Şimdi Ara

İphone’da ahizeden ve hoparlörden az ses geliyorsa kesin çözüm! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saf alkolle temizlemiştim ben düzelmişti. Bir dahakine de WD40 ile denerim
  • WD-40 konusunda @Gravaze haklı uzun vadede balçık kıvamında kir toplar ahizeye

Alkolle temizlemeyi öneririm ben de öyle yapıyorum
  • Millet kafayı yemiş. Adam argümanlar dizerek kendi söylediği şeyi savunmuş ama diğerleri hiç bir argüman göstermeden saldırıyor. WD40 bir kere kullanan adam zaten telefonuna sıkmaz. Telefonu iphone olmasa da sıkmaz. Telefon gibi elektronik devrelerin içinde yağ içeren maddeler o şikayet ettiğiniz tozları iyice toplayacak ve yapıştıracaktır. Anlık çözümle uzun vadede telefonunuzda çok daha fazla sıkıntı yaşayacaksınız. Kimseye tavsiye etmem bu yöntemi. Telefonunuzun garantisi bittiyse telefonu açıp basit bir şekilde çözebilirsiniz. Garantisi varsa zaten apple ilgilenecektir garanti kapsamında.
  • Bendede olmustu eski iPhone6 da. Bant ile tozlari cekmistim sonrada birdaha olmadi. Uzun bir sure icinde olusuyor bu toz eger tozlu ortamda degilseniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben temizlettirmek için telefoncuya verdim ahize filtresine delikler açmış olaya bak bu ahize filtresini nasıl değiştireceğim nerden bulurum bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gözü kararttıysanız; saflığından emin olduğunuz yüzde 80 izopropil alkolü bi pamuğa aşırı olmayacak kadar değdirin, 15 saniye boyunca bastıra bastıra ahizeyi temizleyin (izopropil alkol cihazın içine ciddi miktarda girecek o yüzden bozulma riski yok değil ama ben yaptım bi şey olmadı) daha sonra sert bir diş fırçasıyla yine 20 - 30 saniye bastıra bastıra temizleyin. bu işlemi 5-6 kere tekrarladıktan sonra o bölgeye üfleyerek izopropil alkolü uçurun. ağzınızla da çekebilirsiniz. en son cihazı ters yatırıp yüksek sesli şarkı açın başta bi kalp krizi geçirebilirsiniz ama ses düzeliyor ahize kurudukça benimki baya temizlendi bu şekilde ama bozulmayacğaının bir garantisi yok çünkü işlem sonrası sesi ilk açtığımda içeride baya bi izopropil alkol kaldığını farketmiştim ses bildiğin suyun içinden geliyor gibiydi. aynı işlemleri mikrofon ve hoparlör için de yaptım.

ama zaten böyle bi sorun yaşıyosanız cihazlarınız eskidir bu yüzden apple store gidip parasıyla pilini değiştirtirken ahize ve hoparlörü de temizlemelerini istemek mantıklısı.

bu arada bu konu ile ilgili bir durum daha var o da kameradaki mikrofon. o mikrofon tıkanırsa telefon ses almıyor. onu da aynı yöntemle temizledim o da şu an sıkıntısız ve siri komutlarını çok daha iyi algılıyor. o mikrofonu da temizlemenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 1 Şubat 2021; 9:50:11 >

• Wd40 pas sökücü ve yaglayicidir bu 2+2=4 kadar su götürmez bir gerçek. Wd40 kimyasalının amaci temizlemek değil pası çözmek içeriğindeki bazı maddeler ile de yapışkan etiketleri de
    Cozuyor eyvallah kiri pisliği yumuşatır bu konuda ben de aynı fikirdeyim ama sıkılan alanda yağlı bir tabaka bırakır ve bu tabaka daha çok toz toplamasını sağlar.
    Kısa vadede sorunu cozmus gibi görünse de uzun vadede daha büyük sıkıntı çıkarır. Ya Yagsiz kontak spreyi ya da uçucu saf alkol veya solvent bazlı bir ürünle dıştan değil içten temizlik yapılması en mantıklı cozum olur. Ha ben de tozdan yana şikayetçiyim size
    Kullandığım yöntemi söyleyeyim önce Dis fırçası ile hoparlör deliklerini güzelce fırçalıyorum tozları kaldırmak İcin sonra 3m şeffaf çift taraflı bantı bastırarak deliklerin içine sokup 3 kez tüm toz zerrelerini alıyorum daha sonra hafif kolonya sıkıp tekrar fırça ile üzerinden geçip yüksek bass verecek bir şarkı açıp uzun süre çalmasını bekliyorum o bass sesi hoparlör tarafından dışarı doğru ses ile
    Birlikle hava da gönderiyor
    Ve içine değil de dışına çıkmasını sağlıyor Kolonyanin ciddi manada da temizlik yapıyor tabi aşırıya kaçmamak lazım çok hafif islatacak şekilde.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.