Şimdi Ara

Anakartı çöpe attık 500tl ye kadar öneri lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcimin stok fanını soğutucuyla değiştireyim derken anakartı kırdım :) Asus Maximus Formula II ROG vardı anakart.
    800 mhz lik kingston 4 gb ram var.
    8800GT ekran kartı var.
    E8500 işlemci var.
    Thermaltake 750w psu
    Thermaltake 6100 Armor + kasam var

sanırım 775 pinli bir anakart gerekiyor bana. 500 tl bütçe ayırdım ki ramleride yenilerim böylece diye düşündüm.
    Bana yeni ve güzel bir anakart tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

• kırdım derken
  • bildiğin kırdım hocam :) problem o değilki öneri problem :)
  • Nasıl kırdın, PCB mi çatladı yoksa bir komponent mi düştü?

2. el P45, X38, X48 anakart alabilirsin.
  • Elinde 500 TL varsa sen hiç anakart arama, işlemci ve ramini de sat. sistemi tamamen değiştir...

Intel i3-i5 işlemci, P55 anakart ve 2*2 Gb DDr3 ram alırsın

ya da

AMD 6 çekirdekli bir sitem kurarsın...
  • arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler fakat ikinci el düşünmüyorum ve işlemcimide değiştirmeyi düşünmüyorum.
    anakart önerisi istiyorum sizden sadece :)
  • doğru düzgün sıfır LGA775 zor bulursun bu saatten sonra, ikinci el bak bence..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sokete 500 TL'lik anakart almak, parayı sokağa atmak demektir.

Fazlasıyla işini görecek bir ürün; Gigabyte P43-ES3G DDR2

http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_p43es3g-328-10697.html

2. el olarak daha iyi alternatifler bulabilirsin.

Yok eğer illa pahalı bir şey istersen de; ASUS Maximus II Gene P45 DDR2

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29541_ASUS_Maximus_II_Gene__P45__LGA775__DDR2-1300__X-Fi_Ses__Anakart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Kasım 2010; 3:53:30 >

• istanbuldaysanız anakart tamir yapan yerlere bi götürün derim belki bi müdahale yapabilirler ist. daysanız size bi adres veririm ama arkadaşalrın dediği gibi 0775 anakart 0 alınmaz 0 fiatına daha düzgün anakart var azimbilgisayarın elinde x48_ds5 var sanırım 190 tl istiyor ona bakabilirsin mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: cHacHo

bildiğin kırdım hocam :) problem o değilki öneri problem :)

neresi kırıldığını merak ettim işlemci soketimi kırıldı pcbmi kırıldı belki tamir edilir yani
  • aynen öyle hocam belki küçük bi müdahale ile düzelebilir ist. çok anakart tamiri yapan yerler var
  • antakya'da yaşıyorum buralarda tamir edebilecek bilgisayarcı bulmak imkansız :)
    775 dememin sebebi yenileri bu ram cpu ve ekran kartını belki desteklemiyordur diye...
  • istanbulda kazal bilgisayar var orayla konuş bence kargoyla gönder belki bi müsahale yapabilirler bence bi şansını dene ankaradada vardır illaki
  • kazal bilgisayara mail attım başka anakart tamiri için iyi yer varsa oralarada sorabilirim. tamir ücretleri falan ne alemde?
  • ben kazal bilgisayara 2 kere ekran kartı verdim yapmıştı 30 ile 70 tl arası fait verirler anakarta bide perpada ema bilgisayar var onlarda yapıyorlar ücret yapılan müdahaleye göre değişir ama sizinki küçük bişi ise 30 tl tutar 15 tl kargo masrafı tutsa size maliyeti 50 tl yi bulur eğer sorun küçük bişise
  • quote:

antakya'da yaşıyorum buralarda tamir edebilecek bilgisayarcı bulmak imkansız :)
    775 dememin sebebi yenileri bu ram cpu ve ekran kartını belki desteklemiyordur diye...

o zaman en basitinden g31m-es2l al.kalan paranla ekran kartını güncel ekran kartlarıyla değiştir.kullanım amacına göre en az iki yıl daha götürür seni.
    ama senin yerinde olsaydım sistemi elden çıkarırdım.(usb 3.0,sata 3,ddr3,yeni nesil işlemci desteği vs)
  • hocam niye sistemini değiştirsinki cpu su süper ramleri yeterli ekran akrtındada memnunsa değiştirmeye ne gerek varki 2 nci el anakart dolu uygun fiata 0 p31 alacağı parayla az ekleyip p43 bile bulabilir temiz kullanılmış tem yapması gereken ist. da sağlam bi firmayla irtibata geçip kartı yollaması
  • pcb kırıldıysa bu anakartlar katmanlı nasıl tamir olucak olsa bile ne kadar sağlıklı olucak , bencede güvenilir arkdaşlardan 2. el anakart bakın sıfır bu saat itibariyle alınmaz intel 775 serisi anakart
  • azönce aşağıdaki anakartı sipariş ettim, 4-5 ay idare etsin beni sonra komple sistemi değişecem :) teşekkürler tavsyeleriniz için

Asus P5G41T-M LX Intel G41/ICH7 DDR3 1333(O.C.) Socket 775 Anakart
  • quote:

azönce aşağıdaki anakartı sipariş ettim, 4-5 ay idare etsin beni sonra komple sistemi değişecem :) teşekkürler tavsyeleriniz için

Asus P5G41T-M LX Intel G41/ICH7 DDR3 1333(O.C.) Socket 775 Anakart

hayırlı olsun.
    yaza dogru piyasa hareketlenecek ve şekillenecek zaten(amd fusion,bulldozer,x68 vs)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.