Merhaba arkadaşlar. Sistemim bana göre iyi bir sistem istediğimi anında yapabiliyorum ama performans sorunum ciddileşti fazla kasmaya başladı. Core 2 Quad Q9600 işlemcim, 2-2 olarak 4GB 1333 Mhz ramim ve AMD Radeon HD4750 ekran kartım var. Ama sanırım anakartım yüzünden tam performans alamıyorum. Post ekranı ve 3. parti yazılımlarda Ram hızım 675 Mhz olarak gösteriliyor. BIOS ayarlarından ise Max. 800mhz olarak ayarlandığını görünce anladım bir bit yeniği olduğunu. Hem ram frekansını hemde işlemci frekansını yükseltince yani o/c olayına girince PSU yetmemeye başlıyor. Söylediğim gibi bana göre iyi bir sistemde böyle yapması pek normal değil ve sanırım sorun anakartımda üzerindeki bileşenlerin hızına yetişemediğinden hantallaşmaya başlıyor. Şuanki anakartım Asus P5KPL-SE yukarıda yazdığım bileşenleri kusursuz destekleyecek bir anakart ve kaliteli bir PSU önerisine ihtiyacım var. Bütçem var ama çok uçuk fiyatlarda olmasın öğrenci hali sonuçta tüm paramı bir anakart ve PSU'ya vermek istemiyorum :) Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.
Öncelikle 667mhz x 2 = 1333mhz yapar, CPU-Z yazılımı ile bunu kontrol edin.
Hazır sistem almışsınız ekran kartından belli zaten, 775 soket işlemcili sisteme DDR3 anakart alıp masraf yapmaya değmez.
Psu olarak ise ekran kartı yükseltmesi yapacaksanız oyunlar için min. 500w kaliteli psu şart, ama mevcut sistemimi güvenli şekilde çalıştırsın yeter bana derseniz de 400-450w kaliteli bir psu işinizi görür ama tavsiyem almışken 500w olur;
Bilgisayarım toplama ama benim istediğim özelliklerde gelmemişti bende uğraşmak istemediğimden direk alıp kullanmaya başladım. PSU önerisi için de teşekkürler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme