Şimdi Ara

NOTEBOOK'UMA RAM UPGRADE YAPARSAM GARANTİ DIŞI KALIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, asus a3e notebook'uma ram upgrade yapmak istiyorum orjinalinde 2 tane 256 ddr 333mhz 2700 ram var ben bunlardan bir tanesini çıkarıp yerine kingston 1 gb 333mhz 2700 ram koymak istiyorum acaba alet garanti dışı kalır mı kalmaması için ram'i nerde ve nasıl takmalıyım?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• bi sorun olduğunda servise vermeden önce eski rami yerine geri takarsın olur biter...
  • peki sorun ya yeni takılan ramlerden dolayı kaynaklanıyosa, orjinalde bişey yoksa ne olacak?

quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

bi sorun olduğunda servise vermeden önce eski rami yerine geri takarsın olur biter...

servisinde garantili olarak taktırmak ve ilerde çıkabiliecek sorunlara önlem alınması açısından çok daha güvenli bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bitmap

peki sorun ya yeni takılan ramlerden dolayı kaynaklanıyosa, orjinalde bişey yoksa ne olacak?

quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

bi sorun olduğunda servise vermeden önce eski rami yerine geri takarsın olur biter...

servisinde garantili olarak taktırmak ve ilerde çıkabiliecek sorunlara önlem alınması açısından çok daha güvenli bence.

serviste taktırmak istesem rami ben mi alıp götürmeliyim yoksa onlardan mı almalıyım peki?
  • servisinde taktırıp,garanti belgesine işletiniz. ram almadan en yakın teknik servise danışıp ona göre davranınız. Size yardımcı olurlar.
  • ram artırması yapmanın garantiye bir zararı olmaz. Sadece ram i kendin taktığın için ram in takıldığı bölüme ram i takarken zarar verirsen sadece o kısım garanti dışı kalır. Diğer yerler yine garanti kapsamındadır.
  • ramı senin takman garanti dışı değildir.ama yeni ramları taktıktan sonra oluşabilecek fabrika ayarları değişikliklerinden servisler sorumlu değildir.HP bu politikayı izliyor.bence sen ramları serviste taktırki eğer sistemde değişiklik olursa ve düzeltemezlerse laptopu aynen iade edersin.(benim başıma geldide o yüzden ........)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostyum kendinde tak sorun olmaz fakat neden 1gb 333 aalcaksın 533mhz taksana anakartın 915 çipset değilmi
  • arkadaşlar yapmayın lütfen ya yanlış yönlendirmiyelim ya önemli bi durum bu bence dostum garanti dışı kalıyo kendin değiştirirsen rami sökünce geri bile taksan teknik serviste anlıcaklar çünkü bios sodim hafızasına alıyo nezaman takıldığını

2.si bi arkadaş sadece takarken o kısmı bozarsan demiş yav bu ram modülü anakarta entegre değilmi 1milim yanıana değdirsen kısa devre yaptırırsın ana kartı alet komple gider bunda parça parça garanti gibi bi olay yok ben ramı bozıyım kurcalıyım gerisi nasıl olsa garantili hdd ile oynıyım gerisi nasıl olsa garantili diye bi sistem yok sonuçta orda binlerce notebook var ve ilk olarak yaptıkları detaylı bi inceleme oluyo vida en ufak bi gevşek olsun hemen analiz yapıp resim çekip cihaza müdahale eidlmiştir garanti dışıdır diye damgalayıp yolluyolar adamalar uraşmaktan kurtuluyo işlerine geliyo
    3.sü ram ömürboyu garantili olanlardansa teknik servis ramdan dolayı arızalanmalarda sorumluluk alıyor kendi taktığı ram a ama sen oem bi ram alıp adamlara onu taktırırsan ozaman ramdan cihaz bozulursa garantiden çıkar.
    4.cüsü kasanın altında memory yazan vidalı kapağın altında herkes 2 ram soketide var sanır ama orda tek soket vardır diğer ram soketi ekran kartına yakındır ve ulaşılamazdır mutlaka teknik servis yapmak zorundadır tabi bu cihaza göre değişir. eğer garantinin bitmesine az bi süre var ise ve benim dediğim gibiyse mutlaka ulaşılamayan rami değiştirt birde sakın kapağı açıp rame bakma vidayı en ufak sıyırtsan garanti dışı sayarlar yada o kapak alttan etiketlidir yırtılır açınca öle anlarlar bisürü ihtimal var işte :]

Son olarak ben nerden biliyorum bunu merak eden olursa teknik serviste çalıştım marka söemiyim =]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfmrt -- 16 Ekim 2006; 7:51:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nlrmrt

arkadaşlar yapmayın lütfen ya yanlış yönlendirmiyelim ya önemli bi durum bu bence dostum garanti dışı kalıyo kendin değiştirirsen rami sökünce geri bile taksan teknik serviste anlıcaklar çünkü bios sodim hafızasına alıyo nezaman takıldığını

2.si bi arkadaş sadece takarken o kısmı bozarsan demiş yav bu ram modülü anakarta entegre değilmi 1milim yanıana değdirsen kısa devre yaptırırsın ana kartı alet komple gider bunda parça parça garanti gibi bi olay yok ben ramı bozıyım kurcalıyım gerisi nasıl olsa garantili hdd ile oynıyım gerisi nasıl olsa garantili diye bi sistem yok sonuçta orda binlerce notebook var ve ilk olarak yaptıkları detaylı bi inceleme oluyo vida en ufak bi gevşek olsun hemen analiz yapıp resim çekip cihaza müdahale eidlmiştir garanti dışıdır diye damgalayıp yolluyolar adamalar uraşmaktan kurtuluyo işlerine geliyo
    3.sü ram ömürboyu garantili olanlardansa teknik servis ramdan dolayı arızalanmalarda sorumluluk alıyor kendi taktığı ram a ama sen oem bi ram alıp adamlara onu taktırırsan ozaman ramdan cihaz bozulursa garantiden çıkar.
    4.cüsü kasanın altında memory yazan vidalı kapağın altında herkes 2 ram soketide var sanır ama orda tek soket vardır diğer ram soketi ekran kartına yakındır ve ulaşılamazdır mutlaka teknik servis yapmak zorundadır tabi bu cihaza göre değişir. eğer garantinin bitmesine az bi süre var ise ve benim dediğim gibiyse mutlaka ulaşılamayan rami değiştirt birde sakın kapağı açıp rame bakma vidayı en ufak sıyırtsan garanti dışı sayarlar yada o kapak alttan etiketlidir yırtılır açınca öle anlarlar bisürü ihtimal var işte :]

Son olarak ben nerden biliyorum bunu merak eden olursa teknik serviste çalıştım marka söemiyim =]

Aslında takmak çok basit bir iş herkes yapabilir..
    Ama ya alırken aldığın yere yaptıracaksın.. Ya da gidip teknik servise yaptıracaksın..
    Kişi kendisi yapınca garanti bozuluyor diye biliyorum bende..

• Arkadaşım kişi ram i kendisi takınca garanti bozulmaz. Uydurmayalım. Toshiba teknik servise ram konusunda danıştım. Bana aynen şöyle dediler. Ram takmak garantiyi bozmaz. Eğer bozsa ram kapağına açıldığında belli edecek bir kağıt yapıştırırız. Fakat o kağıt oraya yapıştırılmıyor. Ram i takarken eğer anakarta zarar verirsen anakartın zarar gören kısmı garanti kapsamı dışında kalır. Kısacası ram i değiştirmek kişinin en doğal hakkı. Tabi anakarta zarar vermemek koşuluyla. Bilginize ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KimyageR

Arkadaşım kişi ram i kendisi takınca garanti bozulmaz. Uydurmayalım.

Ben uydurmadım kendi fikrimi söyledim.. Bence yazıyor görmüyomusun gel efendi gibi belirt fikirlerini.. Ota oka BAN yapma..
  • bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz, bozulmaz,

ayrıca konu açmadan önce arama yapalım

gereksiz başlık açmayalım

lütfennnnnnnnn
  • ya tartışılcak bi konu olduğuna inanmıyorum. bozulmadığını idda eden kendi taksın ozaman ramını. Ayrıca uydurdumuzu iddaa eden arkadaş sen bi teknik servise danışmışsın ben bisürü teknik serviste çalıştım. Hadi oldki bitanesi tamam diyor garantiden çıkmaz diyor geri kalan 10 tanesi çıkar diyor biz uydurmuşmu oluyoruz. Ozaman sen hepsini tek tek ara burayada yaz hangisinde çıkıyor hangisinde çıkmıyor bizde bilgilenelim.

Hem ben açıkça belirttim sistemin nasıl işlediğini sana telefona garantiden çıkımaz der sen cihazı yollayınca garanti dışı der geri yollar. Ondan sonra sen ispatlayamassın ama telefonda öle dediğini. Kendi işine gelir çünkü nekadar cihaza bakmaktan kurtarırsa kendini okadar çabuk biter işi. Tabiki çok dürüst teknik servislerde var ama onlarda çok dürüst olduğundan 2 ay bekliyorsun cihazı

• Ben kendim toshibaya ram takviyesi yaptım. Hiçbir şey olmadı. Adam fikirini söylüyormuş ama sanki fikir değil de gerçeklermiş gibi konuşuyor. Ben bu tarz konuşmasına ban koydum. Bizde uydurma bilgi olmaz. Milleti kandırma olmaz. Git toshibaya sor. Tüketici haklarına danış. Kim haklıymış gör Birde siz %100 belgeli ispat getirsekde inanmazsınız. Siz garanti dışına çıkar diye gidin servise para verip taktırtın. Amma gerçek gerçektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimyageR -- 17 Ekim 2006; 18:39:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KimyageR

Ben kendim toshibaya ram takviyesi yaptım. Hiçbir şey olmadı. Adam fikirini söylüyormuş ama sanki fikir değil de gerçeklermiş gibi konuşuyor. Ben bu tarz konuşmasına ban koydum. Bizde uydurma bilgi olmaz. Milleti kandırma olmaz. Git toshibaya sor. Tüketici haklarına danış. Kim haklıymış gör Birde siz %100 belgeli ispat getirsekde inanmazsınız. Siz garanti dışına çıkar diye gidin servise para verip taktırtın. Amma gerçek gerçektir

iyide dostum kavrayamadığın bi nokta var halada ısrar ediyosun senin notebookun toshiba kendin solüyosun bunu soran arkadaşta asus var bendede lg var ben lg için garanti dışı kalıcağını biliyorum ayrıca asus uda boğaziçi getiriyor. sonuçta burda konu açan arkadaşlar yorumlara bakarak hareket ediyorlar ve senin objektif olman lazım senin toshibanda garanti dışında kalmıyor diye bütün notebooklarda böyle değil bireysel düşünme ayrıca ram takmak için para almıyorlar. bide merak ettiğim nokta benim cihazımda bi ram altta diğeri ekran kartının hemen yanında rame ulaşmak için kasayı komple sökmen gerekiyor 1.si kasayı sökmekte garanti kapsamını etkilemez deme sakın. 2.cisi hadi diyelimki garanti kapsamı içinde bi ram takıcaksın diye bütün kasayı açma riski göze alınırmı

• Hiç bir sorun olmaz arkadaşım ram hdd optik gibi bölümleri değiştirmek upgrade etmek garantiye zarar vermez eğer bu ürünün rami upgrade edilmiş bu yüzden garanti dışıdır diyen bir firma varsa söyle tüketici hattına ona " hop hemşerim kendine gel senmi cihazı teknik servise alırsın yoksa bizmi gelip verelim" desinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmazeest

Hiç bir sorun olmaz arkadaşım ram hdd optik gibi bölümleri değiştirmek upgrade etmek garantiye zarar vermez eğer bu ürünün rami upgrade edilmiş bu yüzden garanti dışıdır diyen bir firma varsa söyle tüketici hattına ona " hop hemşerim kendine gel senmi cihazı teknik servise alırsın yoksa bizmi gelip verelim" desinler.

İşte tüm gerçekler bu sözlerle aydınlanıyor. nlrmrt arkadaşım; benim ilk söylediğime bak; """Ram takmak garantiyi bozmaz. Eğer bozsa ram kapağına açıldığında belli edecek bir kağıt yapıştırırız. Fakat o kağıt oraya yapıştırılmıyor. Ram i takarken eğer anakarta zarar verirsen anakartın zarar gören kısmı garanti kapsamı dışında kalır.""" şeklinde konuştum. Dikkat edersen bahsettiğim ram kapağının kasa ile alakası yok. Elbetteki kasa kapağı açılacaksa bunu ancak servis yapar. Daha önceki Toshibamda ve şimdiki dell makinamda ram kapağının kasa ile alakası yok. Yani garantisi asla ölmüyor. Tekrardan bilginize ...

• yok arkadaşım yok yok ben daha fazla bu konu hakkında konuşmıcam sen anlamamak için ısrar ediyosun sen kendi bildiğini yap ben teknik serviste çalıştım diyorum sen bana ram kapağıyla kasa kapağını anlatıyosun neyse kolay gelsin.
  • nlrmrt sağol sanada kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.