ASUS M4A89GTD PRO/USB3 anakartım mevcut. Şuan da P2x4 955BE ile kullanıyorum. AM3+ yani FX desteği var fakat bazı modelleriyle.
FX8150 desteği var diye biliyorum. Hiç 890 chipset ile FX işlemci kullanan varsa yada benim anakartımla kullanan olduysa herhangi bir sorun teşkil edip etmediğini öğrenmek istiyorum.
Fakat dediğim gibi 8350 yada 8320'ler değil. FX'in ilk çıkan modelleri olan , FX4100 , FX6100 , FX8100 desteği var diye biliyorum.
Watt kullanımı da zaten P2x4'den farkı yok. 125W TDP var.
Anakartınız AM3 soket (beyaz). AM3+ soketler ise siyahtır.
Hen ne kadar ilk nesil bazı FX işlemcilere beta olarak destek veriyor görünse de pek inanmayın. FX çıkmadan önce mevcut 8XX soketli anakartların BIOS update ile FX destekleyeceği söyleniyordu ama çok azında bu gerçekleşti. Yapılanların çoğu da sorunlu.
Bu kart da öyle. FX çıkmadan önce üretilmiş ve update ile FX destekleriz mantığı var. Ancak olmadığı aşikar. FX için 3027 Beta BIOS desteği gösterilmiş. Gerçekten uysa güncellenir ve beta olmaktan çıkardı. Yani firma da desteğe inanmamış ki bu kadar geçen seneye rağmen güncellememiş.
quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
Anakartınız AM3 soket (beyaz). AM3+ soketler ise siyahtır.
Hen ne kadar ilk nesil bazı FX işlemcilere beta olarak destek veriyor görünse de pek inanmayın. FX çıkmadan önce mevcut 8XX soketli anakartların BIOS update ile FX destekleyeceği söyleniyordu ama çok azında bu gerçekleşti. Yapılanların çoğu da sorunlu.
Bu kart da öyle. FX çıkmadan önce üretilmiş ve update ile FX destekleriz mantığı var. Ancak olmadığı aşikar. FX için 3027 Beta BIOS desteği gösterilmiş. Gerçekten uysa güncellenir ve beta olmaktan çıkardı. Yani firma da desteğe inanmamış ki bu kadar geçen seneye rağmen güncellememiş.
ASUS her ne kadar sağlam pcb'li ve kaslı anakart üretse de o zaman da destek vermiyordu hala vermiyor. O zaman da bios güncellemesi yoktu şimdi de.
Bir sonra ki seçimim bakalım tekrar ASUS mu yapıcam , düşünmek lazım bu konuyu. Bunun yanında Core Unlock OFF yapınca çalıştığı yönünde duyumlar aldım.
Sadece Asus değil diğer markalarda da genelde böyle oldu. Birde sanırım yeni anakart satmak için eskilere destek vermekte gönülsüzler.
Yine de şans işi. Listede görünen ürünler de denenmeden bilinemez.