Şimdi Ara

Anakartım açılışa izin vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bilgisayarı kapatırken son saniye aklıma yapmam gereken birşey geldi ve kasayı tekrar açmam gerekti, pc nin tamamen kapanmasını bekledim, ışıklar söndükten 1 saniye sonra açılış açma tuşuna bastım ama ışıklar 1 saniye yandı söndü, fanlarda az birşey döndü ve durdu, o olaydan sonra kasa devamlı böyle yapıyor arkadaşlar, fişi takıyorum, açıyorum ışıklar 1 saniye yanıyor, fanlar az birşey dönüyor sonra açılmıyor sistem, anakatın pilini çıkardım bekledim, statik elektrik vardır diye onu gidermeye çalıştım, topraklı prizdede denedim sonuç aynı.

Daha sonra parçları teker teker denemeye başladım, ilk olarak başka bir psu denedim değişiklilk olmadı, sonrada sırasıyla bütün parçları sökmeye başladım, en son artık işleşmciye kadar çıkardım, sadece anakart kaldı, bu haldeyken denedim, yine birşey fark etmedi arkadaşlar, sizce burda sorun anakartta mı ? ona göre garantiye yollayacağım, yardımlarınızı bekliyorum

• Cevap veren yok mu arkadaşlar ?
  • Anakartın marka ve modeli ne
  • Gigabyte ın 790-fxt modeli
  • aynı sorun başımdan geçti benimde..bu anakartlar bence bilgisayar bileşenleri içerisindeki en hassas,en anormal,tuhaf parça,bendeki sorun anakart sorunuydu gönderdim tamir olup geldi kart,sendekide anakart bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

aynı sorun başımdan geçti benimde..bu anakartlar bence bilgisayar bileşenleri içerisindeki en hassas,en anormal,tuhaf parça,bendeki sorun anakart sorunuydu gönderdim tamir olup geldi kart,sendekide anakart bence

ya 1 saniye ya, kapandı 1 saniye geçti geçmedi açılma tuşuna bastım ne olduysa artık elektrik atlaması mı statik mi birikmişti ne oldu anlamadım, daha da açılmadı

kusura bakma biraz stresliyim bundan dolayı , içimi dökmem gerekti cevabın için teşekkür ederim, anakartı hazırladım zaten kutusuna koydum, pazartesi kısmetse direk BT servise yollıycam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop tepki vermiyor.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bide bazen rami tam oturtamassan da oluyor bendede görüntü bios gelmiodu tam takamayınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/anakart/gigabyte-790fxt-ud5p-kullanan-varmi-ram-sorunu-var-bakiverin-128266.html
    bi buraya bak istersen anakart ram uyuşmazlığı olabilir

zamanında oda vardı, aldığım ramler anakartla uyuşmuyordu, gidip onun için anakarta uyan bellek aldımda, ben 2 seneyi aşkındır sorunsuz kullanıyordum, ram uyuşmazlığı gibi bir sorundan kaynaklanmıyor sanırım bu

yinede vakit ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

bide bazen rami tam oturtamassan da oluyor bendede görüntü bios gelmiodu tam takamayınca

onuda denedim, ramleri çıkartıpta denedip, tekini takarak denedim ama nafile
  • tüm parçaları sök yeniden montaj yap. sorunun çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

tüm parçaları sök yeniden montaj yap. sorunun çözülecektir.

bunuda denedim ama tekrar deneyim, aradan 2 gün geçti
    belki işe yarar, teşekkürler
  • ya ram uyuşmazlığı ile ne alakası var sorunun anlamadım..

sorunu açık açık yazmış adam.power tuşuna basınca 1 saniye sonra elektriği kesiyor,bütün fanlar 1 saniye sonra duruyor,hatta bütün parçaları tek tek söküp,anakart tek kalacak şekilde bile denemiş ama sorun yine aynı demiş adam..

halaa ram uyuşmazlığı felan diyorsunuz,adam mavi ekran hatası almıyor ne rami,anakart arızalı kabak gibi
  • bios pilini falan çıkartıp sıfırlamayı da denedin mi
  • Anakartın büyük ihtimalle tüplerine birden fazla elektirik gitti ve bir kaçı yandı ki umarım böyle olmuştur bundan servis para almaz zaten bilgisayarcıyada yaptırsan onlarda pek para almıyor umarım böyle bir durum vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegirti

bios pilini falan çıkartıp sıfırlamayı da denedin mi

Onuda denedim bugün dedim aradan 2 gün geçti, yollamadan önce tekrar takıp deneyeyim dedim ama aynı sonuç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Anakartın büyük ihtimalle tüplerine birden fazla elektirik gitti ve bir kaçı yandı ki umarım böyle olmuştur bundan servis para almaz zaten bilgisayarcıyada yaptırsan onlarda pek para almıyor umarım böyle bir durum vardır

İnşallah, hayırlısı olsun diyelim, normalde anakartın garanti süresi 2 yıl gözüküyor kağıtlarda, fakat o gün distribütörün sayfasında seri numarsından sorgulama yaptım, garanti süresi 3 yıl çıktı, Gold dan almıştım parçaları, şimdi oraya götürsem bide onlar tamire yollıycak, süre uzayacak, ben en iyisi direk servise yollıyım dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer120

quote:

Anakartın büyük ihtimalle tüplerine birden fazla elektirik gitti ve bir kaçı yandı ki umarım böyle olmuştur bundan servis para almaz zaten bilgisayarcıyada yaptırsan onlarda pek para almıyor umarım böyle bir durum vardır

İnşallah, hayırlısı olsun diyelim, normalde anakartın garanti süresi 2 yıl gözüküyor kağıtlarda, fakat o gün distribütörün sayfasında seri numarsından sorgulama yaptım, garanti süresi 3 yıl çıktı, Gold dan almıştım parçaları, şimdi oraya götürsem bide onlar tamire yollıycak, süre uzayacak, ben en iyisi direk servise yollıyım dedim

Aslında ilk baş bir bilgisayarcıya götürüp sorunun ne olduğunu öğrenseydin daha iyi olurdu ama sen bilirsin :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abuzer120

quote:

Aslında ilk baş bir bilgisayarcıya götürüp sorunun ne olduğunu öğrenseydin daha iyi olurdu ama sen bilirsin :D

Garantisi nasılsa devam ediyormuş, o nedenle direk yollıyım dedim, teşekkür ederim önerin için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.