Şimdi Ara

Anakartları karşılaştıralım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 3 anakart arasında kaldım. Bunlar şöyle;

1- ASUS M5A97 TIKLA GÖR!!!

2- GIGABYTE 970A-UD3 TIKLA GÖR!!!

3- MSI 990XA-GD55 TIKLA GÖR!!!

Arkadaşlar 6300 işlemciyle iyi gider mi ? Yoksa daha üst model işlemciler için tasarlanmış bi işlemci mi ? 8150ye kadar yükselir en fazla işlemci.

• asus diyim bari :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrpoine159

Arkadaşlar ben 3 anakart arasında kaldım. Bunlar şöyle;

1- ASUS M5A97 TIKLA GÖR!!!

2- GIGABYTE 970A-UD3 TIKLA GÖR!!!

3- MSI 990XA-GD55 TIKLA GÖR!!!

Arkadaşlar 6300 işlemciyle iyi gider mi ? Yoksa daha üst model işlemciler için tasarlanmış bi işlemci mi ? 8150ye kadar yükselir en fazla işlemci.

Sıralama iyi zaten.

Ancak yakın fiyata Asus M5A97 EVO R2.0 var.
    Öncelik budur. (PRO da olur)

• %25 indirim olunca 970 çipset Asus fiyatına +10 TL civarı ekleyince 990x Msi alınıyor, tercihini Msi'dan yana kullan derim, ama çok para vermek istemiyorum dersen de 970 çipset olarak Gigabyte işini görür.

Özetle, Asus 970 çipseti alacağına az fark ile 990x çipset Msi al, aksi halde Gigabyte işini görür, aynı çipsete daha fazla ödeme.

Ekleme: Eğer FX-8xxx ya da 125w tdp'li bir işlemci alacaksan anakartını 990x çipset almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 6 Mart 2013; 19:28:33 >
  • FX 6300 ve MSI ikilisini al. Çok hesaplı ve performanslı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

%25 indirim olunca 970 çipset Asus fiyatına +10 TL civarı ekleyince 990x Msi alınıyor, tercihini Msi'dan yana kullan derim, ama çok para vermek istemiyorum dersen de 970 çipset olarak Gigabyte işini görür.

Özetle, Asus 970 çipseti alacağına az fark ile 990x çipset Msi al, aksi halde Gigabyte işini görür, aynı çipsete daha fazla ödeme.

Ekleme: Eğer FX-8xxx ya da 125w tdp'li bir işlemci alacaksan anakartını 990x çipset almanı öneririm.

Hocam yani 6300 alıcaksam istediğimi alabilirim. MSI tercihim olabilir diyosunuz. Bu arada 8150-8350 kartlar gibi nasıl anakartlar gerekir. Ya daha doğrusu 8150 ile 8350 ye alıcanacak anakartlar aynı olur mu ?

Ekleme: Hocam o zaman 6300 işlemciye şu anakartta iyi olur MSI 970A-G46 hemde fazla para ödememiş olurum gıgabeyt e gore ? Dediğim Gıgabeyt de 970 li buda 970 li
    MSI 970A-G46 TIKLA GÖR!!

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

FX 6300 ve MSI ikilisini al. Çok hesaplı ve performanslı.

Hocam sizede aynısını yazayım yani 6300 alıcaksam istediğimi alabilirim. MSI tercihim olabilir diyosunuz. Bu arada 8150-8350 kartlar gibi nasıl anakartlar gerekir. Ya daha doğrusu 8150 ile 8350 ye alıcanacak anakartlar aynı olur mu ?

Ekleme: Hocam o zaman 6300 işlemciye şu anakartta iyi olur MSI 970A-G46 hemde fazla para ödememiş olurum gıgabeyt e gore ? Dediğim Gıgabeyt de 970 li buda 970 li
    MSI 970A-G46 TIKLA GÖR!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen FX6300 (95w tdp) için Msi 970 alabilirsin fiyatı uygun baya...

Diğer FX-8xxx serisi (125w tdp) için ise faz yapısı güçlü olan 990x çipset anakart alman iyi olur...
  • msı 970A -G46 kullanmış biri olarak,istersen fikrimi söyliyeim. Taş gibi karttır. Tek eksiği, aşırı overclock yapamazsın.
  • quote:

Aynen FX6300 (95w tdp) için Msi 970 alabilirsin fiyatı uygun baya...

Diğer FX-8xxx serisi (125w tdp) için ise faz yapısı güçlü olan 990x çipset anakart alman iyi olur...

Hocam tamam o zaman 6300 alıcak olursam Msı 970 alıcam hem uygun hem performanslı.
    Diğer FX-8350 gibi işlemciler için ise 990x çipsetli bi kart alıcam tamamdır. Peki hocam 990X çipsetli ankartlara bi öneriniz var mı ? Sizide çok yordum kusura bakmayın. Yardımlarınız için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

msı 970A -G46 kullanmış biri olarak,istersen fikrimi söyliyeim. Taş gibi karttır. Tek eksiği, aşırı overclock yapamazsın.

Saolun hocam sizi görmem o zaman çok daha iyi oldu bi kullanıcıdan fikir almak daha iyidir. Taş gibi kart olsun o yeter :) Overclock o kadar fark etmez ya tamam.
    Hocam bu arada sizin 990X çipset anakartlara örnek vereceğiniz bi anakart var mı ? Sizide çok yordum kusura bakmayın.

• 990x olarak yine üstte seçtiğin MSI'ın GD-55 modeli uygun olur, başka model bakmana gerek yok
  • quote:

990x olarak yine üstte seçtiğin MSI'ın GD-55 modeli uygun olur, başka model bakmana gerek yok

Hocam teşekkürler sizide baya bi yordum. Amacım ilk baş böyle konular açıp parçalar hakkında tavsiye ve fikir edinmek mümkünse o parçayı kullanmış arkadaşların fikirlerini duymak. Birazdan işlemci konularınıda geziceğim FX8350 mi yoksa i5 3570K mı veyada FX8350 oyunlarda tam bi canavar mı i5 3570 dan daha mı az performanslı daha mı çok performasnlı diye forumda işlemci bölümünde genel bi araştırmam olucak.
  • Asus ve gigabyte 970 çipsetli ama msi 990 x çipsetli yani daha iyidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brn_Kvn25

Asus ve gigabyte 970 çipsetli ama msi 990 x çipsetli yani daha iyidir

Görüşünüzü belirttiğiniz için teşekkürler.
  • Dediğim gibi overclocckla işin yoksa 99X e hiç gerek yok. Ayrıca MSI GD55, 99x olmasına rağmen iyi overclock olmaz.

Hiç boşa para verme 970A-G46 yı al geç. Bu bile seni makul seviyede overclock yaptırır.
  • asus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.