Herkese merhaba, Sosyal medya üzerinden tanımadığım birinin Amerika veya Kanada'dan alınmış Apple telefonu yeni modelle TRADE-IN yaparak eski cihazın IMEI nosunu yeni cihaza aktarıp 2.kez Türkiye'de vergi ödemeden kullanabilmek için belgelerle alakalı sorusuna denk geldim. Böyle birşey gerçekten mümkün mü? İnternet üzerinden pek bir veriye ulaşamadım. Bilgisi olan paylaşabilir mi? |
IPHONE TRADE-IN IMEI AKTARMA
-
-
Hayır
Amerika, Canada yada Avrupa’da bir kişi bu istediği idrak dahi edemez, bu imei kaydı malligi sadece bize özgü bir rezillik, birde KKTC ve Azerbaycan’a sanırım örnek oldu onlar da var, gelişmiş normal ülkelerde gelebilecek bir talep bile değil adam boyle bir işlem yapılabilsin, ayrıca zaten ios cihazlarda imei değişmez.
Burada yine bir dip not imei çalınırsa gayet klon duruma düşer cihaz hat ile eşleşme yapılarak kullanılır, bazi aklı kıtlar bu konuyu imeside calinamaz olarak anlıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 10 Şubat 2021; 0:20:5 > -
Sorunuzun cevabını öğrenebiliriz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsedilen olay sanirsam imei aktarma degil. Benim denk geldigim videoda adam eski telefonu yenisiyle degis tojus yapıyor uste fark verip eskiyi getir yeniyi gotur tarzi bir durum. Sonrasinda appledan telefonlari degistirildigine dair belge aliyor bunu btkya gonderiyor ve 1 hafta sonra eski imei yerine yeni tel imesi degistirildigini belirtiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 4 Ekim 2024; 7:57:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dediginiz olay ana kart degisikligi bildirerek eski telefonun imei numarasini yeni telefonda kullanmak boylece kayit parasi odememek oluyor.
Dikkat edilecek husus imei degisikligi yapilacak cihazinda yurtdisi olmasi ve ayni markaya ait olmasi.
Ama yurtdisi tum apple store da yapilabilir mi ve telefon modelinin guncelligi ne kadar onemli bilmiyorum. Bilen biri aydinlatirsa makbule gecer.
Cevabin video sonlarina dogru..Biri iphone 7 demişti ama benve 11 model üstü olabilir.
Tolga İçmezyoutubeHerkese merhaba arkadaşlar. Bu videoda Iphone fiyatlarını incelemek için hem Çin hem de Amerikaya gittim!https://www.youtube.com/watch?si=zAKRioWrUpN-pkDI&v=b-Hk489iK1Y&feature=youtu.be
Video için teşekkürler, hangi model telefonlar ile ana kart değişikliği yapılabilir, minimum gereklilik şartlarına değinilmemiş.
Anakart aktarım yapılacak cihazın aktif kullanılması veya seneden en az 1 kez simkart takılıp aktif olması gerektiğini biliyorum. Onun dışında yine kaydı bende olan iphone 6s mevcut. Eğer ana kart değişikliği yapılabilirse denemek istiyorum.
-
8 serisi veya x serisi aşaği kabul etmezler sanirim,bunu ögrenmen in abd tanidik olmali başka türlü kesin net cvp alamazsin bnmde tahmin ettiğim şey istersen videodaki kişiye yorum yap belki cvp verir
en dusuk iphone 7 plus gozukuyor onun asagısında trade in yok sanırım.
Bugun facebookta bir kadın yapmıs sanırım atıyorum iphone yurtdısından aldın zamanında ve iphone 7 plus eğer bu zamanında ime kaydıda yapıldıysa bu telefonu
yurtıfısnda trade edebiliyorsun ama appledan belge alman lazım işte anakart bozukluğu vs o belge ile e devlet üzerinden telfoan anakart değişkliği dediğimde eski telefonun zamanında odediğim kayıtlı imesini 1 seferlik yeni aldığın telefona kayıt ediyor btk onunlada odeme yapmadan kullabuıyorsun. ben oyle anladım şahsen. ama bu site amerika sitesi apple listedeki trade listesinin dısında telefonları kabul etceğini dusunmuyorum.
-
Dogru anlamissiniz.
Trade-in yapilcak modellerin altindaki telefonlar recycle programina dahil. Ucretsiz aliyorlar.
Ancak bu islemi avrupada yaparsaniz btk nin kabul ettigi sekilde bir belge veremiyorlar ne yazikkki, fakat amerikada veriyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu belgeyi ne diye istemeliyiz, tam olarak ne diye geçiyor?
-
Amerikada yaparsniz zaten direkt veriyorlar.
Trade in receipt diye geciyor. Avrupada veremiyorlar. Manuel belge verilme uygulamasi da yok apple da
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X