Şimdi Ara

Anakartta Bir Sorun Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bondissement -- 15 Mayıs 2013; 9:54:08 >

• Anakartın pilini çıkarıp, 10-20 saniye bekleyip yine takmayı dene.
  • onu eklemeyi unuttum onuda denedim. anakarttaki cmos reset tuşuna basıpta denedim
  • İşlemci fanı öyle bi tekmeyle düşecek kadar gevşek bi ekipman değildir eğer düştüyse zaten yerine tam oturmamış demektir ki bu da işlemcinizde sorunlara ve bozulmalara yol açar. Çıkartıp çalıştırmak sorununuzu anlamanıza yardımcı olmaz alternatifleri ile deneme yapmanız gerek. İşlemcinizi,işlemci soketinizi güzelce bi kontrol edin eğilme yamulma varmı bi bakın. Bilgisayarınızı açtığınızda peş peşe gelen bipleme sesleri oluyormu yoksa direk açılıyor normal ekrana görüntü geliyor sonrada kapanıyormu?
  • Yerine tam oturmuştu bundan eminim ama nasıl bir iman gücüyle vurdum bilmiyorum. Çünkü o chiplerin üzerindeki soğutucununda tırnakları çıkmıştı baktığımda.

Bilgisayar hiç açılmıyor power tuşuna bastıktan 1.5 saniye sonra kendini kapatıp tekrar açıyor ve sürekli aynı döngüyü yapıyor. o biosun parçaları kontrol edip ardından bip sesi verip kasayı açtığı kısımda olan oluyor yani Bios kendini açmadan resetliyor. Şase var desem hiç birbiriyle çakışan lehim görmedim, anakartı kasa dışındada test ettim.
  • Donanım işlerinde görmeden fikir vermek doğru sonuçlar vermez fakat kesin emin olmamakla birlikte anakartın besleme kısmında bi arıza oluştuğunu söylebilirim. Eğer parçalarınızdan birinde arıza olmuş olsaydı biostan iki uzun bi kısa iki kısa vs. gibi sinyaller alırdınız. Ekipman kontrol kısmına geçemeden kapandığına göre büyük ihtimal besleme kısmında bi sorun var ama tabi ancak detaylı inceleme ile öğrenebilirsiniz. 12V kablosunu çıkarınca çalışıyor demiştiniz ölçü aletiniz varsa pimlerin arasında kısa devre olup olmadığını bi kontrol edin. Bilgisayarın çalışıp çalışmadığından emin olmak için 12V kablosunu çıkarın görüntü gelmeyecektir ama tek bip sesinden sonra klavyenizden NumLock CapsLock tuşlarına basın kontrol sağlıyorsanız sorununuzu bi nepze kesinleştirmiş olursunuz. Yinede en kesin yöntem parçaların alternatifleri ile denenmesi ya da farklı bi kasaya takılarak çalıştıklarından emin olunması.

Edit: Pardon yanlış bilgi vermişim 12V'u keserseniz kasa açılır ama çevre birimlerine elektrik gitmez. O yüzden klavye ışıklarınız yanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d0min0o -- 8 Mayıs 2013; 15:09:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bondissement

Arkadaşlar öncelikle sistemimi belirteyim,

Anakart - gigabyte ex58 ud4p
    CPU - İntel i7 920
    GPU - Zotac nvidia gtx550ti
    RAM - 2x2x4(8GB) Kingston 1333mHz
    PSU - Xigmatek 500W

Sistemim gayet düzgün çalışıyordu can sıkıntısının ve merakın sonucu gsata portunu denemek için hddleri gsata ya geçirip pcyi açtım. Bilgisayar windows şifresini girerken dondu ve "neyse fazla kurcalamiyim" diyerek tekrar sata portlarına taktım. Bilgisayar gayet düzgün açılırken psu kablosunun fana sürterek çıkarttığı sesten dolayı içini açmak yerine Türk usülü tekme yöntemiyle çözeyim dedim. Fakat sinirli anıma denk geldiğinden tekme biraz sert gelmiş olacakki işlemci fanı çıktı ve haliyle pc kesintisiz bip sesi vermeye başladı. Hemen pcyi kapatıp, kasayı açıp tekrar yerine taktım ama bu kez pc açılıp 1.5 saniye sonra kendini kapatıp 2 saniye sonra tekrar açılıp kapanıp kısır döngü haline geldi.

Denemelerim,

-Ramleri çıkartıp denedim
    -Ekran kartını çıkartıp denedim
    -işlemciyi çıkartıp denedim
    -anakartı kasadan çıkartıp dışarıda denedim
    -farklı psu ile denedim
    -bütün parçaları çıkartıp sadece anakarta güç verip denedim (kasaya monte halde ve dışında)
    - bios pilini çıkarttım, anakarttaki cmos reset tuşuylada denedim

Sonuç yine aynı yine aynı..

Sadece atx12v kablosunu çıkartınca bu işlemi yapmıyor ama haliyle ekrana görüntüde gelmiyor.

Anakartı inciğine cinciğine kadar inceledim herhangi bir şişme yanma vs göremedim.(chipsetin soğutucuna kadar söküp baktım)

Sizce sorun nedir arkadaşlar? çıldırmak üzereyim

işlemci fanını deiştir...aliminyumun yerinde olduuna emin ol....uzun süreli dıt sesi işlemcinin yüksek ısıya sahip olduunu belirtir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik bi sorun. Sinyal yok
    7 yıl önce açıldı
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum test yaptım üst devrelerle alt devreler kısadevrede değil ancak 2 üst yada 2 alt ölçtüğüm zaman kısadevrede
  • sorun fanda olsaydı işlemciyi ve diğer parçaları çıkarttığımda farklı bir hata almam gerekmezmiydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bondissement

sorun fanda olsaydı işlemciyi ve diğer parçaları çıkarttığımda farklı bir hata almam gerekmezmiydi?

hayır
  • tamam deniyicem. başka fikri olan varmı?
  • başka fan ilede denedim başka fikri olan varmı arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.