Şimdi Ara

Msi X870 tomahawk ethernet hiz dusme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazi hemen hemen 40 gun once vatan pc den aldim. Ilk zamanlar ethernet baglantimda hiz problemi yasamiyordum lakin aldiktan hemen hemen 15 gun sonra enteresan problem yasadim.

Evdeki internet hizim 100 mb fakat alt yapi yuzunden bana 75 mb geliyor. Evdeki diger tum cihazlar 75 mb i gorurken, bu anakarta interneti ethernet kablosu ile bagladim ( cat 6 tip) ve anakart kafasina gore bazen tam hizla baglaniyor internete bazende 10 da 1 e dusuyor hizi.

Yabanci formlarda bunun gibi sorun yasayan gordum, kimisi Cmod yapmis ve simdilik duzeldi demis. Kimisi de duzelmedi bu yuzden iade ye gidecegim demis.

Anakartin mannual kisminda ethernetin baska bir hatta bagli olmadigi yani bagimsiz bir yapida oldugunu gordum ve bu yuzden hiz dusmenin bundan kaynakli oldugunu sanmiyorum.

Bios guncelleme olarak en guncel biostan bir onceki bios suan var.

Henuz Cmod yapmadim hatta bu sabah direk bir video aldim sizler de gorunuz diye.

Bilesenlerim:

9800x3D

64 gb 6000mhz gskill cl30 ram

Asus rog strix 1200 watt power

2 tb 980 pro m2 ( slot 1 de takili direk islemci ile baglantili)

2 tb 990 pro me ( slot 4 te takili analart chipsetten)

1 tb 850 evo ssd sata baglanti

500 gb hdd sata baglanti

Ekran karti rtx 4070 super

Video asagidadir dostlar:
    Mustafa DAĞISTANLIOĞLUyoutube
    Msi x870 tomahawk ethernet getting low speed problem. / ethernet baglantisi dusuk internet hizi
    https://www.youtube.com/watch?si=8BkUGzyoLQzYpohY&v=w0-mjQcAb34&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba MSİ Z790 Carbon wifi var bende de.

Forumda arkadaşlar da bana yazdı wifi de kopmalar oluyormu sizde diye ben wifi pek kulanmam msi forumunda benzer konular var kendimde araştırdım.

Z790 kartlarda bu tip sorunların olduğunu duymuştum ayni şekilde kulandığım z790 carbon wifi de sata kontrolcusude sorunlu sata ssd yada normal sada hdd bağladığım zaman sistem açılmıyor.

Biraz araştırınca msi forumlarında yine birçok kişide ayni sorunlar var.

Mecburen sata diskleri söktüm harici olarak kulanıyorum.

Umarım ayni sorunlar yeni seri anakartlarda devam etmiyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretici sitesinden gerekli ethernet driverları yüklü mü? Daha eski biosları denediniz mi?

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam driver lar yuklu sitesinden ama misal 2 gundur yine kendi kendine eskiye dondu internet hizim. Misal aksama yada yarin belki tekrardan dusecek belkide.

Eski bios yuklemedim acikcasi eski bios daha dogrusu anakarti aldigkmdaki ilk biosu neydi onu bilmiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selamlar msi nin b650 ve x870 tomahawk serisi sorunlu sanırım. forumdan b650 anakart almıştım bi arkadaştan m2 shiltlerinde ve bazı usb bortlarında klavye mousenin gidip gelmesi gibi bazı sıkıntılar olmuştu sonra arkadaşa kartı geri iade ettim demem oki ya am5 platformu tam olgunlaşmadı ki 2022 de cıkan bir platform 2 sene içinde belli bir kıvama gelmesi gerekiyordu yada msi nin b650 tomahawk serisi sıkıntılı

• Şuan bir şey denedim, ethernet kablosunu çıkardım 3 saniye sorna tekrar taktım ve hız tekrar normal haline geldi. redditte de bunu yazmışlar. Bellkiki yazılımsal bir problem ama neden böyle oldu anlamadım. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.

• pastperfect kullanıcısına yanıt

benimde başıma geldi zamanla kablo uç yeri pc ethernet girişine temassızlık yapıyor ondan olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biraz geç yazıyorum ama, z590 çıktığında alc 4080 dede audio driver yüklüyken bi ses gelirken sekme değişince yada kapatınca pıt sesi geliyordu, driver ile çözmüşlerdi, msi ye ticket atıp durumu bildirirseniz muhtemelen driver kaynaklıdır, ethernet driver yüklü olmadan deneme yaptınız mı, kartta sorun yoksa muhtemelen 2-3 ethernet driver güncellemesine kadar çözülebilir

• senolince kullanıcısına yanıt

hocam bende b650 toma aldım, bios update yaptım, windows kurdum driverleri kurdum, expoda sorun yok, memory context restore açık, fakat bilgisayarı kapat dediğimde dakikalarca açık kalıyordu, en son power buttondan kapatmak zorunda kalıyordum, bilgisayara birşey yükleyip reset attığımda kimi zaman 15 saniye kimi zaman 20 saniye kimi zaman 40 saniyede boot oluyordu, işlemcide ısı olarak anormal şekilde anlık artışlar gösteriyordu durduk yere, o yüzden iade edip kurtuldum, dediğiniz gibi amd nin yeni nesil ilk soketi kesinlikle sorunlu oluyor ve çok ayar istiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.