Şimdi Ara

Anakartın gigabit desteklediğini nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartın gigabit desteklediğini nasıl anlarım ve internetde iyi bir performans alabilirmiyim türkiye gibi bir yerde olmazsa pcı gigabit almayı düşünüyorum lütfen yardım edin

• İşlemci:
    LGA775 Intel Core 2 Extreme/ Intel Core 2 Duo İşlemci Desteği
    1066/800/533 MHz FSB Desteği

Chipset:
    Kuzey köprüsü: Intel 965P
    Güney Köprüsü: Intel ICH8

Bellek:
    4 x DDR2 DIMM slot, 800/667/533 MHz bellek desteği
    Çift kanal bellek mimarisi, Maksimum 8GB bellek desteği

Ses:
    Realtek ALC883 8 Kanal Audio Codec

LAN:
    Marvel 8053 Gigabit ethernet

böyle belirtilir
  • Üreticinin sitesinden bakabilirsin en kolay yol bu
  • arkadaşlar benim demek istediğim şu elimde anakart var üstünde onboard lan var ben buna destekliyosa tabi gigabit takmayı düşünüyorum anakart modeli ecs p4m800-m7 ana kartın sitesinde bunu belirtmemiş yoksa pcı gigabit kart almayı düşünüyorum eğer bunu anarkartın üstüne bakıp anlaya biliyorsak nelere bakmalıyım?
  • Güzel kardeşim, sen ne yapacaksın gigabit ethernet kartını? Eğer bunu ADSL internet bağlantıları için düşünüyorsan hiç gerek yok, türkiyedeki en hızlı internet 2Mbit, sen kalkar 1Gbit yani 1024Mbit bir ethernet kartı alırsan bunun 1022Mbit'i boşa alınmış olur. Ayrıca internet halen senin bağlanının 2Mbit olduğunu ve yakın zamanda olacağınıda düşünümüyorum, %90 sende çoğunluk gibi 1Mbit hızında bağlısın..... Yok ben bu kartı dahili ağ için kullanıyorum diyeceksen, gene gereksiz bir yatırım yapmış olursun çünkü hiç bir yerde Gigabit switch kullanılmıyor, fiyatları korkunç, şimdiki şartlarda da gereksiz. Ne işime yarar peki bu Gbit ethernet dersen, başka bir Gbit ethernet olan makinayla cross bağlantı yapar 1Gbit hızında birbirinize ping atarsınız anca İnan hiç gereği yok, sakın alma.... Bizler daha 100Mbit ethernet kartlarımızın hakkını veremiyoruz, ne 1Gbit'i???? Hali hazırda anakartındaki ethernet kartı şimdiki Telekomun internet hizmetinin 50 katını karşılayabilecek düzeyde....Peki anakartlara ne halt yemeye takıyorlar bunları dersen, bununda cebaını verelim hemen:
    1. Pazarlama taktiği
    2. Server olarak kullanılacak bir makinada, tek portu Gbit olan bir switch ile bağlı client'lara network darboğazı yaşanmadan ağ kurmaya izin verir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frequen z -- 11 Şubat 2007; 12:22:22 >

• Bilgiler için çok saol frequen z kardeşim ah ah keşke şu türkiyede internet hızlı olsa ne süper olacak
  • anakartın 10/100 LAN destekliyor yani gigabit falan değil, boşuna hiç kullanmayacağın bir şeye para harcama güzel kardeşim, evvele iyice bir araştır sonra almaya karar ver!!! Gidip Gbit PCI bir kartta en az 20-30 YTL vereceksin, valla çok günah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockcı

Bilgiler için çok saol frequen z kardeşim ah ah keşke şu türkiyede internet hızlı olsa ne süper olacak

Elbette o günlerde gelecek... Şahsen 1996 yılından beri internet kullanan birisi olarak bugünler zamanında bana imkansız hayalmiş gibi geliyordu... Beğenmesekte aslında güzel şeyler oluyor, müşkülpesent olmamak lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.