Şimdi Ara

Anakart ve İşlemci ( Gaming ) !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , yaklaşık 2500 TL ye gaming pc toplamak istiyorum... Yalnız INTEL CORE I5 2500K SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM işlemci seçtim. Buna ve ekran kartıma Overclock yapmak istiyorum . Anakart hakkında fikir almak istedim.

Elimde olan donanım : ( Fiyata dahil olmayan donanımlarım )

- HDD samsung 1TB 3.0 USB
    - T.C electronic Desktop 6 ses kartı
    - Asus DvD writer
    - Modem
    - LG 22'inch Monitor
    - Samsung 500 GB harddisc
    - M1Active 520 Ses monitörleri
    - Klavye ve mouse...

SORULARIM:

- Overclock işlemi ne kadar performans sağlar ?
    - İşlemcinin Star Wars old republic gibi oyunlarda Overclocklanması ne gibi faydalar saglar ?
    - Bu tarz oyunlarda FPS arttırmak için neler yapabilirim ?
    - Ekran kartına Overclock işlemi yapılıyor mu ?
    - SSD şartmı

( Tavsiye ettiğiniz ürünün yaklaşık fiyatını da yazarsanız sevinirim. )

Teşekkürler...

Albüm olarak açmışım nasıl değiştirilicegini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwareinfo -- 22 Ocak 2012; 16:27:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanballi

Arkadaşlar , yaklaşık 2500 TL ye gaming pc toplamak istiyorum... Yalnız INTEL CORE I5 2500K SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM işlemci seçtim. Buna ve ekran kartıma Overclock yapmak istiyorum . Anakart hakkında fikir almak istedim.

Elimde olan donanım : ( Fiyata dahil olmayan donanımlarım )

- HDD samsung 1TB 3.0 USB
    - T.C electronic Desktop 6 ses kartı
    - Asus DvD writer
    - Modem
    - LG 22'inch Monitor
    - Samsung 500 GB harddisc
    - M1Active 520 Ses monitörleri
    - Klavye ve mouse...

SORULARIM:

- Overclock işlemi ne kadar performans sağlar ?
    - İşlemcinin Star Wars old republic gibi oyunlarda Overclocklanması ne gibi faydalar saglar ?
    - Bu tarz oyunlarda FPS arttırmak için neler yapabilirim ?
    - Ekran kartına Overclock işlemi yapılıyor mu ?
    - SSD şartmı

( Tavsiye ettiğiniz ürünün yaklaşık fiyatını da yazarsanız sevinirim. )

Teşekkürler...

Albüm olarak açmışım nasıl değiştirilicegini bilmiyorum

Arkadaşım bence HDD'ni kullanabilirsin gayet iyi.Ses kartın da gayet güzel.DVD writter da iyi ama BLU-RAY alabilirsin çünkü 2500 TL gerçekten game pc toplamak için büyük para.Modemin varsa sorun yok.Lg 22 inch monitör ise biraz özelliklerini belirtirsen sana daha iyi bir şekilde yardımcı olabileceğim.Full HD ise sorun yok ama HD Ready(1366*768) veya 1680*1080 ise oyundan daha az zevk alabilirsin ve bu senin için büyük bir kayıp olur.Yani Full HD olursa LCD veya LED (kontrast oranı iyi olduktan sonra zaten oyuna iyice kapılabilirsin.) olursa sorun yok demektir.Samsung Hard Diskler çok iyidir.Kullanmanı tavsiye edelim.Ses Monitörlerine çok ihtiyaç yok ama ses kartın 5 + 1 desteklerse kesinlikle 5 + 1 sistem almalısın.Klavye ve mouse kaliteli ise sorun yoktur.Ama dersen ki çok kaliteli değil o zaman Logitech MX 3200 Serisini tavsiye ederim.Bende laptop var.Pek pratik olmuyor ama masaüstünde çok güzel olacaktır çünkü büyük bir usb alıcısı vardır.Ama Çok güzel bir set.(Link verirdim ama forumda yasak.)

GELELİM EN ÖNEMLİSİNEEEE...

Intel'de ısrar etme.Yeni nesil AMD'ler gelmiş bulunmakta.Zaten ille de Intel alacam diyorsan ki maddi olarak bakarsak zaten donanımın bir kısmı sende var bu paraya Intel Core i7 alabilirsin.Ama tavsiyem AMD Phenom serisindendir.

Soruların iseeeee...

-Overlock ile işleminin performansını yükseltebilirsin ama dediğim gib dediğim gibi işlemci seçimi yaparsan senin lehine olur.
    -FPS arttırmana pek gerek yok.Zaten insan gözü saniyede 25 kare yani 25 fps görebilmektedir.Sistemin iyi olursa Oyunlar kasmaz ve bu da FPS düşüşlerine yol açmaz ki bu da fazladan uğraşmana gerek kaldırtmaz
    -Yanlış bilmiyorsam ekran kartına overlock yapılamaz
    -SSD şart değil.

-Bence 5+1 ses çıkışlı ddr3 destekli 4 ram yongalı ve fiyatı uygun bir anakart alabilirsin.
    -Ram olarak 4GB ddr3 destek öneririm.
    -İşlemci tavsiyemi zaten yukarıda belirttim.

Bence bunlara uygun bir bilgisayar toplarsan hem çok güçlü bütün oyunları kaldırabilen bir bilgisayarın olur hem de illa da 2500 TL harcamak zorunda kalmazsın.Geri kalan parayı da başka bir yerde kullanırsın

YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA...

• Teşekkür ederim . Suanda işlemcimi aile bireylerinin ihtiyacına göre seçicem. Intel i7 K serisi kullanabilirim. FPS konusunda da benim suanda 28 fps gösteriyor. Arkadasımda 40 fps e kadar çıkıyor. O görüntü yenileme hızını ciddi anlamda hissediyorum. Monitör FullHD bu arada...
  • Yardımcı olmak görevimiz.Zaten monitörden memnun değilsen ki zaten 2500 Tl'n olduğuna göre istediğin ekranların çoğunu alabilirsin.Ve Samsung yeni monitörler çıkarıyor!!!3D 120 hz. falan ama yine de istersen aynı monitörle devam et ama ben çok iyi almak istiyorum dersen yeni bir tane 24 inch LED Full HD 75HZ bir monitör alabilirsin tam senin istediğin gibi olur.

• LED Monitör alırım eger alırsam 3D bana göre degil ya . 24 inch LED iyi gider
  • Ve FPS yükseldikçe biraz daha iyi olabilir ama mesela yeni televizyonlarda 800 HZ. olabiliyor hadi oldu 25 insan gözü 40-50-60 hadi hadi en fazla 100 hz falan fark görülür ama bence çok da abartma :DDDDD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardwareinfo

LED Monitör alırım eger alırsam 3D bana göre degil ya . 24 inch LED iyi gider

Bence iyi seçim her zaman dediğim gibi 2500 TL çok yüksek bir miktar kessinlikle LED almalısın.Bu gece biraz araştır monitörleri foruma yaz ben bakacağım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekin asil

quote:

Orijinalden alıntı: Hardwareinfo

LED Monitör alırım eger alırsam 3D bana göre degil ya . 24 inch LED iyi gider

Bence iyi seçim her zaman dediğim gibi 2500 TL çok yüksek bir miktar kessinlikle LED almalısın.Bu gece biraz araştır monitörleri foruma yaz ben bakacağım...

İşin görünen kısmını abime bıraktım ben LED monitörü o alır ...

• Sen bilirsin kardesim ama ben LED al derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.