5800x Nzxt z63 280mm 2 lisi Nasıl Olur? BUGÜN ALINACAK
Dostlar 3700x den 5800x upgrade ediyorum. İşlemciyi sipariş ettim, 3700x stok fanıyla kullanıyordum. Nzxt z serisi görsel olarak çok hoşuma gidiyor. Araştırdım soğutma olarak da başarılı deniliyor. 5800x de peki sizce nasıl sonuç alırım? Bugün sipariş edilecek.
5900x mi Alayım 5800x 3d mi Bekleyeyim?
Herkese merhaba 3700x işlemcimi 5900x upgrade edecekken 5800x 3d tanıtıldı. 3700x işlemcimi sattım. Şu an pc mi kullanamıyorum. Şu an için kafam çok karışık. 5800x 3d ne zaman gelecek net bir tarih yok. Sizce nasıl bir yol izleyeyim, 5900x mi alayım yoksa 5800x 3d mi bekleyeyim?
Sistem bileşenlerim;
Asus 3060 ti
Asus Rog x570- E
Gskill trident z neo 2×16 32 gb 3600 mhz ram
Psu Xpg Core Reactor 750w
İnternet Bağlantısının Kesilmesi
Dostlar güncelleme kaynaklı mı bilmiyorum ama ( 1-2 hafta önce gelen LG G7 yazılım güncellemesi) haklarım olmasına rağmen 3-4 gündür internet gün için de çoğu zaman hiçbir siteye ve uygyulamaya girmiyor. Uygulamalar bankacılık sistemleri alışveriş uygulamaları ağ bağlantısı başarısız diyor. Mobil veriyi kapat aç diyorum olmayınca telefonu kapat aç yapıyorum. Anlık düzeliyor o an işimi görüyor ama sonra yine aynı sorunları yaşıyorum.
Kullandığım operatörü vodafone ararım, mobil veriyi kapat görüşmeden sonra telefonu kapat 3 dk sonra geri aç gibi işlemlerde bulundu ama çözülmedi.
Bağlantımı engelleyebilecek son zamanlarda indirmiş olduğum uygulamaları gözlemledim, araştırmalarımda vpn uygulamasının yapabileceğini söyleyenlerin olması doğrultusunda vpn uygulamasını sildim. Düzelir gibi oldu bir kaç saat hah tamam bu yapıyormuş meğersem derken sorunlar yine tekrarladı. Bilgisi olanlardan yardımlarını rica ediyorum.
X570-E ve 5900x ikilisine En İyi Ram Tavsiyesi
Merhaba, x570-E anakart ve 5900x kullanıcısıyım. Minimum 3600 mhz 2x16 32 gb alabileceğim en uyumlu ve performanslı ram tavsiyesi almak istiyorum.
Şu kit sizce nasıl olur?
https://www.hepsiburada.com/gskill-trident-z-rgb-32gb-3600mhz-ddr4-ram-f4-3600c16d-32gtzrc-p-HBV00000VI86K?magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail
2. El Ekran Kartı Piyasasının Çökmesi
Bileşenlerin 2. Elleri bile alınamayacak hale geldi. 1050 ti ye 1.100 tl isteyen mi dersin 1060 ın 6 gb ına 1900 1950 3 gb lığına 1.400 tl isteyen mi dersin. Sarı site ve letgo zaten tamamen uçmuş durumda. Kartlarının ederini söyleyince dolar 8 tl oldu dalgamı geçiyorsun diyorlar. Şu zamandan sonra bileşene ihtiyacı olacak ve yeni sistem toplayacak kesimin Allah yardımcısı olsun. Ben artık kart bulamıyorum ve bu durumdan iyice midem bulandı. Saldım artık.
Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı
Herkese merhaba, bundan 6 ay önce dişimde var olan bir sorun nedeniyle dişçiye gitmem ve röntgen sonucu çenem de şans eseri öğrendiğim, kist nedeniyle 10 eylül tarihin de ameliyat oldum. Ameliyat işlemi yaklaşık 1 saat 15 dakika ve sancılı sürdü. Sancılı kısım ağrıdan ziyade, ağzımı o süreç zarfında sonuna kadar açık tutmam ve ağızdan sürekli burnuma kan kokusu gelmesi. Sinirlere yakın olan kısımlarda ise ara ara acılar hissetmem. Kistin alınması için 2 dişim çekildi. 3. Dişe ise bir miktar bulaştığı için çekip çekmemek de kararsız kalıp, yaşça baya büyük baş doktor olarak mı adlandırmalıyım bilemiyorum, çağırıp fikrini aldıkdan sonra, çekmemeye bulaşan kısmı temizleyebildiği kadar temizlemeye kalan küçük miktarın kendi kendini temizleyeceğine karar aldılar.
Ameliyatın üzerinden 28 gün geçti. Alt dudağımın yarısında ve aynı zamanda çenemde his kaybı mevcut. Sıcak ve soğuğu hissetmiyorum. Ameliyat sonrası 2 defa kontrole gittim. İlkinde dikişler alındı, 2. Sinde his kaybına karşılık belirli testler yapıldı. Sinirlerin onarılması ve vitamin için bir ilaç verildi. His kaybının yaşın genç olduğu için gelmesini bekliyordum en önemlisi sıcak ve soğuğu hissediyormusun diye sorunca kafamdan kaynar bir su döküldü.
Çok kötü günler yaşıyorum. Psikolojim çok bozuk. Ne yediğimden ne içtiğimden anlıyorum. His kaybının olduğu dudağıma dokunuyorum garip bir doku gibi. Yumuşacık sanki ölmüş bir doku. Tam olarak adlandıramıyorum. Bu işlemi yaptırıp 3 ay 6 ay his kaybı yaşayanlarda mevcut, kalıcı his kaybı yaşayanlarda. Beni ne bekliyor bilemiyorum.
Tomografi ve Patoloji sonuçlarını paylaşıyorum.
Çözüldü - Silinebilir
|
Ekran Kartı Değişim/İade Hakkında Soru
Güç Kaynağından Gelen Cızırtı Sesi (Ses Kaydı Mevcut)
|
Ekran Kartım mı yandı?
|
Asus Rog Strix x570-E Gaming - Amd Ryzen 7 5800x3d - Asus Tuf Gaming GeForce Rtx 3060 - G.Skill Trident Z Neo Rgb 32 Gb(2x16) 3600 Mhz CL16 - NZXT Kraken Z63 Sıvı Soğutucu - Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 SSD - XPG BattleCruiser Kasa - XPG Core Reactor 750W 80+ Gold |
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.041
İkinci El Bölümü Mesajları: 75
Konularının görüntülenme sayısı: 39.086 (Bu ay: 359)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 382 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware