Birçoğunuzun bildiği üzere iyi kasalarda 7-8 fan bölümü oluyor. diyelim ki 7-8 tane fanımız var, her biri için anakartta giriş gerekmiyor mu?? Nereye takıcaz bunları?? Benim pegatron anakartta bile 1 fan girişi var. Molex girişi falan duymuştum, bilen birileri varsa ordalar biliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Fan kontrolcü ile bağlayabilirsiniz.Fanınız molex ile doğrudan molexe bağlayacaksınız. pwm fanları ise dönüştürücü ilede bağlayabilirsiniz yada çoklayıcı.Çoklayıcı en mantıklısı.
anakartlarda fazla fan girişi bulunmaz. genelde bir elin parmaklarını geçmez. En fazla olanlardan biri örneğin bende ki anakart, 2 işlemci, 2 anakart, 4 kasa fanı yeri var. Fazla fana ihtiyaç duyulduğu zaman güç kaynağından direk olarak veya fan kontrolcü kullanılarak daha fazla fan kullanılabilir. Güç kaynağının molex veya sata güç çıkışlarından fanlara güç verilebilir. Piyasada satılan bütün fanların kutusundan molex dönüştürücü de çıkar zaten. Tek veya çoklayıcılı şekilde.
sanırım yeterince açıklayıcı oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: yasin.25
anakartlarda fazla fan girişi bulunmaz. genelde bir elin parmaklarını geçmez. En fazla olanlardan biri örneğin bende ki anakart, 2 işlemci, 2 anakart, 4 kasa fanı yeri var. Fazla fana ihtiyaç duyulduğu zaman güç kaynağından direk olarak veya fan kontrolcü kullanılarak daha fazla fan kullanılabilir. Güç kaynağının molex veya sata güç çıkışlarından fanlara güç verilebilir. Piyasada satılan bütün fanların kutusundan molex dönüştürücü de çıkar zaten. Tek veya çoklayıcılı şekilde.
sanırım yeterince açıklayıcı oldu.
çok teşekkür ederim. Ama fan kontrolcüye gerek olmadığını düşünüyorum.
kişiden kişiye değişir bu durum. fan kontrolcü kullanımında fanların hızını anakartta olduğu gibi elle değiştirebilirsiniz fakat direk güç ile beslediğinizde böyle bir imkan yok.