Şimdi Ara

Anakart tavsiyesi yapabilecekler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. İmzamda gözüken sistemimi yenilemek için 2600k işlemcimi satıp i7 4790 alacağım. Anakartım da çöp oluyor o yüzden. Yeni bir anakart alacağım fakat ne alsam bilemedim. Msi z97 gaming serisi almayı düşünüyorum fakat anakart için şimdilik 450 500 liram yok. En uygun fiyat performans olarak hangi anakart alınabilir? Şimdiden teşekkür ederim

• cmravclr C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben i7 2600K'nın hala çok geçerli bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Onun için i7 4790'a gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını iyi bir şekilde değerlendirin. 2600K'ya overclock yaparak 4790'ı yakalayabilirsiniz ama tabi biraz ciddi overclock gerekebilir. Ama zaten 2600K gibi işlemciler 5 GHz hıza çıkabiliyor.
  • Boşuna masraf yapma, illa sistem değiştireceksen X79 çipsete geçiş yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Hocam ben i7 2600K'nın hala çok geçerli bir işlemci olduğunu düşünüyorum. Onun için i7 4790'a gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını iyi bir şekilde değerlendirin. 2600K'ya overclock yaparak 4790'ı yakalayabilirsiniz ama tabi biraz ciddi overclock gerekebilir. Ama zaten 2600K gibi işlemciler 5 GHz hıza çıkabiliyor.

Doğru, 4790K olsa,hadi neyse diyeceğimde, K olmıyan bi 4790 için, 2600K gibi bi işlemciyi elden çıkarmak bana da mantıksız geldi.
  • Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. 2600k hala taş gibi ben de farkındayım ama mevcut sistemimde anakartımı değiştirmek zorundayım. 7970 ekran kartına geçince 2 Pci-e x1 slotumda kullanılamaz hale geldi. Bu slot bana lazım, ses kartı kullanıyorum. İhtiyacım olduğu zaman ikinci ekran kartı slotunu kullanıyorum. Oraya da tam oturmuyor herhalde çoğu zaman tanımıyor bilgisayar. tak çıkar tak çıkar gına geldi artık. :) O yüzden değiştirmeyi planlıyorum.

OC Konusunda da çok fazla deneyime sahip olmadığım için ilerde de oc yapıp yapmayacağımı bilemiyorum o yüzde yeni işlemci için k serisine ne kadar ihtiyaç duyarım emin değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.