Şimdi Ara

Notebook'uma SSD taktıracam ama Sata 3 olduğunu nasıl anlarım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
36.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam benim c şuan 100 gb ve 20gb boş. Sizin bana uygun tavsiye edeceğiniz ssd ne olur f/p olarak?

Cevabınız için teşekkürler!!
  • Optimus Bayram O kullanıcısına yanıt
    yeni model dizüstü modellerde oluyor ssd eski modellerde iyi olmuyor . ssd hızını hissetmek zor oluyor..
    ama boşuna masraf oluyor..

bende dizüstüne aldım. taktım birşey değişmedi.. dizüstü eski tabi..

çıkardım pc ye taktım ..şimdi

win açılma süresi 15 sn
    win kapanma süresi 5 sn

bence gerek yok dizüstü için.. tabiki esli modellerinde.. yeni modelleirni bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 11 Kasım 2014; 8:10:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

yeni model dizüstü modellerde oluyor ssd eski modellerde iyi olmuyor . ssd hızını hissetmek zor oluyor..

win açılma süresi 15 sn
    win kapanma süresi 5 sn

bence gerek yok dizüstü için.. tabiki esli modellerinde.. yeni modelleirni bilemem

hocam dediğiniz süreler 10 numara dizüstü için emin misiniz ayrıca konfigrasyonu nedir o dizüstünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

win açılma süresi 15 sn
    win kapanma süresi 5 sn

hocam dediğiniz süreler 10 numara dizüstü için emin misiniz ayrıca konfigrasyonu nedir o dizüstünün

çıkardım pc ye taktım ..şimdi SDD Yİ dizüstüne değil

win açılma süresi 15 sn
    win kapanma süresi 5 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthyrr1976fy -- 12 Kasım 2014; 8:24:14 >

• ssd hi level 120gb aldım dizüstü samsung ativ book 4 ultrabook np450r5e modeli usb3 çıkışı var.hwinfodada sata 3 desteği olduğunu görüryorum pc nin ama bios ayarlarını hatta regedit ayarlarını intel rapid storage yükledim ama nafile rapidde sata 2 olarak 3gb/s görünüyor sata 3 e geöiremedim bir türlü. ama pc açılış süresi 5 sn kapanışta 4 sn bayada uygulama yükledim yazma hızı 260 okumada 250 ama bu hızların 550 lerde olması gerikiyor ama değil. ancak pc 10 kat hızlandı herkeze en kötü ssteme dahi ssd öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir notebookum var küçük bir ssd almak istiyorum nasıl bir ssd alabilirim hangisi uyumludur..

Aygıt Tanımı
    Kuzey Köprüsü: Mobile Intel Calistoga-G i943GML
    Güney Köprüsü: Intel 82801GBM ICH7-M

toshibanın eski bir notebooku
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    hepsini alabilirsin farketmiyor

butcene gore kapasite ve marka model belirle.
  • SATA kaç desteklediğini öğrenmek için şu linkten programı indirin. Resimdeki ekrana gelin. Bus>PCI Bus> Alttan 2. sekmeye tıklayın. işaretli yerde Gen3 6.0 Gbps ise SATAIII 3.0 ise SATAII 'dir. Konuyu hortlattım ama belki birilerine faydası olur.

resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hızlıdeve -- 3 Mayıs 2016; 16:41:19 >
  • soru 4. yılında cevaplanmış. Ne soruymuş be!
  • hızlıdeve kullanıcısına yanıt
    Notebook ta bu seçenek çıkıyor fakat.
    Masaüstü için Intel cougar çıkmıyor.
    Yinede çok teşekkürler. :)
  • merhabalar ASUS X550L laptobuma SSD almak istiyorum harddisk programı ile aldığım ekran görüntüsü
     Notebook'uma SSD taktıracam ama Sata 3 olduğunu nasıl anlarım?
    bu bilgisayar için SATA3 SSD alabilirim sanırım
    birde bu konuda marka model önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarcan

merhabalar ASUS X550L laptobuma SSD almak istiyorum harddisk programı ile aldığım ekran görüntüsü
     Notebook'uma SSD taktıracam ama Sata 3 olduğunu nasıl anlarım?
    bu bilgisayar için SATA3 SSD alabilirim sanırım
    birde bu konuda marka model önerilerinizi bekliyorum

Kullandığın HDD Sata3'müş. SSD taktığında Sata3 olarak kullanabilirsin sorun olmaz.

Sata3 = Sata600

• arkadaslar 1 sene gecmis ancak umarim yardimci olan cikar. Resimde sata 300 ( current mode ). sata600 ( support mode) bolumu var. sanirim sata2 kullaniyorum ama sata 3 u destekliyormus. Yani bu durumda sata3 ssd alsam sizde laptopuma takabilir miyim ?

Saygilar. Notebook'uma SSD taktıracam ama Sata 3 olduğunu nasıl anlarım?
  • arkdaşlar lütfen yardım edin. pcmin güney köprüsü skylake y pch acaba sata 3 ü destekliyor mu ?????????
  • Arkadaşlar merhabalar, konuyu biraz hortlatma gibi olacak ama işin içinden çıkamadım türlü türlü programlarla denedim yinede sata kaç olduğunu bulamadım anakartım "Asus p5vd2-vm" modeli, 10 senelik bir bilgisayar. Harddiskimin sağlığı %9 kaldığı için değiştireceğim ve SSD almayı düşünüyorum. Şimdi benim bu anakartım SATA kaç oluyor bilen arkadaşlardan rica ediyorum bakabilir misiniz?

Anakartla ilgili tanıtım sayfasından şöyle bir bilgi bulabildim. "(SATA) 3Gb/s" bu ibare SATA 2 olduğunu mu gösteriyor? Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

SATA on the Go
    The motherboard supports the next-generation hard drives based on the Serial ATA (SATA) 3Gb/s storage specification, delivering enhanced scalability and doubling the bus bandwidth for high-speed data retrieval and saves.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.