Şimdi Ara

Msi X870 tomahawk ethernet hiz dusme problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazi hemen hemen 40 gun once vatan pc den aldim. Ilk zamanlar ethernet baglantimda hiz problemi yasamiyordum lakin aldiktan hemen hemen 15 gun sonra enteresan problem yasadim.

Evdeki internet hizim 100 mb fakat alt yapi yuzunden bana 75 mb geliyor. Evdeki diger tum cihazlar 75 mb i gorurken, bu anakarta interneti ethernet kablosu ile bagladim ( cat 6 tip) ve anakart kafasina gore bazen tam hizla baglaniyor internete bazende 10 da 1 e dusuyor hizi.

Yabanci formlarda bunun gibi sorun yasayan gordum, kimisi Cmod yapmis ve simdilik duzeldi demis. Kimisi de duzelmedi bu yuzden iade ye gidecegim demis.

Anakartin mannual kisminda ethernetin baska bir hatta bagli olmadigi yani bagimsiz bir yapida oldugunu gordum ve bu yuzden hiz dusmenin bundan kaynakli oldugunu sanmiyorum.

Bios guncelleme olarak en guncel biostan bir onceki bios suan var.

Henuz Cmod yapmadim hatta bu sabah direk bir video aldim sizler de gorunuz diye.

Bilesenlerim:

9800x3D

64 gb 6000mhz gskill cl30 ram

Asus rog strix 1200 watt power

2 tb 980 pro m2 ( slot 1 de takili direk islemci ile baglantili)

2 tb 990 pro me ( slot 4 te takili analart chipsetten)

1 tb 850 evo ssd sata baglanti

500 gb hdd sata baglanti

Ekran karti rtx 4070 super

Video asagidadir dostlar:
    Mustafa DAĞISTANLIOĞLUyoutube
    Msi x870 tomahawk ethernet getting low speed problem. / ethernet baglantisi dusuk internet hizi
    https://www.youtube.com/watch?si=8BkUGzyoLQzYpohY&v=w0-mjQcAb34&feature=youtu.be

• Merhaba MSİ Z790 Carbon wifi var bende de.

Forumda arkadaşlar da bana yazdı wifi de kopmalar oluyormu sizde diye ben wifi pek kulanmam msi forumunda benzer konular var kendimde araştırdım.

Z790 kartlarda bu tip sorunların olduğunu duymuştum ayni şekilde kulandığım z790 carbon wifi de sata kontrolcusude sorunlu sata ssd yada normal sada hdd bağladığım zaman sistem açılmıyor.

Biraz araştırınca msi forumlarında yine birçok kişide ayni sorunlar var.

Mecburen sata diskleri söktüm harici olarak kulanıyorum.

Umarım ayni sorunlar yeni seri anakartlarda devam etmiyordur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.