Herkese merhaba, bundan 6 ay önce dişimde var olan bir sorun nedeniyle dişçiye gitmem ve röntgen sonucu çenem de şans eseri öğrendiğim, kist nedeniyle 10 eylül tarihin de ameliyat oldum. Ameliyat işlemi yaklaşık 1 saat 15 dakika ve sancılı sürdü. Sancılı kısım ağrıdan ziyade, ağzımı o süreç zarfında sonuna kadar açık tutmam ve ağızdan sürekli burnuma kan kokusu gelmesi. Sinirlere yakın olan kısımlarda ise ara ara acılar hissetmem. Kistin alınması için 2 dişim çekildi. 3. Dişe ise bir miktar bulaştığı için çekip çekmemek de kararsız kalıp, yaşça baya büyük baş doktor olarak mı adlandırmalıyım bilemiyorum, çağırıp fikrini aldıkdan sonra, çekmemeye bulaşan kısmı temizleyebildiği kadar temizlemeye kalan küçük miktarın kendi kendini temizleyeceğine karar aldılar. Ameliyatın üzerinden 28 gün geçti. Alt dudağımın yarısında ve aynı zamanda çenemde his kaybı mevcut. Sıcak ve soğuğu hissetmiyorum. Ameliyat sonrası 2 defa kontrole gittim. İlkinde dikişler alındı, 2. Sinde his kaybına karşılık belirli testler yapıldı. Sinirlerin onarılması ve vitamin için bir ilaç verildi. His kaybının yaşın genç olduğu için gelmesini bekliyordum en önemlisi sıcak ve soğuğu hissediyormusun diye sorunca kafamdan kaynar bir su döküldü. Çok kötü günler yaşıyorum. Psikolojim çok bozuk. Ne yediğimden ne içtiğimden anlıyorum. His kaybının olduğu dudağıma dokunuyorum garip bir doku gibi. Yumuşacık sanki ölmüş bir doku. Tam olarak adlandıramıyorum. Bu işlemi yaptırıp 3 ay 6 ay his kaybı yaşayanlarda mevcut, kalıcı his kaybı yaşayanlarda. Beni ne bekliyor bilemiyorum. Tomografi ve Patoloji sonuçlarını paylaşıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 9 Ekim 2020; 23:29:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı
Çene kisti ameliyatı olanlar, ameliyattan sonra ameliyat bölgesinde his kaybı yaşayabilirler. Bu his kaybı, genellikle ameliyat sırasında hasar gören sinirlerden kaynaklanır.
His kaybının şiddeti ve süresi kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişilerde his kaybı hafif olabilir ve birkaç hafta içinde düzelirken, diğerlerinde daha şiddetli olabilir ve aylar sürebilir.
Ameliyat sonrası his kaybı yaşayan kişiler genellikle aşağıdaki belirtileri bildirir:
- Ameliyat bölgesinde uyuşma veya karıncalanma
- Bölgede sıcaklık veya soğuk hissedememe
- Ağzı açıp kapatırken rahatsızlık veya ağrı
- Yiyecekleri çiğneme güçlüğü
Çoğu durumda, çene kisti ameliyatı sonrası his kaybı geçicidir. Sinirler zamanla iyileştikçe his kaybı da düzelir. Ancak bazı durumlarda hasar kalıcı olabilir.
His kaybını önlemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:
- Ameliyatı deneyimli bir cerrahın yapmasını sağlamak
- Ameliyat sırasında titiz bir teknik kullanmak
- Ameliyat sonrası uygun bakım sağlamak
Çene kisti ameliyatı sonrası his kaybı yaşıyorsan, bu konuyu mutlaka doktorunla görüşmelisin. Doktorun, his kaybının nedenini belirleyerek uygun tedavi seçeneklerini önerecektir.
Anahtar Kelimelerin Kullanımı:
- Çene kisti ameliyatı olanların yorumları: Bu makale, çene kisti ameliyatı olan kişilerin his kaybı deneyimlerine dayanmaktadır.
- Diş kisti ameliyatı sonrası uyuşukluk: His kaybı, diş kisti ameliyatının yaygın bir yan etkisidir.
- Diş kisti ameliyatı oldum: Bu makale, diş kisti ameliyatı olmuş kişiler için faydalı bilgiler içermektedir.