Selam arkadaşlar elimde 6+1 ses kartı var anakart 6+1 desteklemekte. ses kartında anakarta bağlanmak için 9 adet kablo var .Mic L, Mic R, Front audio L, Front audio R, Rear audio L, Rear audio R, Bass, Center diye 9 adet uç var. Ancak anakartın üzerinde F AUDİO GİRİŞİ ve SUR_CEN girişleri mevcut. F audio giriş bağlantıları: 1-MIC, 2- GND, 3-MIC, BIAS, 4-POWER, 5- Front audio R, 6- Rear audio R/Return R, 7-NC, 8- NO PİN, 9-Front audio L, 10- Rear audio L/Return LAnladığım kadarıyla ses bağlantısı burası, ama anlayamadığım 4-POWER, 7-NC Ses kartını buraya taktığımda elimde iki adet boş kablo kalıyor BASS ve CENTER Acaba bunları 4-7 pinlere mi takacağım.
Ses giriş olarak tahmin ettiğim SUR_CEN giriş yeri var burası ne oluyor orasıda 6 pin girişli. 1- SUR OUT L, 2- SUR OUT R, 3- GND, 4- NO PİN, 5- CENTER OUT 6- BASS OUT
Şimdi ben daha kaliteli ve daha verimli olarak ve mic. girişlerinde çalışması için nereye nasıl bir bağlantı yapmalıyım arkadaşlar.
adamım hepsi üzerinde yazıyo anakartın
Evet belki siz bildiğinizden kolay geliyordur ama ben anladığım yere kadar yaptım mesela F AUDİO GİRİŞİ yerinde gösterilen 4-POWER, 7-NC pinler ne oluyor bass ve center burlaramı bağlanacak veya bu bass ve center alabilmek için SUR_CEN kısmına kablomu uzatacağım.