir görüntü yani..halen tiksinirim..

Vestel fobim var benim. eskiden monitörleri adamı şaşı edecek gibiydi.çift gösteriyordu sağında solunda.. 72 ekran tüplü tv si de köyde evimizde var. tv de sinema seyretmek CD ile kaçak sinema kaydını izlemek gibi.. O nedenle yenileri ile de ilgilenmiyorum. Sildim yani.. bir çok arızası çıktığını yazıyorlar. İyi diyen de görmedim. Alttaki sitede Vestel 'e "crap" diyorlar.. Sözlükten bakarsın anlamına..Tellkom=Vestel DVB510 ilk uydu alıcımdı. aldıktan 1-2 ay sonra bozuldu. en az 3 kere servise gitti. cihaz soğukta çalışmıyordu. Ortam nemli ise hiç açılmıyordu.sobanın üstüne koyup ısıtıyor sonra açıyordum. daha sonra merkezi çipi saç kurutma ile ısıtınca görüntünün gelmeye başladığını farkettim. en son garanti bitti yine bozuldu. Durumu izah ettim ."2 lnb girişinden birini iptal edersek bu kadar sorun olmaz" dediler. ben de tamam dedim ve ücretsiz yaptılar..

bir de türksat 1b uydusunda discovery channel vardı .ücretsiz o zamanlar..onu izlemek için Yüksek Kaldırımdan çanak anten almıştım.1 hafta anteni ayarlayamadım.sinyal çok zayıf. Malamat oldum.(sivaslıyım). Ümidim kırıldı.sonra Allah tarafından yağmur yağdırılınca durum anlaşıldı.diğer anten normalken bu anten 2 haftada paslanmıştı.Değiştim sorun bitti. Karaköy esnafı alüminyum yerine sac çanak satıyor bu da iyi çekmiyordu. Eğer bir anteni eve taşımada zorluk çekiyorsanız taşımayın. geri verin satıcıya.. Ne kadar insanı kandırdıklarını anlamak isterseniz çatılara bakın ve paslanmış antenleri sayın..
    Bir seferinde de çatı katındaki kolay kırılan anten kablosunun plastiğini yakıp bakırını hurdacıya satmaya götürdüm.hurdacı bakıra mıknatıs tuttu. mıknatıs yapıştı. Bu bakır değil dedi.Ben dumur oldum. "Mıknatıs arızalıdır." dedim.Mıknatıs a dalacaktım nerdeyse... Demirden anten kablosu olur muydu? ama Türkler yapmış.olmuştu.. Velhasılı kelam antenciye mıknatısla beraber gidin. çanak ve kabloyu test etmek için..

Anten kabloları iyi izole edilmediğinde veya çatlak, delikleri varsa çatılardan uydu alıcınızın içine su taşıyan su borusu görevini görürler.kablonuzun ucu yanar.1-2 ay sonra Tuner su aldığından bozulur.artık "sinyal yok" mesajı görürsünüz.

burda budm var. konuları yorumları okursunuz. hangi tv en çok hangi arızayı veriyor? Hangileri sorunlu seri anlaşılır..
    badcaps.net
    Troubleshooting TVs and Video Sources - Badcaps Forums
    https://badcaps.net/forum/forumdisplay.php?f=31

@Kartal Göz
    @obscurhomme
    @alembizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 1 Aralık 2017; 1:10:30 >

• İki şey söyleyeceğim, eskiden kırmızı boyalı pcb msi k7n delta anakartlar vardı, ben iki tane bozulma hadisesi yaşadım. Amd 2.5 zamanları

Bunun dışında asus m4a77 anakart 1 ay içinde birkaç kere kullanıldıktan sonra güney köprüsünden bozuldu, psu sapasağlam cooler master 460w

şimdi yine eski msi 1366 soket ve asus maximus hero anakartlar var, epeydir oc'li çalışıyorlar.

elektronik bazen şans işi ama asus'dan çok tiksinmiştim bir dönem. güney köprüsü iki kullanımda nasıl bozulur ya?

bu güne kadar gelmiş geçmiş en sağlam anakart bence gigabyte. bir tane arkadaşımın bozulan gigabyte mobo'sunu görmedim inanın.
  • Hepsi sorunlu mu hiç mi yok sorunsuz yaw. En iyiden en kötüye sıralaman nedir?

senin dediklerinle ben karşılaşmadım desem yeride ya sen yanlış ya ben yanlış işteyim, lan kartı sese göre 10 kat fazla bozulur elektrik yıldırım gibi nedenle sesi bozulan kart bir kere denk geldi oda asus.. okadar iş yapmışsınız laflarınıza bakılırsa hiç görsel yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 30 Kasım 2017; 8:53:0 >
  • quote:

forvet09

merhaba,
    dual bios sorunlu bir anakart var. gigabyte h61m-ds2 .
    dual bios yazıp ekranda kalıyor. reset atıp yine aynı ekrana gelip tekrar reset atıyor.
    yardımcı olabilir misin?

mikail13 Binbaşı

14 sa. önce onu yazmıştım . bu çipset arızası. gigabyte çokça yapar bunu... bende de 4 adet böyle biosta kalan anakart var... bence yapılacak tek şey fırına vermek.. ama dikkatli olmak lazım. erken veya geç almamak lazım. tabi fanları çıkarmak lazıım önce..

bir de bunu konuya kesip yapıştıtırsanız iyi olur. başkaları da görür.

garantisi olsaydı keşke.. veya bittiyse bile gigabyte türkiye ye yaz belki ücretsiz yaparlar..

info@gigabyte.com.tr
    Sürücü yüklü ama çalışmıyor. Arada gidip geliyordu artık hiç çalışmıyor

• sybercomp S kullanıcısına yanıt
    LAN Işığı yanıyor mu?
    Lan portu arızalı olabiliyor veya geçen resmini atttığım 6 bacaklı entegre...

bana 5-6 Lan arızalı kart geldi. onları tamir ettim. hiç biri çipten arızalı değildi..
  • mundt kullanıcısına yanıt
    usb diskinizde sorun yoksa usb girişinden güney köprüsü istikametine doğru yol alacaksın.
    bende 20 tane gigabyte anakart varsa 18 inin güney köprüsü arızalıdır. bir tanesi garanti süresi içinde yanmıştı. değiştirdiler köprüyü..

he bir de USB 3.0 lar kuzey köprüsüne bağlanıyor..en azından bir kartta bunu gördüm.

her usb girişinde ve her farklı diskte yapıyorsa bence güney köprüsü arızasıdır. ama sen yine de gigabyte a bir sor..
    info@gigabyte.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 30 Kasım 2017; 22:45:53 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.