Şimdi Ara

Anakartın maximum ram kapasitesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çiplerde Ma418164 AG-60 ve 9717 yazıyor.RAM'in kağıtsız yüzündeyse 2 çipin arasında 2MX32 yazıyor..

Anakartın maximum ram kapasitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

@Joker.dll
    ramin altında 2 tane mi yuva var?öyle ise sd dir ram..tek ve ortada ise edo olabilir

Benimki sd ram o konuda hepfikirim zatende yinede paylaşıyım bunun aynısı gibi donanımsal olarak görünüş olarak yani ... Başka yerden alıntı resim orjinal ramim bu deil.. firesworn seninkidemi buna benziyor?

• Ma418164 o 2 tane siyah çipin modeli :)
    görünüşe göre edoya benziyor,üstteki mesajımda da yazmıştım..eğer zahmet olmazsa ramin altındaki pinleri saysana..72 ise (tam ortadan bölünük, 36+36) edoram olma ihtimali kuvvet kazanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firesworn

Çiplerde Ma418164 AG-60 ve 9717 yazıyor.RAM'in kağıtsız yüzündeyse 2 çipin arasında 2MX32 yazıyor..

edoymuş seninki :))

• bu ram ona olmaz sd ram olacak

• quote:

Ma418164 o 2 tane siyah çipin modeli :)
    görünüşe göre edoya benziyor,üstteki mesajımda da yazmıştım..eğer zahmet olmazsa ramin altındaki pinleri saysana..72 ise (tam ortadan bölünük, 36+36) edoram olma ihtimali kuvvet kazanıyor..

arkadaşın edosu benim tomatoya olur demi ? sanırım edo ram destekliyormuş anakart
  • quote:

Evet dediğiniz gibi 36+36.Eğer uygunsa yollayabilirim ama oldukça düşüktür kapasitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bu ram ona olmaz sd ram olacak

Olur olur...Bu anakartta hem edo,hem de sdram için slot mevcut..
    sdramler 168 pin,edo ramler 72 pin.
    anakart özellikklerine bakarsak;

SYSTEM MEMORY 2 x 72-Pin SIMM Sockets
    2 x 168-Pin DIMM Sockets

yazıyor..

• MANUFACTURER PART# 5STX-J98

ABERDEEN PART# MB5802
    PROCESSOR 321-pin ZIF socket; (P54CT/P54CTB/P55C MMX)
    Intel Pentium/ Pentium-MMX
    AMD-K5/K6™
    Cyrix/IBM 6x86/ 6x86MX™
    Auto Jumper
    CHIPSET
    CACHE MEMORY 512 KB Pipelined Burst SRAM
    SYSTEM MEMORY 2 x 72-Pin SIMM Sockets
    2 x 168-Pin DIMM Sockets
    Support 8MB to 256MB Memory Capacity
    Fast Page Mode or EDO DRAM and SDRAM
    ON BOARD I/O 1 x Floppy Port (Up to 2.88MB, 3 Mode)
    2 x Serial Ports (16550 Fast UART Compatible)
    1 x Parallel Port (ECP, EPP Port)
    IrDA TX/RX Port
    1 x PS/2 Mouse Port
    WAKEUP-LINK Header to support Intel Wake-On-LAN
    SB-LINK Header supporting Creative AWE64D PCI Sound Card
    TB-Link Header for Tomato Media Interface with Creative Sound
    ON BOARD IDE 2 x PCI Bus Master IDE Ports (Up to 4 IDE Devices)
    Supports PIO Mode 3, 4: 17MB/Sec.(Max.)
    DMA Mode 2: 22MB/Sec.(Max.)
    UltraDMA Mode: 33MB/Sec.
    BIOS Award BIOS, PC98/ACPI/DMI compliant
    EXPANSION SLOTS 3 x PCI Slots
    3 x ISA Bus Slots
    BOARD SIZE Slim Baby AT
    220mm x 204mm
    WARRANTY 3 year manufacturers

• quote:

quote:

Evet dediğiniz gibi 36+36.Eğer uygunsa yollayabilirim ama oldukça düşüktür kapasitesi

Kaçtı kapasite hiç sormadık 32den büyüktür sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Joker.dll

quote:

quote:

ama ben aynı anda edo+sd ram tavsiye etmem..çalışır mı,uyum sorunu olur mu bilemiyorum.üzerinden 15 sene geçmiş, hiçbir garantisi yok.senin yapacağın şey 128+128 sd takıp,gta4 falan oynucan işte

• quote:

quote:

quote:

Kapasitesi hakkında hiç bi' bilgim yok Zaten anladığım kadarıyla RAM'in garantisi 97'de bitmiş yada başlamış.

• quote:

quote:

quote:

ram alırken
    exeter'in dediğine çok dikkat edin.Max ram kullanmak için anakartın double (çift taraflı) single (tek taraflı) hangi ramleri çalıştırıp çalıştırmadığı önemlidir,sd ramler ile alakalı enteresan bir husus bu.
    Yani single side 128mb takarsın çalışmaz ama double side takarsın,çalışır.Denemeden almamanı tavsiye ederim.
    Hatta ben bir sağa sola bakayım,bulursam ücretsiz yollarım sana :))

Bu arada ben sizin diğer başlığı da görmüştüm.Bu sistemi neden topluyorsunuz?

Ayrıca o bilgisayarda dvd yakabileceğinizi düşünüyorum..4gbtan büyük dosyalarla oynamadığınız sürece problem yok.)biliyorum hdd 2 gb ama usb bellek kullanbilirsiniz vs diye belirtmek istedim.)

tabi takacağınız tüm usb diskler vs. de driver isteyecektir.

Usb olayını çoktan çözdüm driver işleride bitti.. Şimdilik sadece;

-yeni ram
    -pcnin kaldırabileceği medya oynatıcı programı
    - ve bütün uzantıları oynatmayı sağlayan codec arıyorum

dvd yakma işine gelincede DVD rw yi görmüyor alet CD-rom la idare ediyoruz

dvd marka modeli neydi?
    codec e gelince üstte link verdim.içinde media player classic de var..Onu kurup izleyebilmeniz lazım.

dostum verdiğin linkteki program internetten indirme aracı imiş olmadı bu
    Brothersoftdownloader_for_K_Lite_Mega_Codec_Pack.exe

henüz internet gibi bir lüksü yok makinanın :D

• 64mb olabilir o.2x32 yazıyor..2 chip var, büyük ihtimalle 64mb...Ama edo için büyük rakam 64 mb :)
    benim pcde yanlış hatırlamıyorsam 32mb vardı ram.

@JOKER

pardon..

http://www.filehippo.com/download/file/4acbec5684baed2942e48aacf563d657560c9bfc6214eb8feccee1cc7400f3cd/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 23 Ekim 2011; 23:54:04 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kapasitesi hakkında hiç bi' bilgim yok Zaten anladığım kadarıyla RAM'in garantisi 97'de bitmiş yada başlamış.

kapasitesini bilmiyorsak hiç bulaşmayalım biz ona mesutunda dediği gibi 64se bile benim işime yaramaz bana 128 128 yada 256lık lazım üst düzey bir sistem kurcam

• 1 tane daha vardı ama onu kaybetmişim :(( Ayrıca elimde 2005'ten kalma Radeon X850 XT var.Bazı vidalarını sökmüşüm ama kullanabilcek olursanız onuda yollayabilirim
  • quote:

64mb olabilir o.2x32 yazıyor..2 chip var, büyük ihtimalle 64mb...Ama edo için büyük rakam 64 mb :)
    benim pcde yanlış hatırlamıyorsam 32mb vardı ram.

@JOKER

pardon..

http://www.filehippo.com/download/file/4acbec5684baed2942e48aacf563d657560c9bfc6214eb8feccee1cc7400f3cd/

ewt usbden göndercem programıda ilk verdiğin link indirme programıymış msn gibi program internetle gerçek programı indiriyor yani o yüzden o iş görmedi..

filehippodan verdiğine bakıyorum şimdi..

• Bir ara bende edo ramler vardı ama anahtarlık yapmıştım
    Makinanın üzerinde windows 3.1 vardı anakarta 220v elektrik verip yakıp patlatmıştım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ama ben aynı anda edo+sd ram tavsiye etmem..çalışır mı,uyum sorunu olur mu bilemiyorum.üzerinden 15 sene geçmiş, hiçbir garantisi yok.senin yapacağın şey 128+128 sd takıp,gta4 falan oynucan işte

ewt dediğin gibi en mantıklısı 128+128 sorun morun olmasını istemiyorum crysis oynuycam gta4ü sevmiyorum ben :D internette bikaç kişi satıyor 5 liradan falan mesaj yolladım bakalm dönerler inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Bir ara bende edo ramler vardı ama anahtarlık yapmıştım
    Makinanın üzerinde windows 3.1 vardı anakarta 220v elektrik verip yakıp patlatmıştım

Müdür naptın ya :D ilerde biri çıkar ister mahçup düşerim diye aklına gelmedimi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.