Şimdi Ara

Anakartım Yandımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türklerde kasa açma merakı nedir yahu? Bilmiyorsan oynama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaladinTr

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Bu arada ekrana görüntü geldiğini gördüğün an kapat makineyi hemen işlemci yanmasın açık tutma makineyi fazla 5-6 saniye bekle görüntü geldi geldi zaten gelmedi başka bişey deneyeceğiz ^^

dostum sen denencek herşeyi sırasıyla yaz bana ben yarın hepsini yapıyım

1. Çalışırlığından emin olunan eski bir ekran kartı bulursan hos olur güç girişi istemeyen onunla sistemi deneyelim derim bulamazsan kendi ekran kartınla yola devam...

2. işlemci fanı söküyorsun bios 0lıyorsun ve elini işlemci üstüne tutup 1dakika kuzey çipini ısıtıyorsun fönü çektiğin an (el işlemciye teması burada) makineyi fişekliyosun 5-6 saniye max bekliyosun görüntü geliyorsa kapıyorsun gelmiyorsada gelmesini bekleme daha fazla 5-6 saniye içinde geleceği varsa gelir...

3. aynı işlemi akmış kondansatör ve güney çipine uyguluyorsun makineyi açmayı deniyorsun...

4. Elektrikçi - tv tamircisi gibi bir yerde o kondansatörleri değiştiriyorsun 20 lira tutar maksimum 30 tutsun hadi ki pek sanmam...

5. bide öyle deniyorsun hiçbiri işe yaramazsa düşünürüz yine bişeyler artık...

Dediklerimden biri çalışırsa makineyi tamamen toparla ve dediğim işlemi işlemci fanı üzerinde vs iken tekrar dene... 2 ram kullanıyosan tekini takarak yap ve 1.slotta takılı kalsın kesinlikle o tek ram...

Şimdi tornavida niye soktun anlamadımda eğer o sorun yaratmış olsa o an görüntü kesilir gelmezdi o bir ders olsun bidaha sokma sanmıyorum bilerek yaptıgını gerçi yalnışlık olmuştur belki bi vida falan sıkıyordun içine düşürdün bian... bilerek yaptıysanda tecrübe olmus artık işte :) kondansatör şişmesi kasa içersindeki havanın 40 dereceyi geçmesi anında oluşur kondansatörler dayanıklı elektronik devreler değildirler çabuk akarlar fakat akan sıvı anakart pcb sine deymiyorsa pek dert olmaz... deysede olmazda o kadar çok akması ölmesine sebep açar akan sıvıyı kesinlikle kazımayınız hava boslugu açar tekrar akar akıp kurur ve orayı sertleştirir çalışmasını sağlar tekrar... senin durumunu özetledim anakart yorulmuştur biraz o şartlarda çalışmaktan daha geniş bir kasa almanı veya kasan iyiyse içine egzos fan almanı öneriyorum içerideki havayı dışarı çıkartır boğulmayı engeller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Şubat 2014; 4:36:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Türklerde kasa açma merakı nedir yahu? Bilmiyorsan oynama.

Oynasıyoruz hocam rahat duramıyoruz biz lisede 220v şehir elektriğine kondansatör takıp patlatan nesiliz...
  • ne yaptın sen böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar kart yanmış yeni anakart oldum suan sorun yok
  • kara mizah olmuş bu konu...
  • Tamamen meraktan soruyorum calisan anakarta hangi mantik cercevesinde tornavida ile giristin gercekten inanilmaz merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.