Şimdi Ara

Anakart ya da işlemci den gelen ilginç cızırtı, tıkırtı sesi, lütfen yardım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sorun devamlılık arz etmezse veya baska sistemde arıza falan cıkarmazsa garantiden değişim yapmayabilirler geri yollarlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankaleo

o zaman dediğim şekilde distribütörü ara sorununu anlat, muhtemelen anakartı bize gönderin bakalım diyecekler. Bir kargo firmasıyla anlaşmalı oluyorlar, onla para vermeden gönderirsin. sonra teknik servisten cevap bekleyeceksin................yalnız benim şüphelendiğim şöyle bi durumda var. anakart başka bir güç kaynağıyla sorun çıkarmayabilir gibi geliyo bana. o yüzden ben yarın teknik servise psu+anakart+işlemci yi beraber götürücem ne olur ne olmaz, böylece sorun da kesin nerde emin olmuş oluruz...

Hocam Sen yarın bi bak yani neticelendir sonra ben bakarım yani sen yarın pm yada buraya yazarsın ? Bi arkadaş o.c yapınca düzeliyor ses benide söyle :D
    bide benim f6 bios var f5 biosuna gerimi çekeyim anakartı servise verirsem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 29 Kasım 2010; 23:01:23 >

• valla arkadaslar aynı dert bende de var hem ekran kartının besleme kısmından ve anakartın chipsetten ve beslemelerden ses geliyor makina bosta iken bişi yok 3d mark actımmı ses tavan yapıyor
    GİGABYTE 790XT-USB3 - ZOTAC 9800GT SYNERGY

aldıgım yere gittim adam bana aynen söle söledi göndersek calısıyor deyip geri gönderirler sen en güzeli patlayasıya kadar kullan o.c üzerine o.c yap o zaman hallederler dedi
  • Aynen Markta ses tavan yapıyor ama o.c lu iken tık ok makinada ne iştir anlamadım ?
  • evet arkadaşların dediği gibi başka sistemde sorun çıkarmazsa direk geri gönderirler, suçu sistemdeki başka bileşenlere atarlar. ondan bende platform şeklinde götürücem servise ki bişe diyemesinler diye.....

@xanberk

şimdi bütün sesli bileşenleri kasa dışına aldım ve daha detaylı testler yaptım. işlemciyi everestle full yüke soktuğumda ses tamamen gitti sende de oc olunca ses gittiğine göre işlemci belli bir voltaj aralığına ulaşınca anakart ses çıkarmayı bırakıyor demekki. ayrıca sesin tam yerini tespit ettim, bende tam olarak işlemcinin sol tarafından geliyor ses...

öğlen sistemi götürücem servise,senin de sorunundan bahsedicem, ne olduğunu buraya yazarım sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankaleo -- 30 Kasım 2010; 9:27:01 >
  • arkadaşlar bugün gittim servise, sistemi teknik servistekilerle beraber taktık ve çalıştırdık. windows loading ekranında başladı sesler cızır cızır. sonra çeşitli kombinasyonları deneyerek sorunun kesin anakartta olduğunu belirledik. aynı anakartın yenisini taktık, sesler kesildi fakat kulağımı dayadığım da az da olsa ses geliyo gibi geldi bana, eleman ben duymuyorum artık hiç dedi ama ortam gürültülü olduğu için tam karar veremedik. elemanda evde sessiz ortamda bak yine, ses duyarsan getir değiştiririz ve firmaya seri hatası olarak faks çekeriz dedi. neyse yenisini alıp geldim eve. ses hala var şu anda, ancak eskisine oranla yarı yarıya daha az ve daha az sıklıkta ses geliyo. anlaşılan ya bu bütün msi p55a-g55 serisi anakartlarda var ya da benim aldığım yere gelen partide bi sorun var. ilk defa asus dan vazgeçtim msi aldım 60 kağıt daha ucuz ve usb3.0 var diye ama pişman oldum. sonuç olarak yarın gidip anakartı asus p7p55d pro ile değiştimeyi düşünüyorum...60 kağıt daha vericem ve usb 3.0 olmayacak ama en azından kafam rahat olacak. hepiniz yardımlarınız için sağolun...saygılar...

• Hmm O zaman ben ne yapayım bu durumda? Benim o.c olayını sormadınmı hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 1 Aralık 2010; 0:23:15 >
  • onu da dedim, o.c. olayı daha önce sana dediğim gibi belli bir voltaj aralığında veya belli çarpanlarda ses yapıyor anakart, bende de işlemci 100 de 100 yüklenince ses kesiliyor. senin yapman gereken anakartı göndermek sonra da inş aynı sesleri ordaki sistemde de yapar ve anakartı değştirirler diye dua etmek...msn eklenmiş dediğin gibi, akşam giricem msn e, yine bi sorun olursa konuşuruz...
  • Ya ne bilieyim şimdi en fazla 45 gün beklerim ama 1.5 ay da pc siz kalmak ölüm hadi yedek bi hdd psu e.kartı bulunurda anakrtsız ne yapayım ben ? acaba diyorum böylemi kullansam ?
  • sesten rahatsız olmuyorsan böyle kullan, sonradan bi sorun olursa garantiye gönderirsin...
  • Ses Gelmiyorki zaten o.clu bende yeni soğutucu aldım dün noctua :D o.c kasıyorum :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.