Şimdi Ara

Anakart yandı sorunu arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir kaç gün önce internette gezinirken birden bire bilgisayar kapandı kapanmadan önce masaüstünde sağ alt köşede ilk olarak ağ kablosu takılı değil yazdı sonra neredeyse aynı anda kapandı.sonrasında bilgisayarı açmaya çalıştıgımda açılmadı bilgisayarın kapanması sırasında evde elektrikler kesilmemişti herşey olağandı.

Daha sonra parçaları tek tek başka kasada test ettiğimde cpu ekran kartı harddisk ve power supplyın çalıştıgını anakart ve ramin ise artık çalışmadıgını gördüm.

Arkadaşlar uzatmadan benim sorum şu anakart ve ram neden arızalanmış olabailir. eğer power supply kaynaklıysa neden power supply yanmadı.öncelikle elektrik voltajı kaynaklıysada power supplyın yanması gerekmez mi?
    power supply kaliteli değil codegen 350w. bilgi olması içinse ram kingston 533 mhz.
    Şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar sorumu biraz daha kısaltayım acaba sizce bu sorun elektirk ile mi ilgili (voltaj,psu) yoksa sadece anakartın kendi başına yediği bir nane mi?
  • Eelektrikle alakalı PSU dan kaynaklanıyor olabilir.
    Anakartların Çoğu problem verme nedenleri Elektirik Gidip gelmeleridir.
  • Elektrik dalgalanması olabileceği gibi anakarta takılı bir parçadaki arızada anakartın yanmasına sebep olmuş olabilir.
    Bellek arıza yapıp veri yollarına yani çipsete beslemeyi verdi.Çipsetin elektriksel özellikleri bitene kadar çipseti halletti sonra kendide elektriksel özellikleri kaybetti :) Yada ağ kablosundan gelen yüksek bir gerilim ağ kartının gömülü olduğu çipsete, çipsetde belleklere zarar verdi.

İhtimaller çok,en iyi senaryo anakartın hangi parçalarında arıza olduğunun tespiti ile ortaya konulabilecek senaryodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 3 Temmuz 2007; 18:03:22 >
  • benımde ankartla power supply yandı.sıcaktan ve asırı tozdan oldugunu dusunuyorum.cunku yandıgındaa elektrık kesıntısı fılanda yoktu.yanmadan 1-2 gun once bılgısayar devamlı reset etıyordu kendıne sonrada yandı işte.bu sıcaklarda makıneyı duzenlı temızlemek ve devamlı acık bırakmammak lasım benceee
  • Bende de aynısı oldu,önde bulunan usb girişlerini zorlanması sonucu kısa devre yapıp anakart yandı.Değiştir dalan derken ekran kartı sorun çıkardı bu sefer :)) neyse ki belgeleri kurtadık.
  • Beyler kolay gelsin. Başıma gelen enteresan bi olayı anlatayım çözüm bulabilirseniz sevinirim. Dün harici dvd rw aldım usb den bağlayıp bilgisayada kullanmak için Fakat tam elektriğe bağladığım sırada pat bilgisayar kapandı. Psu nun yandığından emin gibiydim.Çünkü hemen eğildim kokladım yanık kokuları geldi. Sonra umut fakirin ekmeği belki kablodandır dedim farklı bi power kablosu ile bilgisayar açıldı. Baya bir sevindim psu derdinden kurtuldum derken bilgisayardaki usb lerin hiçbirinin çalışmadığını gördüm. Hatta bios ayarlarına bile giremiyorum. Bilgisayarın kuzey köprüsünün yandığını düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir... Kuzey köprüsü yansa mouse nasıl kullanabilirim... I/O PS/2 portları Kuzey köprüsü dahilinde mi...?
  • Anakart ariza tespit kartlari var pci yuvasına takılıyor. Cikan hata kodu arizali üniteyi bildiriyor. Cevrenizdeki bilgisayarcilarda belki vardir bir sorun.
    Eger yasadig8niz yerde elektrik kesintisi yada voltaj dalgalanması olmuyorsa ana sebep psu olabilir kuvvetle muhtemel. Bu anakartlar cok hassas olabiliyor b3nim anakartim temizleme esnasinda statik elektrikl3nm3den bozuldu mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.