Şimdi Ara

İphone’da ahizeden ve hoparlörden az ses geliyorsa kesin çözüm!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 plus telefonumda aylardır ne yöntem denediysem ahizesi kısık gelen telefonumun şuan sesi şelale gibi gelmekte :) işime yarayan o videoyu paylaşıp insanlarında işine yaramasını istedim. Kolonya ile boşuna uğraşmayın, asıl çözüm wd40 pas çözücüsündeymiş :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılıyorum. Wd-40 yağlama özelliği olan bir ürün, kir sökücüyle alakası yok. Wd-40 sıkılan bölge daha fazla kir tutacaktır zamanla.

Ayrıca bunu acemi ellerde yapılmasını düşünmek bile istemiyorum. Mikrofonu ahizeyi temizleyeceğim diye ekranı veya bir başka donanımı bozabilirsiniz. Kesinlikle önermem.

Bant ile toz olan bölgeye tırnak ucu ile hafif bastırınca tozlar geliyor. Daha fazlası için servise gönderin. Uğraşmayın bile.
    Sen wd-40’ın ne olduğunu bilindiğine emin misin? Wd-40 düşük viskoziteli bir yağdır, parça aralarına girerek sürtünmeyi azaltır, amacı da budur. Ha keza içindeki uçucu kısım yüzünden temizleme amacıyla kullanılsa da kullanılmaması gerek, hareketli ancak artık hareket etmeyen veya hareket zorluğu çeken parçaların hareket etmesi için kullanılır. Wd zaten Water Displacing denektir ki temelde bulunan yüzeydeki suyu itip içindeki ince yağla hareketi sağlamaya odaklı bir lubrikanttır. Hiçbir ürün kiri parçalamaz, Balata spreyi ise öte yandan hekzan temelli güçlü bir çözücüdür. Esas kullanılması gereken ürün de Balat’a spreyidir. Kiri içinden almadığınız sürece de o kir bir süre sonra geri kaplar ahize içini.

Wd-40’ı eline al duvara sık bir hafta sonra bak üstünde birçok toz zerreciği göreceksin. Yanına da Balata spreyi sık üstüne elektrikli süpürgeden bir avuç toz al at üstüne bile yapışmaz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone'da Ahizeden ve Hoparlörden Az Ses Geliyor: Kesin Çözüm

iPhone'unuzun ahizesinden veya hoparlöründen az ses geliyorsa, birkaç kolay adım izleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Telefon Ahize Temizleme Spreyi Kullanın

Telefon ahize temizleme spreyi, ahizedeki kiri ve kalıntıları gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Spreyi ahizeye doğrultun ve kısa bir süre püskürtün. Ardından, temiz bir bezle ahizeyi silin.

iPhone Ahize Sesi Yükseltme

Ayarlar > Erişilebilirlik > İşitme > Telefon Gürültü Bastırmayı Kapat seçeneğine giderek ahize sesini yükseltebilirsiniz. Bu özellik, gürültülü ortamlarda sesi azalttığından, kapalı olduğunda ahize sesi daha yüksek olacaktır.

WD-40 Telefon Hoparlör Temizleme

WD-40, telefon hoparlörlerini temizlemek için kullanılabilir. Ancak, WD-40'ı doğrudan hoparlöre püskürtmeyin. Bunun yerine, bir pamuklu çubuğa WD-40 sürün ve ardından pamuklu çubuğu hoparlörün etrafındaki deliklere nazikçe sürün.

iPhone 7 Plus Ses Az Çıkıyor

iPhone 7 Plus'ta ses az çıkıyorsa, hoparlör ızgarasının toz veya kalıntılarla tıkalı olması muhtemeldir. Izgarayı temizlemek için yumuşak bir fırça veya basınçlı hava kullanın.

iPhone Ahize Temizleme

Ahizeyi temizlemek için yumuşak bir fırça veya kulak çubuğu kullanın. Ahizedeki toz veya kirleri nazikçe temizleyin.

iPhone Ses Hoparlörden Değil Ahizeden Çıkıyor

iPhone'unuzun sesi hoparlörden değil ahizeden çıkıyorsa, muhtemelen yanlışlıkla hoparlör yerine ahizeyi etkinleştirmişsinizdir. Telefon görüşmesi sırasında ses düğmelerine basarak hoparlörü etkinleştirebilirsiniz.

iPhone 11 Ahize Sesi Az Çıkıyor

iPhone 11'inizin ahize sesi az çıkıyorsa, sorunun nedeni yazılım hatası veya donanım arızası olabilir. Yazılım hatasını gidermek için telefonu yeniden başlatmayı deneyin. Sorun devam ederse, donanım arızası olabilir ve bir Apple Store'a veya yetkili bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Yukarıdaki adımları izleyerek iPhone'unuzun ahizesinden ve hoparlöründen az ses gelme sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bukadar uğraşa gerek yok. Çift taraflı yapışan bant alıyoruz bunu temizleyeceğimiz kısma yapıştırıp kalem ucuyla hafif bastırıp Sonra bant’ı kaldırıyoruz. Olay tamam. Çift taraflı bant seçmemizin nedeni ise biraz kalın olduğu için. Bu cihazlar da sıvı ile işlem yapmak sıkıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 17 Temmuz 2020; 6:49:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 20 liraya temizlettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmkansız kullanıcısına yanıt
    Elektrik banti olur mu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F4BE4979

Elektrik banti olur mu hocam?
    Olmuyor çift taraflı bant olması lazım

• Yollarca birçok iphone’umda bu sorunla cebelleştim. Bu işin tek çözümü telefonu söküp ahize içindeki tozu, kiri çıkarmak. Bu videoki gibi gereksiz şeylerle ancak tozun yerini değiştirirsiniz, kısa sürede de tekrar geri kapanır. Ayrıca ahizeye wd 40 sıkmak için geri zekalı olmak lazım.wd-40 bir süre sonra daha da çok toz toplayacak ve orada çamur gibi toz olacak. İlla %100 temizlemek istiyorsanız telefonu açacaksınız, ahizeyi söküp içine balata spreyi sıkıp sonra da ahize içini izopropil alkolle temizleyeceksiniz ve cihazı tekrar toplayacaksınız.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    iyi hos diyosunda mubarek garantili olan cihazi nasil acalim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Garantili cihaza wd-40’ı Nasıl sıkıyorsan öyle açacaksın ;) garantin varsa neden uğraşasın zaten, al randevunu apple store’dan 5 dk’da hallediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Bukadar uğraşa gerek yok. Çift taraflı yapışan bant alıyoruz bunu temizleyeceğimiz kısma yapıştırıp kalem ucuyla hafif bastırıp Sonra bant’ı kaldırıyoruz. Olay tamam. Çift taraflı bant seçmemizin nedeni ise biraz kalın olduğu için. Bu cihazlar da sıvı ile işlem yapmak sıkıntı
    O yöntemi kaç kere denedim olmadı. Hatta patafix ile bastıra bastıra da denedim o da olmadı. Hafif bir ses yükseltmesi oldu. Bu yöntem ile ilk günkünden daha gür bir ses oldu. Eskiden kulağıma yapıştırırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

Garantili cihaza wd-40’ı Nasıl sıkıyorsan öyle açacaksın ;) garantin varsa neden uğraşasın zaten, al randevunu apple store’dan 5 dk’da hallediyorlar.
    Wd40 sanırım hiç kullanmadın. Wd40 tozların yerini değiştirmez, parçalar. Kolonya için dediğin geçerli olabilir ama wd40 müthiş bir şey.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Sen wd-40’ın ne olduğunu bilindiğine emin misin? Wd-40 düşük viskoziteli bir yağdır, parça aralarına girerek sürtünmeyi azaltır, amacı da budur. Ha keza içindeki uçucu kısım yüzünden temizleme amacıyla kullanılsa da kullanılmaması gerek, hareketli ancak artık hareket etmeyen veya hareket zorluğu çeken parçaların hareket etmesi için kullanılır. Wd zaten Water Displacing denektir ki temelde bulunan yüzeydeki suyu itip içindeki ince yağla hareketi sağlamaya odaklı bir lubrikanttır. Hiçbir ürün kiri parçalamaz, Balata spreyi ise öte yandan hekzan temelli güçlü bir çözücüdür. Esas kullanılması gereken ürün de Balat’a spreyidir. Kiri içinden almadığınız sürece de o kir bir süre sonra geri kaplar ahize içini.

Wd-40’ı eline al duvara sık bir hafta sonra bak üstünde birçok toz zerreciği göreceksin. Yanına da Balata spreyi sık üstüne elektrikli süpürgeden bir avuç toz al at üstüne bile yapışmaz.

• quote:

Ne çok zırtılladın be arkadaş. İlla git apple yetkili servise bi dünya para ver diyorsun yani yada köprü altı bir telefoncuya ver su geçirmezliği de iptal olsun diyosun sonu da muamma olsun.

Dünyada her buluş deneme yanılma yöntemiyle bulunmuştur. Birileri denemiş olmuş ve paylaşmış. Videonun altındaki yorumlar ve beğeni beğenmeme oranı da bu yöntemin başarılı olduğunun göstergesi. Ben sonuca bakarım. Yok kir yer değiştirmiş, sağa gitmiş umrumda değil. Eğer eskiden sesi duymak için kulağıma yapıştırırken şimdi sesi kısıyorsam sorun çözülmüştür.

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 17 Temmuz 2020; 11:24:50 >

Sen ne çok caz yaptın ya. Bilmediğine konuşma milletin vebalini alma işte. Sen kendin sık wd-40’ını 200 liradan kaç 7200 lira telefon bedelini al eline.

Atla deve değil ya, iki vida açılıyor hepi topu. Garanti varsa bu işlemi yapıyorsan garanti gidecek, garanti yoksa açacaksın içini yapacaksın işte. Bir kova toz çıkıyor içinden, çıkartmıyorsan 1 aya geri geliyor. Sen bana yaz 1-2 aya son durumu, tamam mı ;)

• quote:

Sen ne çok caz yaptın ya. Bilmediğine konuşma milletin vebalini alma işte. Sen kendin sık wd-40’ını 200 liradan kaç 7200 lira telefon bedelini al eline.

Atla deve değil ya, iki vida açılıyor hepi topu. Garanti varsa bu işlemi yapıyorsan garanti gidecek, garanti yoksa açacaksın içini yapacaksın işte. Bir kova toz çıkıyor içinden, çıkartmıyorsan 1 aya geri geliyor. Sen bana yaz 1-2 aya son durumu, tamam mı ;)

Bu kadar tutulan ve sonuç alınan bir yöntemden haz etmemen enteresan ve kafa karıştırıcı. bir de garantisi varsa da garantisi gidecek artık filan demişsin, gerçekten mantığına hayran kalmamak elde değil

Muhtemelen telefoncu filansın, değilsen zaten iyice hezeyan. laf anlatmak boşa zaman kaybı

Diğer konuya gelirsek;

Bu konu ahize probleminden muzdarip arkadaşların google’dan bulup işlerine yaraması için açıldı. Telefonculara dünya para vermenize gerek yok ki zamanında verdim ve hiç bu kadar iyi bir sonuç almamıştım. İşe yararsa bir teşekkürünüzü alırım

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Wd-40 yağlama özelliği olan bir ürün, kir sökücüyle alakası yok. Wd-40 sıkılan bölge daha fazla kir tutacaktır zamanla.

Ayrıca bunu acemi ellerde yapılmasını düşünmek bile istemiyorum. Mikrofonu ahizeyi temizleyeceğim diye ekranı veya bir başka donanımı bozabilirsiniz. Kesinlikle önermem.

Bant ile toz olan bölgeye tırnak ucu ile hafif bastırınca tozlar geliyor. Daha fazlası için servise gönderin. Uğraşmayın bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Bu kadar tutulan ve sonuç alınan bir yöntemden haz etmemen enteresan ve kafa karıştırıcı. bir de garantisi varsa da garantisi gidecek artık filan demişsin, gerçekten mantığına hayran kalmamak elde değil

Muhtemelen telefoncu filansın, değilsen zaten iyice hezeyan. laf anlatmak boşa zaman kaybı

Diğer konuya gelirsek;

Bu konu ahize probleminden muzdarip arkadaşların google’dan bulup işlerine yaraması için açıldı. Telefonculara dünya para vermenize gerek yok ki zamanında verdim ve hiç bu kadar iyi bir sonuç almamıştım. İşe yararsa bir teşekkürünüzü alırım

Alıntıları Göster
    Telefoncu falan değilim, sen istersen gres yağı sık bana ne birader? Sıkıntılı mısın, yanlış bildiğin yanlış verdiğin bir tavsiyeyi düzeltiyoruz işte. Durum o kadar.

Milletin bozulan telefonunun vebalini sen mi alacaksın? Bir de internette o kadar tutulan bir yöntem demiş, internette her yapılanı yapmaya kalkıyor musun?

Buraya Araştırıp dışardan gelenlere de tavsiyem, telefonunuza wd-40 falan sıkmayın. Elektronik aksamlara bu tip şeyleri sıkmayın. Elektronik kısımları kulak çöpü veya makyaj temizleme pamuğuna damlattığınız izopropil alkolle veya dış parçalarını da n-hegzan içeren solventlerle temizleyebilirsiniz.

Daha da yazmayacağım. Eskiden bilip bilemenin de bir adabı oldurdu. Şu duruma bak, esef verici.

• 11pro billur gibi

• quote:

Telefoncu falan değilim, sen istersen gres yağı sık bana ne birader? Sıkıntılı mısın, yanlış bildiğin yanlış verdiğin bir tavsiyeyi düzeltiyoruz işte. Durum o kadar.

Milletin bozulan telefonunun vebalini sen mi alacaksın? Bir de internette o kadar tutulan bir yöntem demiş, internette her yapılanı yapmaya kalkıyor musun?

Buraya Araştırıp dışardan gelenlere de tavsiyem, telefonunuza wd-40 falan sıkmayın. Elektronik aksamlara bu tip şeyleri sıkmayın. Elektronik kısımları kulak çöpü veya makyaj temizleme pamuğuna damlattığınız izopropil alkolle veya dış parçalarını da n-hegzan içeren solventlerle temizleyebilirsiniz.

Daha da yazmayacağım. Eskiden bilip bilemenin de bir adabı oldurdu. Şu duruma bak, esef verici.

Alıntıları Göster
    O kadar işe yarıyorsa sen video çekip koyacaksın. Adam videoya girip işe yarayan ve yüzde 90’ın üstünde başarı sağlayan sonuca değil de eczaneden doktora gitmeden yazılan reçete gibi yazdığın alkol ve solventleri denemez. Madem işe yarıyor çek video, sonucunu paylaş bizde takdir edelim.

Kafan güzelmiş birader. Hem her internette yapılanı yapıyormusun demişsin milletten senin yaptığın şeyi yapmanı beklemişsin. Ekşisözlük gibi yazar alımına zorluk getirilmeli.

Neyse sen arkadaşlarına ahize söktürüp garanti gitsin nolacak de. Herkes senin gibi fosil iphone kullanmıyor.

Medya maymunu muyum her yaptığıma video çekeceğim? Adam 7 plus kullanıyor gelmiş bana fosil iPhone kullanıyor diyor.

Sana daha cevap vermeyeceğim, üç beş izlenme için milletin telefonunun vebaline girme.

• quote:

Medya maymunu muyum her yaptığıma video çekeceğim? Adam 7 plus kullanıyor gelmiş bana fosil iPhone kullanıyor diyor.

Sana daha cevap vermeyeceğim, üç beş izlenme için milletin telefonunun vebaline girme.
    Medya maymunu değilsindir belki ama yorumlama yeteneğin sıfır. Buraya koyduğum Şubat 2019 tarihli paylaşılan videoyu benim videom olduğunu filan sanıyorsun. Aynen birader buradan alacağım 100-200 izlenme ile 0.5 cent kazanma derdindeyim.

İphone 11’inin ahizesini açıyorsan yada açmalarını teklif ediyorsan vaziyet daha kötü.

Kısacası kafan pırıl pırılmış, izopropil alkol iyi gelmiş

Daha fazla mahçup etmek istemiyorum. Hayırlı cumalar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.