Şimdi Ara

anakartıma hangi işlemci daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende Gygabyte marka GA-8ST800 model anakart var.işlemcim Celeron 1.7 kullanıyorum çok fazla şikayetim yok ama bi şikayetim varki o da; ekran kartım iyi olmasına rağmen sanırım işlemcim düşük kaldığı için oyunlarda tam performans alamıyorum.Araştırdım,benim anakarımın desteklediği işlemciler içinde en iyilerinden 2 tanesi şunlar; Intel P4-Northwood 3.06 Ghz(HT) 533 diğeri de Intel P4-Prescott-Celeron D 3.06 Ghz 533 sizce hangisi daha iyidir?yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler

• hocam ekran kartın ne onu yazsadın ya???
  • ekran kartım ASUS ATI Radeon a9250-256 mb -128 bit
  • Bence işlemciden çok ekran kartını değiştirmen gerekecek. Al bi 6600GT bak keyfine
  • harbimi yaa??eminmisin hocam,yani bunu neye dayanarak dedin biraz aydınlatmaya açlışırsan iyi olur.hani ben hep oyunlardaki (Need for speed most wanted gibi) yavaşlamanın hep işlemcimden kaynaklandığını düşünür dururdum..
  • Benim Ekran kartımda aynı en son diriver den 2 öncekini indir kur Asus un sitesinden ati nin sitesinden bir şey indirip kurma ondan sonra Cpu yu değiştir canavar gibi olur bende 2.4 Celeron var gayet iyi ama ben 3.0 pentium alıcam dehşet olur takma kafana önce cpu.

quote:

Orjinalden alıntı: Comet

Bence işlemciden çok ekran kartını değiştirmen gerekecek. Al bi 6600GT bak keyfine

Bu kartı o cpu ya taksa ne yazar. Senin Başın Göğe mi erer Yanlış bilgilendirmeyelim Lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 3 Şubat 2006 20:32:05 >

• Oyunlarda en önemli parça Ekran Kartıdır. Ancak işlemcin de bir yere kadar performanstan sorumludur. Çünkü işlemcin çok düşük olsaydı, ekran kartın işlemci limitine takılır ve belirli bir değerin üzerine çıkamazdı. Ancak senin işlemcin çok iyi olmasa da çok da kötü değil. Hatta Overclock yaparak da ekstra bir performans alabilirsin. Ancak ekran kartını da 6600GT (AGP için şu an alabileceğin en mantıklı kartlardan biri) alırsan aradaki performans farkını çok açık görebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hangi laptop daha iyi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: atacal

harbimi yaa??eminmisin hocam,yani bunu neye dayanarak dedin biraz aydınlatmaya açlışırsan iyi olur.hani ben hep oyunlardaki (Need for speed most wanted gibi) yavaşlamanın hep işlemcimden kaynaklandığını düşünür dururdum..

ekran kartın düzgün bir görüntü vermez nfs de .işlemcininde yavaşlamada sebeb olabilir ama ekran kartın bu sebeb lerin başını çeker.
  • @guvenkab
    Arkadaşın 1.7 Celeron ve 6600GT ikilisi senin P4 3.0 + 9250 ikilisine oyunlarda tur bindireceğine eminim.
    (Ram ve diğer parçaların da eşit şartlarda olması kaydı ile)
  • 6600GT ile çekersin ama o adamın cpu yu değişmesi lazım Celeron 1.7 p 4 sınırında tam 4 bile değil.
  • COmet isimli arkadaş bana overclock konusunda yardımcı olabilirmisin acaba?herhangi bi şekilde beni yönlendirirmisin..ayrıca diğer arkadaşlara da yorumları için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

6600GT ile çekersin ama o adamın cpu yu değişmesi lazım Celeron 1.7 p 4 sınırında tam 4 bile değil.

128k l2'si var ki wiliamette p4'lerin bile yarısı oluyor bu.

@atacal
    Bütçe nedir? Celeron 1.7'ye 6600gt takmak mantıksız olacağı gibi o ekran kartı varken işlemci değişimi de mantıksız olur. Mümkünse ikisini de değiştir.

Hız aşırtma (o/c) hakkında gerekli bilgileri o/c odasında üst konu olarak bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Şubat 2006 21:32:47 >
  • Tuğer,hocam bütçe en fazla 300 YTL gibi bişey olur.sen ikisini de değiştir diyosun biraz daha sigarasız kalcaz gibipeki sence ATI RADEON 256 mb-128 bit oyunlarda yeterli değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guvenkab

6600GT ile çekersin ama o adamın cpu yu değişmesi lazım Celeron 1.7 p 4 sınırında tam 4 bile değil.

YA ADAM ŞU ANDA İŞLEMCİYİ DEĞİŞTİRSE KAÇ YAZACAK.EN AZINDAN EKRAN KARTINI DEĞİŞTİRİRSE İŞLEMCİSİNİ DEĞİŞTİRENE KADAR PERFORMANS ALMIŞ OLUR DEĞİL Mİ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.