Şimdi Ara

Anakartım Yandımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bundan 10-15 gün önce bilgisayar calısır durumdayken anakarta tornavida değdirdim ve anakarttan kıvılcım cıktı düne kadar calısan bilgisayarım dün cpu soğutucu değişimi sonrası monitöre görüntü gitmemeye basladı anakartım yandımı sizce? eğer bozulmuşsa garantisi devam ediyor göndersem tamir ederlermi?
    not : kondasatorlerden bir kaçtanesi akmış termal macun gibi bişi yayılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelyus -- 13 Şubat 2014; 5:42:46 >

• Yanmış. Zaten çalışan bir anakarta ne mantıkla tornavida deydirilir ki :) kulağınıza küpe olsun , çalışan hiç bir elektronik alete sıvı veya metal deydirilmez kısa devre ile yanar.

Garanti işine gelince anakartı hangi firmaysa arıza tespit makinesine bağlarlar zaten tornavida deydirdiğiniz yerde hafif elektrik yanığı vardır.Kondansatör'den akan sıvıyı temizlemeden anakartı aldığınız firmaya götürün yada kendiniz tüm parçaları içinden söküp varsa orjinal kutusuna koyup yollayın. İyi şanslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğit262 -- 13 Şubat 2014; 10:28:02 >
  • ekrana görüntü gelmemesinin sebebi bu yüzdenmi ona göre yeni anakart almayı düşünüyorum
  • Paşam kendin diyorsun kondansatörler akmış diye görüntü gitmemesi çok normal. Kondansatörler değiştirilebilir tekrar çalışır hale gelebilir belki kart ama ne kadar sağlıklı olur bilemem.
  • baska yorumu olan arkadaşlar varmı
  • Dostum başka nasıl bir yorum bekliyorsun ki hem elektronikçiyim hem teknik servisim. Tek bir kondansatör bile aksa bu durum gerçekleşebilir. Garantisi varsa yolla gantiye tabiki garantisi yok ise bildiğin iyi bir elektronikçi var ise götür kartı baksın yapılacak bişi varsa yapar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchLord

Dostum başka nasıl bir yorum bekliyorsun ki hem elektronikçiyim hem teknik servisim. Tek bir kondansatör bile aksa bu durum gerçekleşebilir. Garantisi varsa yolla gantiye tabiki garantisi yok ise bildiğin iyi bir elektronikçi var ise götür kartı baksın yapılacak bişi varsa yapar zaten.

tamamdır hocam öyleyse yani ekrana görüntü gelmemesinin sebebi anakart olarak gözüküyor öyle dimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartım mı yandı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle. Ekrana görüntü gelmiyor olması ekran kartının arızalı olduğu anlamına gelmez paşam. Eğer harici ekran kartı takılı ise ve board üzerinde dahili ekran kartı var diyelim. Harici kartı sök ve monitörü board üzerindeki çıkışa tak bu şekilde daha net anlarsın. Yok harici ekran kartın yoksa ve görüntü alamıyorsan kart zaten gitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchLord

Kesinlikle. Ekrana görüntü gelmiyor olması ekran kartının arızalı olduğu anlamına gelmez paşam. Eğer harici ekran kartı takılı ise ve board üzerinde dahili ekran kartı var diyelim. Harici kartı sök ve monitörü board üzerindeki çıkışa tak bu şekilde daha net anlarsın. Yok harici ekran kartın yoksa ve görüntü alamıyorsan kart zaten gitmiştir.

hocam elektronikçinin anakartı tamip etme olasılıgı nedir sizce?
  • 15 gün önce değdirmiş düne kadar calısıyor ise sorun o tornavida değil orda bi kısa devre olmuş ama anakarta zarar vermemiş anakartınıda çok boğmuşsun sıcak hava ile kondansatorlerin akmış akmış kondansatör çalışmaya devam eder 10 akık kondansatorle eski calıstıgım plazada 10 senedir calısır halde makineler var... anakart artık beni bırak öleyim ne olur rahat bırak beni diyor kesin anakart diyemem işlemci fanını taktıktan sonra oldu dedin belki takamadın işlemci çok ısındı o yandı işlemcin bu durumda yanar eğer kondansatörler akmışsa sadece anakart elektriğini düzene sokabilir işlemci ısındığında oto kapanma gibi özellikler artık kullanılamaz hale gelir... sorun üstüne sorun komple tüm makinede perte çıkmıs olabilir :) tek tek test etmen gerek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

15 gün önce değdirmiş düne kadar calısıyor ise sorun o tornavida değil orda bi kısa devre olmuş ama anakarta zarar vermemiş anakartınıda çok boğmuşsun sıcak hava ile kondansatorlerin akmış akmış kondansatör çalışmaya devam eder 10 akık kondansatorle eski calıstıgım plazada 10 senedir calısır halde makineler var... anakart artık beni bırak öleyim ne olur rahat bırak beni diyor kesin anakart diyemem işlemci fanını taktıktan sonra oldu dedin belki takamadın işlemci çok ısındı o yandı işlemcin bu durumda yanar eğer kondansatörler akmışsa sadece anakart elektriğini düzene sokabilir işlemci ısındığında oto kapanma gibi özellikler artık kullanılamaz hale gelir... sorun üstüne sorun komple tüm makinede perte çıkmıs olabilir :) tek tek test etmen gerek :)

işlemci soğutucusu doğru takıldı hocam kasayı actıktan sonra elimle tutup bakıyorum ısınma yapmıyor. parçaları tek tek denicek durumumda yok

• quote:

Orijinalden alıntı: PaladinTr

quote:

15 gün önce değdirmiş düne kadar calısıyor ise sorun o tornavida değil orda bi kısa devre olmuş ama anakarta zarar vermemiş anakartınıda çok boğmuşsun sıcak hava ile kondansatorlerin akmış akmış kondansatör çalışmaya devam eder 10 akık kondansatorle eski calıstıgım plazada 10 senedir calısır halde makineler var... anakart artık beni bırak öleyim ne olur rahat bırak beni diyor kesin anakart diyemem işlemci fanını taktıktan sonra oldu dedin belki takamadın işlemci çok ısındı o yandı işlemcin bu durumda yanar eğer kondansatörler akmışsa sadece anakart elektriğini düzene sokabilir işlemci ısındığında oto kapanma gibi özellikler artık kullanılamaz hale gelir... sorun üstüne sorun komple tüm makinede perte çıkmıs olabilir :) tek tek test etmen gerek :)

işlemci soğutucusu doğru takıldı hocam kasayı actıktan sonra elimle tutup bakıyorum ısınma yapmıyor. parçaları tek tek denicek durumumda yok

Hocam nasıl derler biraz dövmüşsün makineyi ya ^^ ama bence çalışır o makine biraz dürtüklemeyle... deneyebileceğin şeyler şunlar:

ilk önce anakartın sağlamlığını test edeceğiz... anakart eğer BEEP uyarıları veriyorsa hala sağlamdır yaşıyordur demektir bunu nasıl anlarız? ilk iş işlemci üstünden sogutucuyu kaldır tüm macunu sil işlemciyi yuvasından çıkart birdaha tak biosu sıfırla jumper ile pilide çıkart... bilgisayarın ramlerini sök ve bilgisayarını çalıştır... eğer ramler çıkıkken BEEP hatası alıyorsan makine hala yaşıyor bi şekilde kurtarırız eğer o ses çıkmazsa işimiz zor extreme işlere giricez :)

• hocam malesef hiç bir bit dıt sesi gelmiyor.
  • quote:

hocam malesef hiç bir bit dıt sesi gelmiyor.

Sıkıntı büyük peki işlemciye ramler takılıyken fansız dokundugunda işlemci ısınıyormu?
  • ewet hocam ısınıyor
  • quote:

ewet hocam ısınıyor

Tamam kuzey köprüsü yaşıyor hala... bu anakartın hala çalıştığını gösteriyor şimdi uçuk bi işe giricez ben o anakartı çalıştırıcam nedense gece gece iman power geldi eline fön makinesi alıyorsun kuzey çipine tam 1dakika tutuyorsun fönü çekip direk makineyi fişekliyosun işlemciye fan takılı olmayacak elinle yoklayacaksın sıcaklıgını ekran kartını varsa başka basit bir kart kullan onbard yoktur zaten yoksada onu kullanmaya devam calısıyormu bilmiyoruz ama...

• quote:

quote:

ewet hocam ısınıyor

Tamam kuzey köprüsü yaşıyor hala... bu anakartın hala çalıştığını gösteriyor şimdi uçuk bi işe giricez ben o anakartı çalıştırıcam nedense gece gece iman power geldi eline fön makinesi alıyorsun kuzey çipine tam 1dakika tutuyorsun fönü çekip direk makineyi fişekliyosun işlemciye fan takılı olmayacak elinle yoklayacaksın sıcaklıgını ekran kartını varsa başka basit bir kart kullan onbard yoktur zaten yoksada onu kullanmaya devam calısıyormu bilmiyoruz ama...

bunu anca yarın yapabilirim hocam sıcak mı soğukmu üfletcez?

• Bu arada ekrana görüntü geldiğini gördüğün an kapat makineyi hemen işlemci yanmasın açık tutma makineyi fazla 5-6 saniye bekle görüntü geldi geldi zaten gelmedi başka bişey deneyeceğiz ^^
  • quote:

quote:

quote:

ewet hocam ısınıyor

bunu anca yarın yapabilirim hocam sıcak mı soğukmu üfletcez?

Sıcak tabiki... kavrulacak o çip çok dikkatli ol ama hata yapman anakartının komple bozulmasına sebep olur bence hala çalışır durumda biraz ugrasmak gerekecek... kondansatör akması ankartın stabilitesini bozar bazen çalışmasına mani olmaz eğer görüntü alırsak... hemen al anakartı git elektrikçiye değiştirt o kondansatörleride oh mis... 15-20 lira para alır tas catlasın alt tarafı kondansatör :)

• quote:

Bu arada ekrana görüntü geldiğini gördüğün an kapat makineyi hemen işlemci yanmasın açık tutma makineyi fazla 5-6 saniye bekle görüntü geldi geldi zaten gelmedi başka bişey deneyeceğiz ^^

dostum sen denencek herşeyi sırasıyla yaz bana ben yarın hepsini yapıyım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.