Şimdi Ara

Anakart ya da işlemci den gelen ilginç cızırtı, tıkırtı sesi, lütfen yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gün önce core i5 760 ile msi p55a-g55 anakartını aldım, fakat işlemcinin oralardan muhtemelen anakarttan (işlemciden ses gelmez herhalde:d) hdd tıkırtısı gibi veya cızırtı tarzında rahatsız edici diğer bütün fan seslerini bastıran sesler geliyor. aldığım yerdeki elemana sordum, hyperthreading özellikli işlemcilerden böyle sesler gelebilir dedi:s ilk defa duydum, böyle birşey olabilir mi yoksa direk değişim mi isteyeyim? teşekkürler şimdiden...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakarttan veya İşlemciden Gelen Cızırtı veya Tıkırtı Sesleri: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızdan gelen ilginç cızırtı veya tıkırtı seslerinin kaynağını bulmak zor olabilir. Bu sesler, anakartınızdan veya işlemcinizden kaynaklanıyor olabilir.

İşlemciden Ses Gelmesi

İşlemcinizden gelen sesler, aşırı ısınma, toz birikmesi veya hasar gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

• Aşırı Isınma: İşlemciniz aşırı ısınırsa, kendisini korumak için kapanabilir veya gürültü çıkarabilir. İşlemci soğutucunuzu kontrol edin ve gerektiğinde temizleyin veya değiştirin.
    • Toz Birikmesi: Toz, işlemci soğutucusunun soğutma verimliliğini azaltabilir ve aşırı ısınmaya neden olabilir. İşlemciyi ve soğutucuyu düzenli olarak temizleyin.
    • Hasar: İşlemci hasar görmüşse, cızırtı veya tıkırtı sesleri çıkarabilir. Bu durumda, işlemcinin değiştirilmesi gerekebilir.

Anakarttan Gelen Sesler

Anakartınızdan gelen sesler genellikle hatalı bileşenlerden veya yanlış kurulumdan kaynaklanır.

• Hatalı Bileşenler: Anakarttaki hatalı bir kapasitör veya direnç gibi bileşenler cızırtı veya tıkırtı seslerine neden olabilir. Bu bileşenler değiştirilmelidir.
    • Yanlış Kurulum: Anakart yanlış takılmışsa, bileşenler birbirine temas edebilir ve ses çıkarabilir. Anakartı doğru bir şekilde yeniden takın.
    • Güç Sorunları: Anakart yetersiz güç alıyorsa, cızırtı veya tıkırtı sesleri çıkarabilir. Güç kaynağınızı kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Çözüm:

Bilgisayarınızdan gelen cızırtı veya tıkırtı seslerini gidermek için şu adımları izleyin:

• İşlemci soğutucusunu temizleyin veya değiştirin.
    • İşlemciyi ve anakartı tozdan arındırın.
    • Hatalı bileşenleri tanımlayın ve değiştirin.
    • Anakartı doğru şekilde yeniden takın.
    • Güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşlemci üzerindeki soğutucunuzda fan varsa belki tam oturmamıştır..Ona bir bakın derim..
  • Çok iyi sallamış o eleman :D öyle şey mi olur işlemciden nasıl ses gelicek motor mu var bunun içinde :D oradaki bişey bişeye temas ediyodur bu da sana ses olarak yansıyodur. Veya fanında bi problem vardır. İyice kontrol et. Mümkünse kasanın kapakları açık şekilde bilgisayar çalışırken kontrol et.
  • sağolun cevaplar için,

fanla alakası yok çünkü fanı durdurduğumda da ses geliyo. bir de ses şu şekilde geliyor. cpu yüklendikçe ses geliyo. cpunun yükü arttıkça sesin şiddeti de doğru orantılı olarak artıyor, ayrıca cpu yükü arttığını belirten led var anakartın üstünde, tam o led yanıp sönerken veya sürekli olarak yanarken ses te tam o zamanlar geliyor. hdd gibi düşünün ışığı yandıkça ses gelir ya aynen öyle...umarım anlatabilmişimdir...:d
  • O tıkırtı ekran kartından da geliyor olabilir. Ekran kartının fanından. Veya yerine oturmamış parçalar. Böyle fiziksel olayları gözle görmeden ancak varsayım yaparız
  • Hayır hayır kesinlikle anakartttan işlemciye o.c çekiyorum ses duruyor defaulta alıyorum aynı ses bendede var bende bi danışacam teknik servise ama çok illet bir durum yan.i
  • O zaman akla gelen tek şey işlemcinin kendi içerisinde soğutma var Ne diyim yani atomların sesleri gelmez herhalde veya transistörlerin açma kapama sesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gigabyte x58 ud3 te basıma geldi bu olay tamamen anakrat problemi degiştir işlemcinde sorun yok
  • yine bu forumda bi arkadaşın ekran kartından ses geldiğiyle alakalı bi konu açılmıştı
    bir yıl falan oldu adam aradı taradı sesin nereden geldiğini bulamadı sonunda ati firmasına mail yoluyla bu soruyu sormuş ve gelen cevap şöyle
    ekran kartı üzerindeki kondansatörler üzerlerine akım yüklemesi oldukça bu gibi sesler çıkarabilirler senin durumda buna benzer bi drum eğer sen çok rahatsızsan anakartını değişim iste ama işlemciden bu sesin gelmesi mümkün değil anakarttan geliyordur işaretlediğim yerleri iyi dinle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 29 Kasım 2010; 20:17:36 >

• oralardan geliyor zaten

benim anakart servisi kont blişim nasıldır ? yarın arayayım bi sorayım hangi bölümü tuşlamam gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 29 Kasım 2010; 20:21:36 >
  • Evet olabilir ama kondansatörlerden ses gelirse zaten o kondansatörler şişmiştir büyük bi ihtimal ki şöyle bi durum olabilir ya çok dandik kondansatör kullanılmıştır yada başka bir tasarım hatası vardır. Yoksa anakart dediğimiz parça kalkıpta 2 - 3 amper çekmiyor ki ses geliversin. Üzerinde mA seviyesinde akımlar gezdiren bir parça anakart.
  • Servisi Arayıp ne demeliyim peki bu konu hakkında öyle görünürde patlak şişik yok ?
  • Olan biteni anlat ses geliyor de rahatsız edici bi ses var falan birazda abart biraz salla oldu bitti bu iş
  • beyler bi kere ekran kartından veya başka herhangi yerden gelmiyor ses. şu anda bi daha dinledim.
    kesinlikle ses bu yerlerden birinden geliyo;

1-işlemcinin sol kısmı,
    2-işlemcinin üst kısmı,
    3-direk işlemciden

işlemci den kesinlikle ses gelmez diyorsanız(ki bende hiç duymadım öyle bişe) muhtemelen anakartta sorun. kondansatörlerde bi problem gözükmüyo şişme falan yok ki msi military class olayı reklam işleri olsa da herhalde kalitelidir kondansatörler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

Olan biteni anlat ses geliyor de rahatsız edici bi ses var falan birazda abart biraz salla oldu bitti bu iş

O.c yapınca geçiyor diyimi dersem bu o.c yüüznden oldu derlermi ?

@kankaleo

hocam aynı sortun bende de var işte browserda aşağı yukarı hareket ettirirken windows boot ekranı geliyor başlıyor ses sonra ilginçtirki peste durdurunca başlıyor fifada felan oyun esnasında bende çözemedim gitti ?
  • @xanberk

evet aynen öyle yalnız bende sürekli geliyo, işlemci çarpanı x11 de iken sürekli geliyo ses. ondan dolayı işlemci çarpanı düşşün diye güç seçeneklerinden dengeli ayarlıyorum. çarpan x6 ya geliyo ve böyleyken hiç bi ses yok ama işlemci kullanımı artınca çarpan da x11 oluyo ve yine başlıyo cızırtılar. eğer yüksek performans seçersem sürekli cızırtı var ve üstüne bir de işlemci kulanımı yüzde 50 lerin sütüne çıktı mı daha da fena geliyor ses:s

bu dediğim güç seçeneklerini değiştirmeyi bi dene bakalım sende nasıl bişey olacak...

birde oc olayından hiç bahsetme servise:d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankaleo -- 29 Kasım 2010; 21:17:34 >
  • bende yüksek performansta bişi yok sorun yok yani sadece defaultta ses geliyor :S servisi arayınca hangi bölüme söyliyim bu konuları hani servistemi felan derse ne dicem ?
  • aradığında teknik servis bölümünü isteyeceksin, zaten operatör vardır. sonra teknik servise derdini anlat, sesin anakarttan geldiğinden emin olduğunu söyle ve o.c. yaptığından bahsetme, bahsedersen direk oc den dolayı derler ve ilgilenmezler, ayrıca alalı çok olmadıysa direk aldığın yere göre dükkandan veya internetten nerden aldıysan değişim isteyebilirsin hiç distribütör falan uğraşmadan...
  • temmuzda aldım 4 ay olmuş napim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 29 Kasım 2010; 22:08:53 >
  • o zaman dediğim şekilde distribütörü ara sorununu anlat, muhtemelen anakartı bize gönderin bakalım diyecekler. Bir kargo firmasıyla anlaşmalı oluyorlar, onla para vermeden gönderirsin. sonra teknik servisten cevap bekleyeceksin................yalnız benim şüphelendiğim şöyle bi durumda var. anakart başka bir güç kaynağıyla sorun çıkarmayabilir gibi geliyo bana. o yüzden ben yarın teknik servise psu+anakart+işlemci yi beraber götürücem ne olur ne olmaz, böylece sorun da kesin nerde emin olmuş oluruz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.