oyun mekanik klavye önerisi
merhabalar ben GamePower OGRE klavyesinden aldım ama daha 3 hafta oldu D tuşu basmamaya başladı. Daha sonra araştırdım bu gibi sorunlar hep oluyormuş bu klavyede. Yeni bir klavye almayı düşünüyorum ama uzun seneler kullanabileceğim bir mekanik oyuncu klavyesi arıyorum. Sessiz olması daha iyi olur. 1000 liraya kadar bir bütçe düşünüyorum yeter ki yine problem yaşamayacağım bir klavye olsun. Uzun süre klavyesini kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
Uzun yıllar kullanabileceğim oyun bilgisayarı
Merhaba arkadaşlar, ben 6 senedir aynı dizüstü oyun bilgisayarımı kullanıyorum ilk defa sistem toplamayı düşünüyorum. Genellikle oyun amaçlı kullanıyorum. Aslında görseli rgb si benim için çok önemli değil ama kendi başına yeni nesil ekran kartlarını bulmak zor olduğu için hazır sistemlere yöneldim. Benim düşüncem beni 3-4 sene rahat götürebilecek, ondan sonra da ekran kartını güncelleyip bir 3-4 sene daha idare edebileceğim bir sistem toplamak. Tabi bu senelerin sonunda son oyunları sadece kasmadan çalıştırabilmesini bekliyorum, çok yüksek fps beklentilerim yok.
Aşağıdaki sistemi gözüme kestirdim. Bu sistem için 20bin isteniyor. Sizce mantıklı mıdır yoksa bu kadar etmez mi? Toplama konusunda çok yetersiz olduğum için yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
- AMD RYZEN 7 5800X 3.8GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
- ASUS TUF GAMING B550M-PLUS (WI-FI) 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI DP mATX Anakart
- CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
- ASUS TUF GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
- ASUS TUF GAMING GT301 RGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa
- ASUS TUF GAMING LC 240 RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
- SAMSUNG 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 2300MB Yazma)
Anakartlar arasındaki fark
Merhabalar, ben uzun süredir laptop kullanıyorum, ilk defa sistem toplamak için araştırmalar yapıyorum ve bu konuda çok yeni ve bilgisizim. Toplama sitelerinden birinde denemeler yaparken 4 anakart seçeneği çıktı önüme ve aralarındaki özellikleri karşılaştırdığımda sadece wifi ve mhz desteği farklarını gördüm. Anlamadığım nokta ise sadece bunlar için bu kadar fiyat farkının olması. Fiyat farkının neyden kaynaklandığını açıklayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 829 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware