Şimdi Ara

NOTEBOOK'UMA RAM UPGRADE YAPARSAM GARANTİ DIŞI KALIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: KimyageR

quote:

Orjinalden alıntı: yilmazeest

Hiç bir sorun olmaz arkadaşım ram hdd optik gibi bölümleri değiştirmek upgrade etmek garantiye zarar vermez eğer bu ürünün rami upgrade edilmiş bu yüzden garanti dışıdır diyen bir firma varsa söyle tüketici hattına ona " hop hemşerim kendine gel senmi cihazı teknik servise alırsın yoksa bizmi gelip verelim" desinler.

İşte tüm gerçekler bu sözlerle aydınlanıyor. nlrmrt arkadaşım; benim ilk söylediğime bak; """Ram takmak garantiyi bozmaz. Eğer bozsa ram kapağına açıldığında belli edecek bir kağıt yapıştırırız. Fakat o kağıt oraya yapıştırılmıyor. Ram i takarken eğer anakarta zarar verirsen anakartın zarar gören kısmı garanti kapsamı dışında kalır.""" şeklinde konuştum. Dikkat edersen bahsettiğim ram kapağının kasa ile alakası yok. Elbetteki kasa kapağı açılacaksa bunu ancak servis yapar. Daha önceki Toshibamda ve şimdiki dell makinamda ram kapağının kasa ile alakası yok. Yani garantisi asla ölmüyor. Tekrardan bilginize ...

Eklemeden edemeyeceğim arkadaşlar eğer aşağıdaki linkte gösterilen ramin olduğu kısmın altına yani anakarta zarar verirseniz cihaz kesinlikle garanti dışı kalıcaktır hata ve hatta bu cihazın sadece ram kısmında hasar var burası garanti dışı kalır diye birşey yok o bölgede bir küçük diyot bile kırsanız bu cihazın garantisini bitirecektir

http://images.tigerdirect.com/itemDetails/I74-2052/I74-2052-out6-hl.jpg

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: KimyageR

quote:

Hiç bir sorun olmaz arkadaşım ram hdd optik gibi bölümleri değiştirmek upgrade etmek garantiye zarar vermez eğer bu ürünün rami upgrade edilmiş bu yüzden garanti dışıdır diyen bir firma varsa söyle tüketici hattına ona " hop hemşerim kendine gel senmi cihazı teknik servise alırsın yoksa bizmi gelip verelim" desinler.

İşte tüm gerçekler bu sözlerle aydınlanıyor. nlrmrt arkadaşım; benim ilk söylediğime bak; """Ram takmak garantiyi bozmaz. Eğer bozsa ram kapağına açıldığında belli edecek bir kağıt yapıştırırız. Fakat o kağıt oraya yapıştırılmıyor. Ram i takarken eğer anakarta zarar verirsen anakartın zarar gören kısmı garanti kapsamı dışında kalır.""" şeklinde konuştum. Dikkat edersen bahsettiğim ram kapağının kasa ile alakası yok. Elbetteki kasa kapağı açılacaksa bunu ancak servis yapar. Daha önceki Toshibamda ve şimdiki dell makinamda ram kapağının kasa ile alakası yok. Yani garantisi asla ölmüyor. Tekrardan bilginize ...

Eklemeden edemeyeceğim arkadaşlar eğer aşağıdaki linkte gösterilen ramin olduğu kısmın altına yani anakarta zarar verirseniz cihaz kesinlikle garanti dışı kalıcaktır hata ve hatta bu cihazın sadece ram kısmında hasar var burası garanti dışı kalır diye birşey yok o bölgede bir küçük diyot bile kırsanız bu cihazın garantisini bitirecektir

http://images.tigerdirect.com/itemDetails/I74-2052/I74-2052-out6-hl.jpg

dostum benimde içimde kıyametler kopuyo ama anlatamıyoruz arkadaşlara resimdede görüldüğü üzere 2. ram yok piyasada onun içinde kasayı sökmek lazım ayrıca mesala resimdeki ıbmde direk ram var lg nin yeni serisinde ve birçok cihazda o kapağı açınca hemen dibinde wireless kartlarıda çıkıyo meydana ve kablo yığını asuslardada öyle ama iddaa eden arkadaşım kaçtane notebook gördüyse inatla ısrarla aynı kanıda

Bizde demiyoruzki kesinlikle garanti dışı kalır diye garanti dışında bırakmayan firmalarda itisnadır ama soran arkadaş bu arada piyasada yok onunkisi asus ona ve genelleme yaparak bir çok cihaza karşılık konuştuk ama böle bi tartışma var bence sende ısrar etme yoksa en sonunda topluca ban yicez gibi geliyo bana

• Yok sizi bilmem ama ben ban yiyeceğimi sanmıyorum ben aydınlatıcı bilgi vermeye çalışıyorum

Aslına bakarsanız haybeye tartışıyoruz burda sonuç itibari ile bir cihazın garanti dışı kalmasını 600 tl maaşla çalışan bir teknik servis elemanı belirliyor ve bu elemanların kafaları bozuk olup veya size kıl olup deyim yerindeyse osu... tan nem kapıp garanti dışı bırakmaya meyilliler

Ama genede tüketici hattını unutmayalım
  • yukarıdaki yazıları okursan bunları anlattım açık bi şekilde ama anlayana........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfmrt -- 18 Ekim 2006; 0:25:25 >
  • Almışsın eline boya sağı solu boyayıp duruyorsun. Adam garanti ölmez diyor sen hala anlatamadık bir türlü anlamayana diye adama destek oluyorsun. halbuki o destek olduğun kişi benle aynı düşüncede. Aradaki yaman bir çelişkiyi sezmemek elde mi ?
  • Beyler bu ram olayında garantiden cıkıyormus cünkü teknik servis söyledi banada gecenlerde bilgisayar bozuldu servisi cagırdım adam yerinde servis olayı vardı cagırdım geldi adam gelirken torna vida da getirmemis benden istedi rast gele bi torna vida verdim adam yanımda açtı icini adam sordum hazır gelmisken ram taksak ne olur dedim adam olmaz dedi bu makinanın orjınal halini bozarsan garanti dısı kalır dedi ve isletim sistemi bile yüklemek servis dısı kalır amaa o da servise baglıdır adamlar gıcıklık eder servis dısı bırakır dkkat etmezler bisi olmaz dedi flan flan iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: qroantik

Beyler bu ram olayında garantiden cıkıyormus cünkü teknik servis söyledi banada gecenlerde bilgisayar bozuldu servisi cagırdım adam yerinde servis olayı vardı cagırdım geldi adam gelirken torna vida da getirmemis benden istedi rast gele bi torna vida verdim adam yanımda açtı icini adam sordum hazır gelmisken ram taksak ne olur dedim adam olmaz dedi bu makinanın orjınal halini bozarsan garanti dısı kalır dedi ve isletim sistemi bile yüklemek servis dısı kalır amaa o da servise baglıdır adamlar gıcıklık eder servis dısı bırakır dkkat etmezler bisi olmaz dedi flan flan iste

5 sene sonra konuyu hortlatmışsın
  • harikasınız ya :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.