Şimdi Ara

Ekran Kartım mı yandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk etapda pc kendini kapattı. Havalar sıcak diye düşünüp yarım saat soğumasını bekleyeyim diye düşündüm. Çünkü pc 24 saattir çalışıyordu. Yarım saat bekledikden sonra güç tuşuna bir kaç kez basmama rağmen çalışmadı. Biraz bekleyip tekrar denedim. Psu dan ekran kartına bağladığımız güç kablosunun ordan ışık sıçradı. Pc kendini kapattı. Kapağı açtığımda hafif bir koku vardı. Şu an pc açılıyor ama görüntü gelmiyor. Ekran kartımı yandı ne oldu anlamadım.

Ekran kartının güç giriş ışıklarıda yanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran Kartım mı yandı?

Ekran Kartım mı yandı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 12 Temmuz 2020; 16:34:27 >

• Öncelikle geçmiş olsun muhtemel güç girişlerinde bir akım dengesizliği oluştu ve buda kısa devreye yol açtı bu tarz vakalar garanti kapsamına girmiyor diye biliyorum ama durum uygun bir dille izah edilirse olumlu geri dönüş alınabilir ve en önemlisi de umarım gpu nun çipinde sorun yoktur sadece güç bölümünde sorun yaşanmıştır bu tarz kartlar genelde kendini korumaya alır ama içinde ne olup bittiğini bilmediğimiz için mantık yürütmekte zorlanıyoruz
  • Güç girişlerinde kısa devre meydana gelmiş olabilir başka kart takma imkanınız varsa o şekilde deneme yapabilirsiniz ani elektrik gitmesi yada öncesine ait bir kalıcı bir sorun hatırlıyor musunuz
    Normal şartlarda toz konduramadığım bileşenlere sahipsiniz.
  • Güç kaynağınız, anakartınız, ekran kartınız hepsi gayet kaliteli, kablo ya da PSU kaynaklı olma ihtimali çok düşük gibi. Hocamın dediği gibi daha önce yaşadığınız bir sıkıntı var mı? Zaten kart kaynaklıysa kullanıcı hatası görülmeyip değişilir diye düşünüyorum.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağının kutu içeriğindeki fazladan kablolar vardı. Acaba kablo yanmış olabilirmi diye diğer kabloyu psu ve ekran kartına takıp denedim. Sonuç aynı görüntü gelmiyor. Ekran kartının güç kablolarını taktığım yerdeki ışıklar beyaz yanıyor. Fanların ışıkları yanmıyor. Sanki ekran kartında hiçbir tepki yok gibi. Kardeşimin pc sinde 1060 var. Birazdan onu takıp denicem.

Ekran kartı 1 yıl önce itopyadan alınmış. Ben 2 ay önce forumdan 2. El olarak aldım. Temiz sorunsuz diye. 2 aydan bu yana sorunsuz kullanıyordum. Geçmişini bilmiyorum o yüzden.

Pc nin takılı olduğu kablolarda şu şekilde, yeni bir eve taşındım. Duvardan direk 3 lü bir priz yere kadar geliyor. Ben o 3 lü prize 6 lı akım korumalı priz takdım. Bilemiyorum neden böyle bir sorun yaşadım. Sadece anlık olarak güç tuşuna bastığımda ekran kartına bağlanan güç kablolarından ışık sıçradı. Kapağı açtığımda yanık kokusu vardı.

Ekran Kartım mı yandı?

Ekran Kartım mı yandı?

Ekran Kartım mı yandı?

Ekran Kartım mı yandı?

• Jakkoba kullanıcısına yanıt
    1060 ekran kartı deneyiminden sonra tekrar konuşalım umarım sorun kalıcı bir maddi hasara sebep olmaz
    Tekrar merhaba, sorun malesef ekran kartında. 1060 da problemsiz ekran geldi. Yine kendi ekran kartımı diğer pc taktım. Ekran gelmiyor. Sistem stabil çalışıyor. Anakart vs hiçbir sorun yok. Herşey olması gerektiği gibi. Bu yaşanan kullanıcı hatasımıdır? Sistem kendini kapatıyor. Yarım saat sonra açmaya çalıştığımda pc kendini açıp ekran kartına bağlanan kablolardan ışık sıçrıyor. Garanti servis konusunda ne yaşayacağımı ne cevap alacağımı merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 12 Temmuz 2020; 20:53:56 >
    Öncelikle geçmiş olsun muhtemel güç girişlerinde bir akım dengesizliği oluştu ve buda kısa devreye yol açtı bu tarz vakalar garanti kapsamına girmiyor diye biliyorum ama durum uygun bir dille izah edilirse olumlu geri dönüş alınabilir ve en önemlisi de umarım gpu nun çipinde sorun yoktur sadece güç bölümünde sorun yaşanmıştır bu tarz kartlar genelde kendini korumaya alır ama içinde ne olup bittiğini bilmediğimiz için mantık yürütmekte zorlanıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İlginiz için teşekkür ediyorum. 🙏 Yarın Asus ile iletişime geçip servise yollucam. Umarım olumlu bir sonuç alabilirim.
    servise verdiğinde görüntü alamıyorum diye yaz. kullanıcı hatası diyip kestirip atıyorlar çünki genelde. Her ne kadar en iyi sistem bileşenleride kullansanız olabilir bu tür şeyler. Birde tek prizden güç almanızı öneririm akım korumalı iyi bir priz olsun
  • Not olarak yazdım. Anlaştıkları ups kurye zahmet edip gelirse göndericem. Asusun çok sıkıntılı bir servis hizmeti var. Ben hala bu sorunu neden ve nasıl yaşadığımı, ne önlemler almalıyım? Bunun arayışındayım. Diğer bileşenler de bir sıkıntı olmazken neden sadece ekran kartında bunu yaşadım? Psu Xpg Core Reactor 750w. Acaba güç kaynağındamı sıkıntı var? Ekran kartını aldığım şahıs hiç işlem görmedi diyor. Biraz SMS InfoComm araştırdım. Adamlar herşeye kullanıcı hatası diyip yapıştırmış. Bir pervanenin kırılmasına 500 600 tl gibi fahiş fiyatlar mı desen, 2500 tl lik ekran kartına 1500-1800 onarım ücretimi desen.. Sistemi daha 2 ay önce topladım. Şu yaşadığıma hala anlam veremiyorum. Özenerek topladığım sistemden soğudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 16 Temmuz 2020; 0:18:15 >
    Malesef dostum çok kötü sadece asus a özgü değil tabiki. Giga ve msi da kötü.. kesinlikle topraklı olsun duvardaki de ayrıca kaliteli bir priz olsun. Gerekirse onuda değiştirin.Birde mesela tek bir kablo 8+6 yerine 2 kablo kullanın. akımı böylece kablolara bölüştürürsünüz. Bilemiyorum belki böyle birşey olmuş olabilir
    Tekrar merhaba, bir kaç saat önce şöyle bir güncelleme gelmiş. Biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım. Asuslada iletişim kuramıyorum. Bu sonuç ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 26 Temmuz 2020; 8:56:29 >
    Kartla alışveriş yapıldı ise çekilen miktar kartınıza iade edilecek muhtemel
    Bu sonuç kartın iade alınacağıdır.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Bana bir belgemi gelecek pekala? Değişim yada ücret iadesi gibi? Çünkü hiçbir konuda bilgilendirilmedim ve talep etmedim.
    Bu kartı aldığın yer ile iletişime geçerler, yani onlara iade edilmesi yönnnde bir belge/bildilirm yollarlar, satınaldığım yerde sana iade işlemini gerçekleştirr.

Mesela vatandan aldın diyelim, vatan'a iade bildirimi gittiği an vatan sana mesaj yollar/ulaşır, der'ki aldığın ürün için iade/değişim (artık neyi tercih ettiysen) işlemin yapılacak kutusu/ içeriği fln duruyosa getir, nakitse nakit alırsın, gerçi onlar iade çeki vermek isterler ama sen paramı verin dersen alırsın yada kart ile aldıysan kartına iade geçilir v.s.

Kısaca sen, servis ve kartı aldığın yer ile temasa geçip bir takip yapacaksın, servisten belgeyi/bilgiyi satınaldığın yere geçtiği bilgisini aldığın an satınaldığın yer ile temasa geçip paranı yada değişimini alıyorsun.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgi için çok teşekkür ediyorum. 🙏
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.