Arkadaşlar merhaba. Forumda bu tarzda birçok konu biliyorum ama tam olarak aradığımı bulamadığım için konu açma ihtiyacı hissettim.
Ryzen 5 3600 için anakart bakıyordum. Gigabyte B450m S2H modelinin çok fazla önerildiğini gördüm fakat ürünün 3600 mhz ve 3200 mhz olanlarını bulamadım nedense. Hep 2133mhz olanlar var. Bunları OC ile mi yükseltiyoruz? Bu anakart hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca bu anakart ve işlemci ile uyumlu ram tavsiyelerinize de ihtiyacım var. Tek slot 16gb düşünüyorum, ilerde 1 adet daah 16gb eklerim diye böyle düşündüm. Sizce mantıklı mı? Gigabyte anakart modeli dışında onun bütçelerine yakın başka önerileriniz olursa onları da yazarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
2133mhz belirtilen sitenin eksikliğidir bu tür bilgilere anakartın kendi sitesinden ulaşabilirsin bahse konu anakart 3600 mhze kadar ram desteği sunmaktadır aldığınız 3000 3200 3600 belleklerinizi ürüne takıp bios tan xmp profile modunu açmanız yeterlidir bellekler o hızda sıkıntısız çalışacaktır ama bütçeniz varsa r5 3600 ve gelecek için farklı alternatif anakartlara yönelebilirsiniz.
ThE LoSt
kullanıcısına yanıt
Anladım teşekkürler. Anakart için maksimum 200₺ civarı daha yukarı çıkabilirim. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz ürünler varsa yazarsanız çok sevinirim. Ayrıca RAM için de öneleriniz varsa onu yazmanız da çok iyi olur. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: EcthelionTG
Anladım teşekkürler. Anakart için maksimum 200₺ civarı daha yukarı çıkabilirim. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz ürünler varsa yazarsanız çok sevinirim. Ayrıca RAM için de öneleriniz varsa onu yazmanız da çok iyi olur. Teşekkürler.
B450 A Pro MAX- a cikilmadigi surece asagisinda Gigabyte S2H guzel bir alternatif. Dikkat edin, yukarida da yazildigi gibi B450 A Pro Max olmasi gerekiyor, B450m A Pro Max olan farkli klasmanda, onu alacaginiza S2H ile devam edilebilir.
800 lira civarina Asrock B450 Pro4 de alabilirsiniz, guzel urundur.