Şimdi Ara

Anakartın işlemcilere uyumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar. Elimde Gigabyte GA-945GZM-S2 anakartım var. Biliyorum yatırım olmaz fakat size şöyle bir sorum olacak. Elimde şuan 'Intel Pentium Dual Core E2160 1.80@Ghz' işlemcim var ve satmayı da düşünüyorum. Intel'in Celeron, Pentium 4, Pentium D, Pentium Dual ve Core 2 Duo dışında hangi işlemcileri kabul eder? Mesela Intel Core 2 Extreme QX9770 anakartıma kabul eder mi peki? Ederse BIOS uyumluluğu falan sıkıntılarım olur mu? Şimdiden Teşekkürler.

• Max core 2 duo e6700 takabilirsiniz malesef...

E2180e oc yaparak 3.00ghze getirip masrafta etmeyebilirsiniz stok fan yeterli geliyor o islemciye bu isler icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Max core 2 duo e6700 takabilirsiniz malesef...

E2180e oc yaparak 3.00ghze getirip masrafta etmeyebilirsiniz stok fan yeterli geliyor o islemciye bu isler icin

Hmm. Cevap için sağol. Fakat 'Core 2 Extreme' yada buna benzer işlemciyi destekleyip tavsiye anakart var mıdır peki? Yada E2160'ı OC yaparak stok fan'a çıkartsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheXLargeMen -- 27 Kasım 2016; 14:27:14 >
  • 775 anakart alman mantiksiz butceni belirtirsen belki sifir daha guncel donanimlar alabilirsin mesela

Amd a4 6300
    Asus a68hm k
    4gb 1600mhz gskill value cl11 ram

Gibi 350 lira falan tutar

• quote:

Max core 2 duo e6700 takabilirsiniz malesef...

Anakartınızın rev(Revision) modeli hangisi ise aşağıdaki linklerden, kullanabileceğiniz işlemcilere bakabilirsiniz @TheXLargeMen
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2425 GA-945GZM-S2 (rev. 2.1)
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2467 GA-945GZM-S2 (rev. 3.x)
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2603 GA-945GZM-S2 (rev. 6.6)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 27 Kasım 2016; 15:6:29 >

• C0MPUTER kullanıcısına yanıt
    Hepsinin ayni zaten :) son revizyonda 1066 dogrudan destekli sadece

• quote:

775 anakart alman mantiksiz butceni belirtirsen belki sifir daha guncel donanimlar alabilirsin mesela

Amd a4 6300
    Asus a68hm k
    4gb 1600mhz gskill value cl11 ram

Gibi 350 lira falan tutar

Önerin için sağol. Fakat bende kararsız kalıyorum LGA775 anakart almamak için. Benimde kendi kafamdan bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bütçe kötü zaten ama yinede bakarsan sevinirim:

-Nvidia Geforce 9600 veya 9800 GT 1 GB 256 Bit
    -MSI H81M-P33 veya ASUS P5W DH Deluxe
    -6 GB (4 + 2) Ram 800 veya 1333 Mhz
    -Intel Core Extreme QX9770 veya Intel Core 2 Quad 3.00 Ghz

Kötü bir sistem olduğunu tahmin ediyorum. Fakat yapabilecek hiçbir şey yok maalesef. Bakarım sağlam 2.el alım satım yapan yer varsa bulurum. Eğer pahalı gelirse senin tavsiye ettiğin şu sistemdeki gibi yaparım. Yada bu sistemlerden 2.el varsa bulup alırım.

• Yazdıgın sistemle ugraşmamanı tavsiye ederim kesinlikle... Zaten her iki anakartta core 2 quad ile uyumsuz bütçe belirtsen yardımcı olabilirim
  • quote:

Yazdıgın sistemle ugraşmamanı tavsiye ederim kesinlikle... Zaten her iki anakartta core 2 quad ile uyumsuz bütçe belirtsen yardımcı olabilirim

250-600 TL Arası bir fiyat düşünüyorum. Yalnız birden fazla tavsiye edersen sevinirim. Daha önceki yazdığın tavsiye gibi düşük yada orta bütçeli olsun.
  • http://www.atombilisim.com.tr/intel-core-2-quad-q6600-4-cekirdek-zalman-fani-msi-anakart-urun1682.html

İlk önerim bu olacak overclocka elverişli q6600 anakart çok iyi ayrıca zalman fanda var bu köşede kalsın illede 775 olacak diyorsak

İkincisi

Pentium g2030 (Veya muadili)
    H61 anakart (marka model vs hiç fark etmez çalışsın yeter)
    4gb ddr3 ram (aynı şekilde marka model fark etmez)

Şeklinde düşünebilirsin en lüks ve ucuza kaçacağın ise 1 nesil üstü olacak

Pentium g3220 (veya muadili)
    H81 anakart (yine marka model fark etmez)
    4 veya bütçe durumuna göre 8gb ram

• quote:

http://www.atombilisim.com.tr/intel-core-2-quad-q6600-4-cekirdek-zalman-fani-msi-anakart-urun1682.html

İlk önerim bu olacak overclocka elverişli q6600 anakart çok iyi ayrıca zalman fanda var bu köşede kalsın illede 775 olacak diyorsak

İkincisi

Pentium g2030 (Veya muadili)
    H61 anakart (marka model vs hiç fark etmez çalışsın yeter)
    4gb ddr3 ram (aynı şekilde marka model fark etmez)

Şeklinde düşünebilirsin en lüks ve ucuza kaçacağın ise 1 nesil üstü olacak

Pentium g3220 (veya muadili)
    H81 anakart (yine marka model fark etmez)
    4 veya bütçe durumuna göre 8gb ram

Öneriniz için çok teşekkürler. Bu ramlerde Mhz ve DDR farketmez dimi (Ayrı ayrı için değil sadece 1 tane için)? Bide 'Nvidia GeForce 9800 GT 1 GB 256 MB GDDR3' Ekran kartında öneriniz var mı bu tavsiye parçalar için?

• 9800gt alın ama 70-80 liradan fazla para vermeyin derim

Tavsiyem gts450 gibi uygun fiyatlı ama iş yapacak kartlara yönelmeniz yönünde :)

Bellek içinse 2. ve 3. önerim için ddr3 alacaksınız ilk 775 önerisi için ddr2 bellek gerekli :) mhz model fark etmez
  • quote:

9800gt alın ama 70-80 liradan fazla para vermeyin derim

Tavsiyem gts450 gibi uygun fiyatlı ama iş yapacak kartlara yönelmeniz yönünde :)

Bellek içinse 2. ve 3. önerim için ddr3 alacaksınız ilk 775 önerisi için ddr2 bellek gerekli :) mhz model fark etmez

Yardımınız ve Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim sizin sayenizde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.