Şimdi Ara

anakarta floopy bağlayamıyorum ACİL !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intel p35 dp anakart aldım ama floopy bağlamaya yerini bulamadım nasıl bağlıcam sata kablosuyla disket sürücü bağlanıır mı ???

• arkadan zorlıcan yapıcan o işi yeri orada olması lazım ben öle biliyorum
  •  anakarta floopy bağlayamıyorum ACİL !!!

Anakartın bu ise normal floppy takamazsın. Intel artık eski donanımlardan desteği çekiyor. Gördüğüm kadarıyla PS2 fare ve klavye girişide yok.

Hem floppy yi kullanan kaldımıki. Herkes USB diskle hallediyo işini. Gerçekten lazıma USB den bağlanan floppy sürücülerden almak zorundasın. SATA dan bağlanması imkansız.

Öyle "Arkadan zorlamakla" falan olmuyo

• usb floopy nasıl bi şey ki

amacım sata harddiski tanıtmak disketi kullanmadan nasıl tanıtabilirim
  • Windowsu kurmayı denedinmi ?
    Çünkü yeni anakartlarda artık disket istemeden kurabiliyosun windowsu ?
    Denemediysen önce kurmayı dene.

USB floppy disk, usb den bağlanan harici bir aygıt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selimdural

Windowsu kurmayı denedinmi ?
    Çünkü yeni anakartlarda artık disket istemeden kurabiliyosun windowsu ?
    Denemediysen önce kurmayı dene.

USB floppy disk, usb den bağlanan harici bir aygıt.

sata diski tanıtmadan windows kuramıyor olabilir..
  • tamam bi deneyeyim ama eğer olmazsa disketi cd atsam cd den tanıta bilir miyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tanıtamazsın. Zaten windowsu kurmak için disket gerekli olsaydı intel floppy girişini mutlaka koyardı

Anakartın yanında disket vermediler değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimdural -- 4 Ocak 2008; 19:33:36 >
  • floppynin lehim yerleri var ama sanırım koymamayı tercih etmişler
  • malesef werdiler, bildiğim kadarıyla tanıtmak gerekiyo sata olduğu için,denedim sistem hatası werdi windows kurarken, sizce ne yapmam gerekiyor son çare, arkadaşlar lütfen yarım edin,çaresiz kaldım, şimdiden ilginize teşekkür ederim...
  • amacın işletim sistemini AHCI veya RAID ile kurmaksa, XP de floppysiz yapamazsın, ille de yapacaksan, usb floppyi bir şekilde tanıtmak durumundasın, orada olsam biosu kurcalar bulmaya çalışırdım, ama Vista'da gerekmiyor, cd den falan alabiliyor,

yok düz xp kuracam abi, ne işim var dersen, bios ayarlarında AHCI yazan yerden native ide miydi nydi, ona dönüştürmen lazım, sata konfigürasyonlarında, Intel'in bios ekranını hatırlayamıyorum şimdi...
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim, başımın çaresine bakmaya çalışacam artık,olmazsa yarın bir bilgisayarcının kapısını çalacaz,tekrar teşekkür ederim
  • birader senin sorunun, AHCI'den ötürü, kurcala sata ayarlarını, bulursun muhakkak, bilgisayarcıya gidip 20-30 lira kaybedecen yoksa.
    Gerçi ben de serbest olarak ilgileniyorum bu işle, İzmir'de olsan gel derdim
  • Mecburen Vista kuracaksın.
    Vista her türlü media dan driver okuyabiliyor.
  • Ne gibi bi sistem hatası verdi. Kurduğun windows türkçe değilmi ? Diski tanımadıysa Disk bulunamadı hatası vermesi lazım
  • Bios'a girmesini biliyor musun vlkcn? Makinayı bi resetle, ilk ekranlardayken delete tuşuna bas, ya da f2 olabilir, orada press .... to enter setup diyordur, o tuşla biosa gir, üstten ikinci menüdeydi galiba sata konfigürasyonları, orada sata controller mı diyordu ne diyordu anımsamıyorum şimdi, enter a basarsan, AHCI IDE falan seçenekler geliyor, oradan Ide ye getir, entera bas, sonra save & exit de, o zaman görür,
  • Ayarın adı Configure Sata AS imiş,
    Advanced > Driver Configuration menüsü altında
     anakarta floopy bağlayamıyorum ACİL !!!

http://img511.imageshack.us/img511/1033/clipqv5.jpg
  • ATA/IDE config kısmını da Native e getir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.