Şimdi Ara

Anakartın maximum ram kapasitesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bugün
    128MB SD 133 MHZ den 2 adet almış bulunmaktayım daha denemedim inşallah olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker.dll

Bugün
    128MB SD 133 MHZ den 2 adet almış bulunmaktayım daha denemedim inşallah olur.

Ramler tamam 256mblık ram var şuan makinede fakat işlemci tırt çıktı performans hala aynı. Elinde 321 pin işlemcisi olan varmı

Şunlar işimi görür;
    AMD K5 / K6 / K6-2 / K6-III
    Cyrix 6×86, 6x86L, 6x86MX, MII
    IBM 6×86, 6x86L, 6x86MX
    IDT Winchip 2, Winchip C6
    Intel Pentium, Pentium MMX
    Rise Technology MP6
    ST 6×86

Bu üsttekilerden en iyisi hangisidir ona göre araştırma yapacam bilgisi olan paylaşsın lütfen_?

Benimki pentium mmx fakat performans yerlerde sanırım benim işlemcide sorun var böyle olmaması gerekiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker.dll -- 24 Ekim 2011; 15:35:20 >

• RAM'ler kolayda,işlemci daha zor olur bulması
  • bu üstteki işlemci listesinde - emin olmamakla birlikte - en iyi işlemci mmx diye biliyorum..çoğunu tanımıyorum listedekilerin ,bildiklerim içerisinden öyle yani.
    MMx ise en hızlısıdır diye biliyorum..Çünkü mxxlerde mhz 233tü.Ama düz pentium ilk çıktığında 60mhz idi yanılmıyorsam saat hızı.
    Diğer modelleri pek bilmiyorum..Aklımda kalan am5 bir amd işlemci vardı, o da sanırsam 75mhz gibi bir hıza sahipti.

Ayrıca merak ettiğim bir husus,performans yerlerde diyorsunuz.Ne bekliyordunuz ki? :)
    Bir de, performansın yerlerde olduğu kanısına,daha önce kullandığınız hangi sistemleri kıyas ederek vardınız?
    Pentium 1 - 100mhz sistem kullanmış birisi olarka söylüyorum, 97 senesinde tomb raider2 yi oynadım o pcde, oyunu yarım saatte açıyordu..
  • Performans olarak sadece .dat uzantılı yada .mp4 uzantılı bir filmi izlemek benim için yeterli Bunuda yapması lazım ama olmuyor malesef. Ayrıca 200mhznin üzerine çıkaramadım işlemciyi. Aynı katagoride mmx işlemciyi remleri aldığım şahıstan aldım onu 233 yapabilmiştim ama benimki olmuyor.
  • tamam ama mmx'in 200 ve 233 olanı var.Sizinkisi 200,o bahsettiğiniz şahsınki 233 mhz olmasın?

bunun yanında ekran kartı ne var?O da yetersiz kalıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 25 Ekim 2011; 0:48:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

tamam ama mmx'in 200 ve 233 olanı var.Sizinkisi 200,o bahsettiğiniz şahsınki 233 mhz olmasın?

Evet haklısınız olabilir. Ayrıca az öncede dediğim gibi kısaca 2gb hdd 256mb ram 200mhz işlemciyle bir film izleyemezmiyim sizce? Şuan kesik kesik ve kasarak açılıyor videolar
  • sistemde pci ekran kartı ne var?
    şunu da sorayım..monitörünüz ne?çözünürlük ve mhz olarak hangi ayarlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 25 Ekim 2011; 0:56:58 >
  • quote:

sistemde pci ekran kartı ne var?

pci ekran kartı var ewt modeli S3 ViRGE DX PCI
    monitor samsung 107s6 crt çözünürlük 1024 768 mhz ayarı derken anlamadım?
  • quote:

quote:

4mb sanırsam o kart..çok düşük ama şimdi düşünüyorum da ben eski bilgisayarımda izleyebiliyordum dat formatlı vcd filmleri

yalnız ekran kartı 8mbtı yanlış hatırlamıyorsam.

mhz dediğim monitör yenileme hızı..
    sizin yerinizde olsam monitör destekliyorsa çözünürlüğü düşürüp denerdim.

• quote:

quote:

quote:

4mb sanırsam o kart..çok düşük ama şimdi düşünüyorum da ben eski bilgisayarımda izleyebiliyordum dat formatlı vcd filmleri

yalnız ekran kartı 8mbtı yanlış hatırlamıyorsam.

mhz dediğim monitör yenileme hızı..
    sizin yerinizde olsam monitör destekliyorsa çözünürlüğü düşürüp denerdim.

Yok hocam monitörde sorun olmadığından eminim. Sanırım sistem yetersiz kalıyor. Sesler kesik kesik donarak videolarda aynen öyle kesik kesik ve donarak. Cevap aradığım konu hangisi yetersiz kalıyor. Ses kartı, ekran kartı, işlemci, ram, anakart veya psu hangisini yükseltirsem düzelir sence.?

Ramler en yüksek seviyede zaten işlemcide öyle pentium mmx 233 mhz yide denedim aynı sonuç verdi. Geriye ekran kartı ve ses kartı kaldı sanırım. Onlardada emin deilim deiştirirsem sorun düzelirmi bilmiyorum sana danışıyım dedim :) Acele cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker.dll -- 26 Ekim 2011; 16:06:09 >

• ekran çözünürlüğünü düşürüp denediniz mi?
  • quote:

ekran çözünürlüğünü düşürüp denediniz mi?

evet 800*600 sonuç aynı. problem film izlerken diye düşünürken mp3 açıyım dedim yine takılma sorunu var seste de. Yani mönitörle alakası yok düşüncesindeyim.
  • sistem sıcaklıklarına falan baktınız mı?ekran kartı dandik dicem ama müzik dinlemede de sıkıntı var diyorsunuz.
    size link attığım kodekleri kurmuş muydunuz?
    gerçi eskiden kodek falan yoktu da :D

ekran ve ses kartının driverları tamam mı?
  • quote:

sistem sıcaklıklarına falan baktınız mı?ekran kartı dandik dicem ama müzik dinlemede de sıkıntı var diyorsunuz.
    size link attığım kodekleri kurmuş muydunuz?
    gerçi eskiden kodek falan yoktu da :D

ekran ve ses kartının driverları tamam mı?

Sıcaklıklara bakamıyorum malesef biosa öyle bi secenek koymamıslar sıcaklıkları gösteren küçük bi program varmı bildiğiniz şöyle ekstra mini Kodekler tamam her haltı açıyor driverlarda tamam sorun nerde bilmiyorum bi mp3 içinde ısınmaması lazm ya. Bu sistemin 98 kaldıracağındanda şüphelenmeye başladım yoksa sorun ordamı. En eskiden win 98 plus yüklüydü ozaman müzikte sorun yoku video oynatırkende ileri aldıgım zaman takılma akabinde restart gerekiyordu. Çocukluğumdan hatırlıyorum :D

Birde win98 plus win98 den dahamı küçüktü acaba neden onu yüklemişlerdiki diye düşünüyorum.

Çöpe atacam az kaldı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.