Şimdi Ara

Notebook'uma SSD taktıracam ama Sata 3 olduğunu nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
36.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumu gezerken bir kullanıcının Sata 3 olması için chipset'in hm65 olması gerekli gibisinden birşey yazmış ama başka bir kişi ise pm45 chipsetine bu ssd kartlardan takmış; açıkçası kafam karıştı iyice.
    Notebook'a acaba hangi ssd'lerden takabilirim bir öneride bulunursanız sevinirim.
    İstediğim SSD Boyutu 64GB'dır.
    AYRICA, 2. resimde kırmızı ile çerçevelediğim şeyi doğrumu algılıyorum; Notebook'ta DDR2 ramler var ancak yazılana göre DDR3 ram'i destekliyor diyor. Acaba bu doğrumu? Ona göre Ramleride değiştirmeyi düşünüyorum.
    Özellikler aşağıdaki gibidir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Mobile girdigimden resimleri goremiyorum net ama laptop acilirkenbios ekraninda hangi chipset oldugunu gosterir. Ona gore yorum yapariz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide sata 3 ssd sata 2 pcdede calısıyo alıver ne olacak zaten eskı bilgisayar max sata 2 dir
  • bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. şu 2. resimde belirttiğim olay hakkında bilgi verebilecek varmı acaba DDR3 ram notebookumda çalışırmı acaba?
  • DRR3: SUPPORTED = destekliyor ama 1066mhz'e kadar izin veriyor.
  • hocam 1066 olsun benim olsun. elimde ddr2 800hz var eğer bunu çalıştırıyorsa allah derim. bir arkadaştan ödünç alıp denemek gerek anlaşılan.
  • İlk eklediğiniz Hwinfo ekran resminin sol alt köşesinde SATA3 olduğunu belirtmiş zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim. onu gördüm ama sata 3gb/sn yazdığı için pek anlayamamıştım. daha doğrusu sata3'ün ne olduğunu bilmediğimden dolayı bilemezdim de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

İlk eklediğiniz Hwinfo ekran resminin sol alt köşesinde SATA3 olduğunu belirtmiş zaten.

sata 3 gb/sn = SATA II
    sata 6 gb/sn = SATA III
  • bak birşey daha öğrendik ki sata 3 degilmiş.
    teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

İlk eklediğiniz Hwinfo ekran resminin sol alt köşesinde SATA3 olduğunu belirtmiş zaten.

sata 3 gb/sn = SATA II
    sata 6 gb/sn = SATA III

Pardon! Sata 3 değilmiş.Hızlı bakınca 3 gb/s deki 3'ü Satanın 3'ü gibi algılamışım.
    Bakmakla görmek aynı şey değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Optimus Bayram

bak birşey daha öğrendik ki sata 3 degilmiş.
    teşekkür ederim hocam.

İyide bu programda o kısımda gösterilen bilgiler sizin makinenizin sata 2 yada 3 olup olmadığı ile ilgili bilgiler değil, sizin şuan sistemde kullandığınız harddiskin sata 2 olduğu bilgisi !!! Yani sistemin sata 3 desteği olup olmadığı bilgisi hala müphem ! Bu nasıl öğrenilebilir bende merak ediyorum. Benim dizüstü bilgisayarımda acer ethos 5943g...
  • Kuzey Köprüsü Intel Cantiga PM45 sata3 desteklermi ve
    şu yazmakta : Desteklenen Bellek Türleri DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-667 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM
    yani ddr3-1066 desteklermi acaba teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Optimus Bayram

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. şu 2. resimde belirttiğim olay hakkında bilgi verebilecek varmı acaba DDR3 ram notebookumda çalışırmı acaba?

chipset ddr3 1066 mhz destekliyor ama laptop üreticin büyük ihtimal ddr 2 slotu koymuştur.Yani ddr3 takman slot uyumsuzluğu yüzünden imkansız.Ayrıca pm 45 chipset sadece sata 2 destekliyor bir kaç siteden baktığıma göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 30 Ekim 2012; 10:31:42 >
  • inle hm65 sata 3 desteklermi
  • intel hm 65 sata 6gb desteklermi
  • corasair GT 120 GB SSD yi 335 tl aldım, sata 3 de 555 mb/s yazma 515 mb/s okuma hızı var MIŞ MIŞ MIŞ tabi sata 3 bulursan, laptoplarda sata 3 yoktur büyük ihtimal ancak laptop SSD disk ile satıldığında bulursunuz, ama masaüstlerinde sata 3 çıkışlı anakart vardır mutlaka,

normal laptopa takınca normal hızda çalışıyor ama o parayı vermeye deymez tabiki,

e neden aldın diyeceksiniz,

maç seyrederken laptop donunca laptopa vurdum ve harddisk uçtu, tüm bilgilerim gitti

SSD disklerde dönen disk yok taşınır diskler gibi çalışıyor istediğin kadar vur disk uçmuyor :))))))))))))))
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    ama verimli olmuyor denemiş biri olarak
  • Arkadaşlar 2009 yılında aldığım Laptop'a SSD takmak saçmalık mı olacak? Benim bilgisayarım Acer 5739g özellikleri aşağıda ki gibi;

Inter Core 2 Duo T6600 2.2 ghz 800 Mhz FSB
    3GB DDR3 400 MHZ
    Nvidia GT 240M ekran kartı
    320 GB HDD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Arkadaşlar 2009 yılında aldığım Laptop'a SSD takmak saçmalık mı olacak? Benim bilgisayarım Acer 5739g özellikleri aşağıda ki gibi;

Inter Core 2 Duo T6600 2.2 ghz 800 Mhz FSB
    3GB DDR3 400 MHZ
    Nvidia GT 240M ekran kartı
    320 GB HDD

hdd o kadar b.. tan bi teknolojiki 2009 notebookda bile çok şey değişecek göreceksin 200 300 liralık bi ssd al indirimden 250 gb yakalayabilirsin buna değer
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.