Şimdi Ara

Anakarti sanirim bozdum (tomahawk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ilk defa boyle sacma bir hata yaparak b450 tomahawk anakartimi sanirim bozdum.
    Termal macun degistirmistim, degistiriken daha temiz olsun diye islemciyide soktum anakart soketlerine biraz termal macun gitti onlari gittim igneyle temizledim daha sonra bilgisayari topladim, bilgisayar biraz calisti sonra biosda res atti ve bi daha ekran gelmedi. Tekrar islemciyi acip anakart soketini inceledigimde 1 tane yerinde olmayan pin soketi gordum (anakartta) simdi cpu isigi yaniyo ve bilgisayari hic kullanamiyorum. Tek bir anakart cpu soketi yuzunden acilmama olurmu yoksa baska bir problemmi vardir?
    Bilgili arkadaslar bi tavsiyeniz varmi? Tamir mumkunmu?
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboytr -- 30 Mayıs 2020; 8:25:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Öncelikle bundan sonraki süreçte aşırı termal macun uygulamasından kaçının işlemci pinlerinde herhangi bir ezilme bükülme kırılma yoksa ve sadece am4 sokette pin girişlerinden birinin olmadığını ima ediyorsanız içine macun dolmuş olabilir bu işlemleri gerçekleştirirken çentiği doğru oturtup fazla güç uygulamadan mı işlemi gerçekleştirdiniz yoksa bu işlemler olurken epey bir ter döktünüz mü ? normal şartlarda anlattıklarınızdan yola çıkarak pek mümkün gelmiyor çünkü, islemcide ki pinlerin hepsi voltaj ve veri amacli kullanılmamaktadır bir kısmı topraklama amaçlı olarak da kullanılır bu durumlarda pin kırılsa dahi çalışmaya devam edecektir ayrıca bazı pin kırılma durumlarında kırılan pin bilgisayar da kullanılmamakta olan bir donanım ile ilgili olabilir ilgili donanım kullanılmadığı sürece işlemci o pinin kırık olduğunu dahi anlamayabilir eğer herhangi bir kırılma işlemi mevcut değilse ve sadece am4 soketteki pin girişlerinden bir tanesinin eksik olduğunu dile getirmeye çalışıyorsanız o olmayan pinin içine termal macun dolmuş olabilir dikkatli kontrol edin gerekirse bellek ekran kartı bios pili gibi donanımları tek tek sökerek tekrar açmayı deneyin.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Simdi inceledim igneyle temizledim malesef 1 soket tamamen kopmus sanirim ondan kaynaklaniyor:(
    Ayriyetten herseyi denedim butun kasayi soktum taktim bios flash bile yaptim tik yok su an cpu isigi hic sonmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigboytr -- 30 Mayıs 2020; 10:45:5 >
  • Bunu gerçekten nasil becerdin inanilmaz

• i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Bende anlamadim o kadar senedir ilk defa basima geldi dalginlik diyelim.

• Üzücü bir durum gerçekten. Geçmiş olsun. Garanti kapsamında mı değil mi teknik servis ile görüşün belki bir ihtimal yardımcı olabilirler.
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Cok sagolun, evet garanti kapsaminda bi gorusucem msi la
    Yeni anakart siparis ettim tomahawk max aldim bu sefer.
    Islerim geregi acelem vardi insallah anakartla duzelirde baska bisey cikmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8320 icin anakart !!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.