Merhabalar, ben uzun süredir laptop kullanıyorum, ilk defa sistem toplamak için araştırmalar yapıyorum ve bu konuda çok yeni ve bilgisizim. Toplama sitelerinden birinde denemeler yaparken 4 anakart seçeneği çıktı önüme ve aralarındaki özellikleri karşılaştırdığımda sadece wifi ve mhz desteği farklarını gördüm. Anlamadığım nokta ise sadece bunlar için bu kadar fiyat farkının olması. Fiyat farkının neyden kaynaklandığını açıklayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
|
Anakartlar arasındaki fark
-
-
Kullanılan bileşen kalitesi wifi bt gibi kablosuz teknolojiler ses çipi vs gibi farklılıklar bu fiyat eğrisini belirler hangi işlemci kullanacağınızı bilmemek ile birlikte Msı z490 tomahawk her işinizi görür
-
İşe yarar bir fark yok
-
Işıklı mışıklı 1-2 görsel ve hiç kullanmayacağın ekstra 1-2 özellik dışında hiç bir fark yok.
-
Cevaplar için teşekkürler
Peki en soldakini tercih etsem wifi kullanamaz mıyım ekstra bir ürün alarak da olsa
-
Anakartlar da sadece özellik tablosuna bakarak seçim yapmak yeterli olmuyor, overclock vb. işler işin içine girince kullanılan vrm kalitesi ve türü, gaz yapısı kullanılan mofsetler vs... Anakartın ses çipleri, optik ses çıkışı vb. üzerindeki montaj için barındırılan ön panel bağlantısı, sata soket sayısı ve arkada ki usb vb. çıkışlara da önem kazanır, burada sizin için önemli olan kullanım amacınız ve bütçenizdir, seçtiğiniz anakartta onboard wifi olmasa da harici wifi adaptör ile de kablosuz bağlantı alabilirsiniz ama şahsen önermiyorum.
-
Ne kadar mümkün bilmiyorum ama ben oyun oynamak için beni 4 sene falan götürecek bir pc toplamayı düşünüyorum. Ondan sonra ekran kartını değiştirip belki bir 3-4 sene daha kullanmak istiyorum. Oyunları kasmadan çalıştırması, fps yüksek olması önemli benim için. Görüntü detayı ve kalitesi ikinci planda kalıyor. Genel araştırmamda kısabildiklerinizden kısın ekran kartını alabildiğiniz kadar iyi alın gibi şeylerle karşılaştığım için ve iç anakart bilgim olmadığı için anakart konusu önemli kalıyor. Buradan ne kadar kısmalı hiç emin değilim
-
@gemer Şuan mining yüzünden vga piyasası sıkıntılı, bütçeniz nedir onu belirtin ona göre öneriler gelerek en optimum sistemi alırsınız.
-
forum forum dolaşıp hava atmak için almayana en ucuzu en iyi seçenek.
-
görsel hiçbir kaygım yok tamamen uzun vadeli performans arayışı içerisindeyim. 17-18 gibi bir bütçe ayarlayabilirim diye tahmin ediyorum. Şu anki dizüstü bilgisayarının 6. senesi dolacak o sayede biriktirebildim.
-
Kuru buzla overclock rekorları kırmak istemiyorsan Z490 Tomahawk sana fazlasıyla yeterli olur.
-
Gigabyte'dan şaşma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X