Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
64
Favori
84.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart tamiri yapabilmek için ne tür ekipmanlara sahip olmalıyım? Leyim tabancası, leyim sökme tabancası, tornavida seti, benim aklıma gelenler bunlar ama iyi bir elektronikçi olmak için ne tür ekipmanlara sahip olmam gerekir?

Ve anakart üzerindeki çipleri sökme ve yenilerini takmak için hurda elektronik kartlar üzerinde denemeler yapmak faydalı olur mu? Hurda kartları bit pazarı gibi yerlerden bulmak mümkün olur.
  • Anakartın dördüncü ram slotu bozuk, farklı ramlerle test ettim, ram takınca restart oluyor. Sorun ne olabilir? Ayrıca elektronik tamir işini hangi ilde yapıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    rem slotu arızalı. uğraşmaya değmez. öyle kulanın.

rem slotunun değişmesi gerekir yüksek ihtimal. büyüteçle pinlerini kontrol edin.
    içine demir vs düşmüş de olabilir tabi..
  • evet hard diskte kesin arıza var.

başka bir sebeb te şu olabilir:

güncellemeler açıldığında veya yüklenince pc nin arızalı bir çipinin ( genelde Grafik çipi) sürücüsü de otomatik yükleniyor. Tabi çip bozuk olduğu için sürücü yüklenince pc sapıtıyor. Açılmıyor. Windows göçüyor vs vs..

Bu zamana kadar güncellemelerin zararından başka kârını görmüş değilim. Hizmetlerden devre dışı bırakıyorum ve pc kendi hızına geliyor. Yoksa çok yavaşlatıyor pc yi.. Sorunlu yani
    Say say bitmez Antoni Queen.
    kürdandan kolonyaya,iğneden cımbıza ..

resim atarım ne gerekiyor diye...
  • @mikail13 merhaba.

Ben de GA-990FXA var Gigabyte. DDR AM3 socket. Biraz eski bir kart. Uzun süredir rahat şekilde kullanıyordum ama 2 hafta kadar önce ekrana görüntü gelmemeye başladı. Beraberinde de klavye ve mouse'un da ışıkları yanmıyor. 1-2 kişiye sordum kuzey köprüsü arızalıdır dediler. DDR3 AM3 yeni bir kart almak da pek mümkün değil malum artık çok eski bu modeller.

Tamir edilebilir mi?

PM de attım sana.

Teşekkürler şimdiden.
  • S.a.
    Bu faydalı konu için teşekkür ederim.

Geçmiş zaman aldığım combo anakart vardı hangi firma üretiyor belli değil önüne gelen üzerine etiket vuruyor.
    Şuan satılan asrock g41 anakartlarda bunla birebir sayılır.

En son 1-2 ay önce sistem kurup denemeler yapıyordum geçen bir pc anakart arızalanmış onun ram ddr2, işlemci core duo e serisi birde powerını bu ana karta taktım cımbızla power on uçlara dokundu çalışmadı fişi çektim tekrar denedim hiç hareket yok sonra bekledim elektiği söktüm elimde nitril eldivenlerde takılıydı parçaları kontrol ederken resimde işaretli 2 parça deli gibi ısınmış başka hiç bir yerde ısınma yok. Başka power Supply ile denedim yine aynı işlemciyi her parçayı söktüm resimdeki haliyle power takıp denedim o 2 parça ısınıyor.
    Bununda bozulmasına sebep olan neydi acaba önceki power supply mi oldu onuda elimdeki power supply tester cihazı ile test etmiştim çalışıyordu.

Bu anakartın tamiri olur mu? çöp mü?
    ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßaron -- 8 Ocak 2019; 14:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

2012 yılında topladığım bilgisayarımı çeşitli yükseltmeler ile hala çatır çatır kullanıyorum ama artık anakart problem çıkarmaya başladı diye düşünüyorum.

Oyunlar: PUBG, BF1, ROE vs orijinal oyunlar.

Son bir kaç aydır oyunlarda her hangi bir hata vermeksizin masa üstüne atma,

Bilgisayar ilk açıldığında sadece bir kere 3-4 saniyeliğine mouse donma,

Zaman zaman da mavi ekran (IRQL NOT LESS OR EQUAL) hatası alıyorum.

Mouse takılması hariç mavi ekran ve masa üstüne atma sorunlarını oyunlara girdikten 1-2 saat sonra alıyorum (cpu, gpu ve diğer tüm sıcaklık değerleri normal) ve her zaman yaşamıyorum ama artarak devam ediyor ve edecekte gibi.

Çözüm için uyguladığım yöntemler;

Temiz ve çeşitli versiyonlar ile windows 10 kurulumu.
    Kasa içi her daim temizleniyor.
    3 saat süren bellek testlerinde bir sorun çıkmadı.
    Her daim en güncel sürücüleri kullanıyorum.
    İşlemci ve ekran kartı benchmark programlarında herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum.
    Hem cpu hem de gpu hız aşırtmalı kullanıyorum ve default ayarlarda deneme yapmama rağmen hata ile karşılaşma devam ediyor.

Sistem özelliklerim kısaca;

i7 3770K @4.7ghz
    Msi z77a-G45
    Gtx 1060 6gb
    Samsung Evo 850 256gb SSD
    G-skill 3x4gb ddr3 ram
    işletim sistemi windows 10 1809 versiyon (lisanslı kullanıyorum)

Anakart ile ilgili bugüne kadar her hangi bir test yapmadım. Bir öneri varsa denemek isterim. Saygılar.. @mikail13
    @mikail13 bey'den cevap alamadık ama sorun tespit edildi.

Meğer işlemciye verdiğim voltajı ters yazmışım. 1,3750 olacakken 1,7350 yazmışım..

• Eğer PSU'nuz sorunlu ise anakartın işlemci fanı 3-4 defa döner, durur ve açılmaz.Ama aynı Psu diğer anakartları çalıştırır.Siz de asus anakartım bozuk sanabilirsiniz.

Birebir bu sorunu yaşadım, sorun anakartta zannettim psu başka anakartı çalıştırdığı için. Yeni psu alıp denediğimde anakart sorunsuz çalışmıştı. Sorun şu ki bozuk dediğimiz psu senelerdir başka pclerde çalışmaya devam ediyor

Geçenlerde anakartın wifi kartını yaktım. wifi anten kabloları kısadevre yapmış, dumanlar çıktı, anakart kendini kapatmadı ben elle kapatıp çıkardım wifi kartını. Bu wifi kartı muhtemelen sizlere ömür ancak anakarta takılan yardımcı aparatın çalışıp çalışmadığı tek başına kontrol edilebilir mi?
  • hocam merhaba bende foxconn g31 mxp model anakart var sorunum şu anakarta entegre 4 usb portundan 2 si sapasağlam çalışırken diğer iki tanesi ise herhangi bir donanım taktığımda yarım saat 1 saat bazen 2 saat sonra güç kesiyor örneğin mouse takıyorum bir süre sonra ışıkları sönüyor ve donuyor yeniden başlatınca düzeliyor bilgisayarcı arkadaşım çok iyi bir elektronikçi tamir edebilir belki dedi kimiside anakarta entegre olduğu için tamir edilemez diyor sizce tamir edilebilir mi ? Elektronikçinin yapması gereken işlem nedir ? bu arada sıkıntılı usb ler çaprazlama sol üst köşe ve sağ alt köşe
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    yapılabilir ama foxconn uğraşmaya değmez. 50-60 tl tamire vereceğine 70 tl ye al g31m3 msi... getli ama.

bu konuda biri foxconn un bu sorunu durduk yerde çıkardığını yazmıştı.
  • Allah fetöcülerin elinden hepimizi esirgesin.
  • Gigabyte GA-Z97X-UD5H-BK anakartım dördünce slotua ram takınca C0 hatası alıyorum, bu hatanın detayı hakkında bilginiz var mıdır? Ram sağlam, kendi ramimi farklı bilgisayar denedim, arkadaşın ramini kendi anakartıma taktım dördüncü slotta yine C0 hatasını aldım. Bu sorun test amaçlı farklı bir bilgisayara kendi ramimi çıkartıp, sonra tekrar kendi anakartıma takınca oluştu. C0 hatası hakkında detaylı bilginiz var mıdır? Yoksa genel bir hata kodu mudur? Işık ile baktım ama slotun pinlerinde sıkıntı bulunmuyor, arka leyim tellerinide kontrol ettim, gözle görülür bir sorun bulamadım.

• Merhaba sadece anakart mı tamir ediyorsunuz? Belkin Smart AV prizim var. Bu cihazın master soketi var. O sokete bağlı cihazı kapattığım zaman diğerlerinin elektriğini kesiyordu. Elektrikteki dalgalanma sonucu cihaz bozuldu ve bu özellik artık çalışmıyor. Görünürde yanmış bir bileşen yok. Röle sağlam 5V ile tetiklediğim zaman atıyor. Multimetrem var ama sorunun kaynağını bulamadım.

Piyasada yenisi yok. Tv tamircisi anlamadı. Cihazda sorun yok diyor. Bahsettiğim özelliği bile adama 5dk da zor anlattım. Ücret karşılığı bana yardımcı olabilir misiniz? Gerekirse cihazı da gönderebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Ocak 2019; 22:0:10 >

rem pinleri kirlenmiş olabilir. silgi temizleyin.
    slotu süpürgeyle hakeza....
  • ßaron ß kullanıcısına yanıt
    hindi anakart muhtemelen.

usb ile ilgili olabilir. transistör o... ama sorun o olmayabilir.

garantisi olmalı...ama nerden aldınız?
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    ben ekran kartı derdim ilk ama...
  • Anakartın verdiği C0 hatası ile ilgili internette araştırma yaptım ama net bir şey bulamadım. Ram slotlarını elektrikli süpürgenin dar ucu ile temizledim. Arkadaştan aldığım rami kendi bilgisayarıma taktım, zaten benim bilgisayarda toplamda 4 ram var, diğer kendi ramlerimi dördüncü slota takıp test ettim, yani bu şekilde bir çapraz test yaptım, ram slotlarının leyimlerinde kararma yada gözle görülür kopukluk bulunmuyor, C0 hatasını almaya devam ettim. Bu şekilde testler yaptım, bu haftasonu anakart tamiri yapan bir yere götüreceğim.

• mikail13 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Bu anakartı 3 yıl önce teknoloi ürünleri satan ana dağıtıcıdan almıştım hatta zamanında ram arızası var zannetip yolladım yerine yenisini yolladırlar bir kenarda duruyor şimdi garantisi yok. Üzerinde marka hiper adında fason bir firma onlarad mail attim teknik destkle bir görüşün demiş aramaya vakit olmadı.
    Mahalledeki teknik servise resmi gösterdim tamiri olur mu? olmaz mı diye uğraşmak istemedi.

Arızanın sebebiyeti %90 işlemci. İşlemcinin altındaki sdm kondansötürlere baktım 0 değerde. Ölçüyüde doğrumu yaptım emin değilim multimetre sinyal kısmında iki ucu değdirdim bip sesi geliyor, sağlam olanda da bip sesi geliyor ama en azından değerler var.

Anakartta nereyi bozdu acep onu bulmayı dert edindim tercübe edinmek için. Cahillik ettik aynı anakartta bir tane daha bozdum tek yaptığım işlemci ram psu takıp power on pinleri tetikledim. Mevcut anakartı asus'ub kondansatörlerin kafaalr patlaktı ama çalışıyordu kullanan kişiler 3m² karelik odada klimayı 30 dereceye dayamışlar aşırı ısınmadan pert oldu. En son bozuk asus anakartta baktım bahsettiğim işlemci kenarındaki mosfetlerden dumanlar çıktı.

Anakartta koruma yok belliki marka anakartlarda en azından F1 F2 diye sigorta koymuşlar bunda didik didik aradım F alakalı bir parçada yok.

Teknik Takipyoutube
    Anakart Kısa Devre Sorunu Çözümü
    https://www.youtube.com/watch?v=wb3EhiOP_Lo
    bu videodaki adamada sordum çözüm söylemedi tamiri olurda değmez demiş bende biliyorum değmezde tercübe edinmekte suç değildir herhalde ben tercübe ederim yarın bir gün başka bir kardeşimize faydam olur, yanlışmı düşünüyorum.

• Merhabalar benim de bir sorum olacaktı. Asus Crosshair IV Formula AM3 soket bir anakartım var ve kartın ram skorlarını 4ünden sadece 1 tanesi (işlemciye en uzak olanı) çalışıyor. Diğer slotlara ram taktığımda anakart üstündeki DRAM led I yanıyor ve hiç bir şekilde görüntü gelmiyor monitöre ama dediğim gibi son slota takınca normal şekilde kullanabiliyorum pc i. Bu slotların tamiri mümkün müdür veya kesin olarak slotlardan mıdır ?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.