Şimdi Ara

Anakartım 1600 Mhz ramleri 1333 Mhz görüyor, yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

H77MA-G43 kullanıcısıyım, anakartı alalı 1 hafta oldu, bugün fark ettim ki 1600 Mhz lik ramlerimi 1333 Mhz görüyor, biosdan ayarları yapamadım sanırım bir türlü 1600 Mhz gösteremiyorum.
    Bios da DRAM Frequency içerinde 1333 Mhz ye kadar var 1600 yok.

OC çalıştırdım, yine fayda etmedi, ramler DIM2 ve DIM4 slotlarına takılı, kitapcığını yanlış yorumlamadıysam doğru yerlerde takılı olması lazım.

Ramler : Kingston Hyper Genesis (4*2) 8 GB DDR3 - 1600 CL9 (KHX1600C9D3K2/8GX)

Faydası olur mu bilmem konfigürasyon şu şekilde ; i5 işlemci, 8gb ram, 1gb 256 bit ekran kartı, 500 watt Cooler Master RS-500 Power Sup.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Dram ayarlarında XMP diye birşey gördün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Dram ayarlarında XMP diye birşey gördün mü ?

Evet gördüm ve onu aktif ettim, ama olmadı.
  •  Anakartım 1600 Mhz ramleri 1333 Mhz görüyor, yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 30 Aralık 2012; 2:17:13 >
  • CPU-Z de baktığımda "Bank Cycle Time (tRC)" bölümü soft (bos) görünüyor. Bios da da herşey var bu ayar yok.

Açıklama yapabilecek arkadaşlar lütfen yardım.
  • burayı inceleyin ,i5 işlemcinin doğrudan 1600mhz ram desteği yok.overclock yapmanıza gerek yok.ramlerinz muhtemelen 1600 mhz cl9 'dur ve bu şekilde kullanacağıma 1333 mhz cl7 kullanırım daha iyi,bu tarz yakınlıklarda CL (ram önbelleği) daha düşük olmasında fayda var.YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM işlemcinizde torbo core var,oto oc yapıyor.zaten gerektiğinde raminizle beraber frekanslarda oto yükselme oluyor.overclock yapmadan önce turbo core u kapatmalısınız ama hiç oc yanlısı değilim.bırakın 1333mhz cl7 aralıklarında çalışsın daha performanslı olacaktır.

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/processors/core/core-i5-processor/specifications.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 30 Aralık 2012; 7:35:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T13K0L

burayı inceleyin ,i5 işlemcinin doğrudan 1600mhz ram desteği yok.overclock yapmanıza gerek yok.ramlerinz muhtemelen 1600 mhz cl9 'dur ve bu şekilde kullanacağıma 1333 mhz cl7 kullanırım daha iyi,bu tarz yakınlıklarda CL (ram önbelleği) daha düşük olmasında fayda var.YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM işlemcinizde torbo core var,oto oc yapıyor.zaten gerektiğinde raminizle beraber frekanslarda oto yükselme oluyor.overclock yapmadan önce turbo core u kapatmalısınız ama hiç oc yanlısı değilim.bırakın 1333mhz cl7 aralıklarında çalışsın daha performanslı olacaktır.

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/processors/core/core-i5-processor/specifications.html

Öncelikle açıklamalarınız için teşekkürler, her şeyi gayet net anladım.

Sorun demek ki yanlış işlemci seçimimdeymiş, sağlık olsun.

OC yanlısı biri değilim hiç olmadım, OC yi sadece ramleri 1600Mhz e çıkıyor mu diye denedim.
    Evet turbo fonksiyonunu da çalıştırdım 3000 Mhz cpu 3300 ü geçti, gerek yok dedim tüm oc leri kapattım zaten şu an standart da çalışıyor.

Bu arada dün araştırırken bir yerde okudum ama sonra yerini kaybettim bulamıyorum, Bios da CPU nun Mhz kısıtlamasını kaldıran bir özellikten bahsediliyordu, bu işlemciyle artık varsa o özellik işimi görür yoksa da ne yapalım işlemci değiştirene kadar idare ederiz.

Tekrar sağol arkadaşım.

• Sorun yanlış İşlemci seçimi değil, Belleklerle ilgili birşey de olabilir.

Ben 2500K ile 2.133 Mhz Bellek kullanıyorum şuan, Anakarttan XMP Profil'den ayarı yaptım sorunsuzca kullanmaktayım. Başka marka Bellek deneme imkanını varsa deneyin.

Aldığınız yerden bellekleri değiştirmeyi deneyin, uyumsuz olduğunu söyleyip G.Skill ya da Corsair alın.

Önceliği G.Skill'den yana kullanın Intel 1155 platformu için optimize edilmiş ve önerilen belleklerdir.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME
    quote:

Bunun üzerine Anakartın özelliklerine baktığımda 1066/1333/1600 ibaresini gördüm. Ama burada ince bir detay olabilir. 1600 desteği Overclock ile olabilir yani.

Geçen GoldPunch un başına böyle birşey geldi Gigabyte anakartına 2133 bellek takmıştı ama 2133 çalıştıramadı. Onun da kartı 2133 destekliyordu ama OC ile destekliyordu sanıyorum.

Sizde de aynı durum olabilir, o yüzden bellek CL sini 7 ye alın. 1600 CL9 ile aynı verimlilikte kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Aralık 2012; 15:30:48 >

• 1600'ün yanında ''*'' veya ''OC'' yazıyorsa OC desteği ile bahsi geçen hızlara ulaşılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

1600'ün yanında ''*'' veya ''OC'' yazıyorsa OC desteği ile bahsi geçen hızlara ulaşılır.

Güzel söylemişsin de, 1600 'ün yanında derken, nerede görünen 1600 'ün yanından bahsettiğini anlamadım!

Normal açılış biosoundan girdiğimde 1333 Mhz ye kadar görüyordu. Click bios üzerinden girdiğimde 2000 küsür 'e kadar seçenek sundu 1666 Mhz yi seçtim fakat pc açılmadı, ilk açılış ekranında reset atıp, sonra default ayarlara otomatik döndürüp yine 1333 mhz de açtı.

Anakartın OC desteği mevcut, hatta bunun için yaratılmış fakat, uzun süredir oemden uzak kaldığım için çoğu şeyi unuttum. Bu bahsedilen CPU mhz kısıtlamasını biliyorsan oradan başlayabiliriz sanırım.

Bios ayar dökümüne gerek varsa, buradan yayınlamaya çalışayım.

"Aerosol 34 " arkadaşımızda da aynı anakart meccut, ondaki işlemci i3 3220 sanırım türünün son nesil işlemcisi, ramleri de corsair, 1600 Mhz de çalıştırdığını söyledi, ama onunda ilk başta 1333 Mhz çalışmış sonra anakartı kurcalayıp 1600 e çıkarmış, fakat nasıl yaptığını hatırlamıyor.

Burada dediğim gibi kilit nokta, CPU kısıtlaması yada doğru frekans çarpanlarını girmekte sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 30 Aralık 2012; 15:54:03 >

• quote:

Sorun yanlış İşlemci seçimi değil, Belleklerle ilgili birşey de olabilir.

Ben 2500K ile 2.133 Mhz Bellek kullanıyorum şuan, Anakarttan XMP Profil'den ayarı yaptım sorunsuzca kullanmaktayım. Başka marka Bellek deneme imkanını varsa deneyin.

Aldığınız yerden bellekleri değiştirmeyi deneyin, uyumsuz olduğunu söyleyip G.Skill ya da Corsair alın.

Önceliği G.Skill'den yana kullanın Intel 1155 platformu için optimize edilmiş ve önerilen belleklerdir.

ÖNEMLİ GÜNCELLEME
    quote:

Bunun üzerine Anakartın özelliklerine baktığımda 1066/1333/1600 ibaresini gördüm. Ama burada ince bir detay olabilir. 1600 desteği Overclock ile olabilir yani.

Geçen GoldPunch un başına böyle birşey geldi Gigabyte anakartına 2133 bellek takmıştı ama 2133 çalıştıramadı. Onun da kartı 2133 destekliyordu ama OC ile destekliyordu sanıyorum.

Sizde de aynı durum olabilir, o yüzden bellek CL sini 7 ye alın. 1600 CL9 ile aynı verimlilikte kullanırsınız.

Arkadaşım kusura bakma seni atladım sanma, dediklerini düşünüyordum sadece.

Yararı olur mu bilmem, bios son sürümünü yükledim, her şey güncel durumda.

Bende dünden beri ramleri corsair ile değiştirmeyi düşünüyorum ama işte belki aynı sorunu yaşayacağım diye erteliyorum, başka yol var mı yok mu araştırmalıyım. Belki gerçektende CPU problem çıkartıyor olabilir.

• CPU tam modeli nedir ? Benim kullandığım 2500K nın da 1333 desteği var ama 1600 de kullandım şuan 2133 kullanıyorum. Ya belleklerden ya da Anakarttan bir sorun olabilir. Ya da BIOS dan başka bir ayarı var.
  • quote:

CPU tam modeli nedir ? Benim kullandığım 2500K nın da 1333 desteği var ama 1600 de kullandım şuan 2133 kullanıyorum. Ya belleklerden ya da Anakarttan bir sorun olabilir. Ya da BIOS dan başka bir ayarı var.

i5 2320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 30 Aralık 2012; 16:10:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

1600'ün yanında ''*'' veya ''OC'' yazıyorsa OC desteği ile bahsi geçen hızlara ulaşılır.

Ramden bahsediyorsun sanırım, ram modelim KHX1600C9D3K2.

MSi test sayfasında model numarasını arattırdığımda DDR III 1600 OC bölümü altında çıktı !

http://eu.msi.com/file/test_report/TR10_2539.pdf
  • Anakartın RAM hızı desteğinde yazıyor o dediğim.

Edit : Ee tamam işte aynı kapıya çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecoute Cherie -- 30 Aralık 2012; 20:30:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 OC ile sağlanıyormuş demek, tahmin ettiğimiz gibi.

Belirtmesi gerekirdi MSI ın bunu sitede 1600 MHZ (OC) gibi.
  • Bana biraz sallama bir tablo gibi geldi.

Neden diyecekseniz, KHX1600C9D3K2/8GX yan tarafında 4GB yazıyor, oysa bu 8GB.
    Hadi onu geçtik yazım yanlışlığıdır diyelim ki.

Bir de tablonun başında bios ver 1.8 yazıyor, msi 'ın sayfasında 1.8 versiyon bios yok yada kaldırmışlar. 1.7 den 1.9 a geçiyor. Başka sitelerde var görünüyor ama güvenipte indiremem.

OC olarak çalıştırdım. 9 9 9 27 firekans deniliyor girişini yaptım ama yine 1333 gösteriyor, test programında da öyle. Faw 'ı 34 den 36 alıyorum bu seferde pc açılmıyor Cmos clear yapıyorum öyle açılıyor.

Eğer bu işin oluru varsa, bana doğru frekans listesi lazım olacak. He birde bios dan nelerin açılıp nelerin kapanması gerektiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PouL -- 30 Aralık 2012; 21:24:21 >
  • aslında çok basit,illaki 1600mhz kullanmak istiyorum derseniz,turboyu kapatın,işlemcinizin frekansını biraz arttrın,çarpan kilidini de düşürüün.istediğiniz ram frekansını biosta gördükten sonra,kaydedip çıkın.zaten ufak bi değişiklik yapacağınız için (hem frekans hem çarpanda) voltaj gereğini sistem kendi ayarlayacaktır.bu şeklide 1600mhz kullanırsınız.ama dediğim gibi hiç tavsiye etmiyorum
  • OC menüsünde dram frekansı seçeneği autoda.Orada ram frekanslarını seçmen lazım.Birde bunu dene...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.