Şimdi Ara

Analiz: iPhone kullanıcılarının üçte biri 4 inçlik ekran kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Analiz: iPhone kullanıcılarının üçte biri 4 inçlik ekran kullanıyor

Apple'ın bu yıl 4 inçlik bir iPhone modeli piyasaya süreceğine dair iddialar giderek güçleniyor. Apple'ın bu kararının en önemli sebebi, düşük maliyetten ziyade, halen 4 inçlik iPhone modellerinin devam etmesi gerektiğine inanan tüketici kitlesi. Apple bu kitleyi kazanarak, yıl bazında toplam 30 milyonluk daha satış yapmayı hedefliyor. 

Yapılan son analizler de Apple'ı doğrular nitelikte. Her ne kadar iPhone 6 serisi ile birlikte 4 inçlik ekran boyutunu geride bırakmış olsak da, tüketicilerin ilgisi bitmiş değil. Mixpanel analizlerine göre, aktif iPhone kullanıcılarının yüzde 32.22'si halen 4 inçlik ekran boyutunda devam ediyor. 

Hali hazırda iPhone 5, 5S ve 5C modelleri halen kullanımda. Yukarıdaki oran içerisinde yüzde 19 civarında iPhone 5S kullanımı mevcut. Halen iPhone 5 kullananların oranı yüzde 8.38 iken, iPhone 5C kullananların oranı da yüzde 5.46 seviyesinde. Net rakamlar bilinmiyor ancak dünya çapında yaklaşık olarak 650-700 milyon iPhone kullanıcı olduğu tahmin ediliyor. Bu da 4 inçlik iPhone sayısının 210 milyon civarında olduğu anlamına geliyor. 

Pek çok kullanıcı büyük ekran boyutlarını istemediği için halen eski iPhone modellerinde kalmayı tercih ediyor. Apple, daha güçlü ve tasarım anlamında iPhone 6S serisini temel alan 4 inçlik yeni bir iPhone cihazı ile, bu kullanıcı kitlesini hedefliyor. 210 milyon rakamı içerisinden ne kadar fazla çekebilirse, Apple için o kadar kar olacak. 

• Telif hakkini ihlal eder mi bilmiyorum ama resimleri buyutulebilir yaparsaniz daha iyi olur bence

• Çok saçma bi analiz olmuş. Sanki 2 sene evvel 5" iphone mu vardı da millet 4" iphone aldı. 2 sene önce 100 milyon 5s satılmadı mı, satıldı. Eee ip6 satışa çıkınca bu 5s'ler kendini imha mı etti???

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

Çok saçma bi analiz olmuş. Sanki 2 sene evvel 5 iphone mu vardı da millet 4 iphone aldı. 2 sene önce 100 milyon 5s satılmadı mı, satıldı. Eee ip6 satışa çıkınca bu 5sler kendini imha mı etti???

iPhone 6 veya iPhone 6s alabilirlerdi ama hallerinden memnun oldukları için almadılar. Dediğin gibi iPhone 5s'i kim aldı o zaman? iPhone 5, 4s, 4 kendini imha etmedi ya. Komik olmayın lütfen.

• Herkes sizin gibi telefonda yaşamıyor, cebinde tepsi taşımak da istemiyor.
    4s en ideal boyut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.3-4.7 arası en ideali bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalan üçte biri 4.5 incçlik kullanıyor.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolu iphone 5 ve 5s kullanıcısı var bu gayet normal...

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Herkes sizin gibi telefonda yaşamıyor, cebinde tepsi taşımak da istemiyor.
    4s en ideal boyut.

İnternette girmek telefonda yaşamak mı oluyor ? 4.5 felan desen neyse de 3.5 inçlik ekranda nasıl rahat rahat dolaşabiliyorsunuz internette halen anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 7 Şubat 2016; 0:44:07 >
  • 2 dönem öncesine kadar zaten 4 inçle devam ediyordu. Herhalde 6 veya 6s Alan adam diğer iPhone modelini kırmış yada çöpe atmış olamaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

quote:

Orijinalden alıntı: FenomenonÇok saçma bi analiz olmuş. Sanki 2 sene evvel 5 iphone mu vardı da millet 4 iphone aldı. 2 sene önce 100 milyon 5s satılmadı mı, satıldı. Eee ip6 satışa çıkınca bu 5sler kendini imha mı etti???
    iPhone 6 veya iPhone 6s alabilirlerdi ama hallerinden memnun oldukları için almadılar. Dediğin gibi iPhone 5si kim aldı o zaman? iPhone 5, 4s, 4 kendini imha etmedi ya. Komik olmayın lütfen.

Hocam 5/5s kullananlar telefonlarını değiştirip 6/6s aldıklarında, eski 5/5s'lerini çöpe mi attılar?? Başkalarına sattılar, 2.el olarak alan yeni sahipleri ise telefonu kullanmaya devam ediyor. Belki 2-3 defa daha el değiştirmiş olan 5/5s'ler vardır, ancak sonuç itibari ile 1.5 sene önce 4.7"lik iphone hali hazırda piyasada yokken satılan 100-150 milyon 5/5s/5c halen kullanımda. Bu 1.5 yıl önce satılan 150 milyon iphone küçük ekranlı olduğu için tercih edilmedi, zamanın en iyi iphone'u olduğu için tercih edildi. Yani bu tablodan "4"lik iphone halen revaçta" sonucunu çıkarmamız için 2 sene önce satılan 150 milyonluk 5/5s/5c satışını çıkarıp değerlendirmemiz lazım. Gerçi şuan halen 5s satılıyor ancak bunun da nedeni ucuz(!) olması. Daha yeni arkadaşım 4s'ten 5s'e geçti. 16gb'lık 4"lik telefon için 1500 lira ucuz diyor. Tabi 16gb'lık 6s plus'un fiyatı 3500 lira olunca 1500 lira "bedavadan biraz daha pahalı" gibi geliyor iphone kullanıcıları için.

• Igrenc ip6 tasarimini 4" olarak cikarmak marifet degil, ipod touch kasasinda cikarmali ki tasarim ozurlu ip6'yi kenara atip adam gibi 4" bir telefona kavusalim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

quote:

Orijinalden alıntı: FenomenonÇok saçma bi analiz olmuş. Sanki 2 sene evvel 5 iphone mu vardı da millet 4 iphone aldı. 2 sene önce 100 milyon 5s satılmadı mı, satıldı. Eee ip6 satışa çıkınca bu 5sler kendini imha mı etti???
    iPhone 6 veya iPhone 6s alabilirlerdi ama hallerinden memnun oldukları için almadılar. Dediğin gibi iPhone 5si kim aldı o zaman? iPhone 5, 4s, 4 kendini imha etmedi ya. Komik olmayın lütfen.

Hocam 5/5s kullananlar telefonlarını değiştirip 6/6s aldıklarında, eski 5/5s'lerini çöpe mi attılar?? Başkalarına sattılar, 2.el olarak alan yeni sahipleri ise telefonu kullanmaya devam ediyor. Belki 2-3 defa daha el değiştirmiş olan 5/5s'ler vardır, ancak sonuç itibari ile 1.5 sene önce 4.7"lik iphone hali hazırda piyasada yokken satılan 100-150 milyon 5/5s/5c halen kullanımda. Bu 1.5 yıl önce satılan 150 milyon iphone küçük ekranlı olduğu için tercih edilmedi, zamanın en iyi iphone'u olduğu için tercih edildi. Yani bu tablodan "4"lik iphone halen revaçta" sonucunu çıkarmamız için 2 sene önce satılan 150 milyonluk 5/5s/5c satışını çıkarıp değerlendirmemiz lazım. Gerçi şuan halen 5s satılıyor ancak bunun da nedeni ucuz(!) olması. Daha yeni arkadaşım 4s'ten 5s'e geçti. 16gb'lık 4"lik telefon için 1500 lira ucuz diyor. Tabi 16gb'lık 6s plus'un fiyatı 3500 lira olunca 1500 lira "bedavadan biraz daha pahalı" gibi geliyor iphone kullanıcıları için.

Tamam 5si ucuz bulan bir kitlede var ama şuan genel olarak küçük ekranlı telefonlarda 5sin kalite olarak rakibi yok.iphone6ya rakip olarak çıkan alphann fişini 1 yıl önce çektiler şimdi fiyatı çıkışının yarısında.Sonynin compact serisi ise oyuncak gibi duruyor malzemeden kırpılmış Modeller

• video oyun oynucaksaan zaten samsung doğrama tahtası note var

• 4 inc ideal zaten. Büyük ekran sevdası malesef iphone'lara da sıçradı. Sırf bu yüzden gittim sıfır 5s aldım. 4 inc 6s olsaydı onu alırdım. Üzgünüm apple. Benim gibi düşünenler hayli fazla.

• Millet Iphone telefonlarını değiştirince 4" lerin sayısı mecburen azalır. Herkes telefonunu her sene yenilemiyor, gerek te yok zaten.
    Ben de çok uzun süre küçük ekran kullandım, elde tutulması vs. kolay oluyordu elbet. Sonra büyük ekrana geçtim, artık küçük ekran kullanamam herhalde.
    Iphone 4s varken, dokunmatik klavyenin küçüklüğünden dolayı bir mesaj yazmakta whatsapp'ta yazışmakta zorlanıyordum. Şu anki telefonum 5.7", ilk aldığımda ciddi büyük geldi, ama alıştıktan sonra
    elime tam oturduğunu, neredeyse pc kadar hızlı yazabildiğimi farkettim. Bir daha ufak ekrana da dönmem sanırım. Bu biraz el boyutu ile de ilgili sanırım. Telefon 6-7mm arasındaysa
    zaten cepte de sorun(potluk, şişlik) yaratmıyor, taşıması gayet rahat.

En önemli şey önceliklerinizle ilgili, dışarda yürürken, taşıma halindeyken telefonla çok sık görüşme ihtiyacınız oluyorsa küçük telefonlar ideal. Ama kullanım yoğunluğunuz
    mesajlaşma, uygulamalar ve internet üzerineyse büyük ekranlar kullanımı çok kolaylaştırıyor ve hızlandırıyor. Yıllar içinde farklı farklı ekran boyutu skalası kullanmış biri olarak bunu söyleyebilirim.
    Eğer kullanım sıklığınız küçük ekran telefonu gerektiriyorsa da 5s almayıp Apple'ın bu sene çıkaracağı A9'lu, iphone 6 tabanlı 4" lik telefonu tercih etmelerini tavsiye ederim.

• Compact kırpılmış derken?? Ben z3c kullanıyorum. Gayet şık bir cihaz. 1300'e aldım. Ayrıca ekranı 4" değil 4.6" yani ip6 ile neredeyse aynı. Sony küçük kasaya büyük ekranı sığdırabilmeyi başarmış.
    Z5 compact desen 1600-1700 lira. Z5c'nin fiyatı böyleyken 16gb hafızası artırılmayan 5s'in rakibi yok demek komik olur.
    5s alan kişi "ben ios kullanmak istiyorum, en ucuzu şuan 5s. 16gb ip6 alsam 2500 lira, aradaki 1000 lira farkı vermeye değmez. Zaten ben küçük severim" derse amenna
    Ancak küçük ekranda rakibi yok diye 5s alan kişi eline hiç z3c/z5c almamıştır.

• quote:

Compact kırpılmış derken?? Ben z3c kullanıyorum. Gayet şık bir cihaz. 1300'e aldım. Ayrıca ekranı 4" değil 4.6" yani ip6 ile neredeyse aynı. Sony küçük kasaya büyük ekranı sığdırabilmeyi başarmış.
    Z5 compact desen 1600-1700 lira. Z5c'nin fiyatı böyleyken 16gb hafızası artırılmayan 5s'in rakibi yok demek komik olur.
    5s alan kişi "ben ios kullanmak istiyorum, en ucuzu şuan 5s. 16gb ip6 alsam 2500 lira, aradaki 1000 lira farkı vermeye değmez. Zaten ben küçük severim" derse amenna
    Ancak küçük ekranda rakibi yok diye 5s alan kişi eline hiç z3c/z5c almamıştır.

Evet küçük ekranda 5s'in rakibi yok. Senin z5c dediğin cihaz 4,6 inc. 5s ise sadece 4 inc arada uçurum var. Ekran %32 daha küçük. Z5c dediğin cihaz daha büyük. Hem boyutları olsun hem de kalınlığı olsun.
    http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Sony-Xperia-Z5-Compact-vs-Apple-iPhone-5s
    Dolayısıyla z5c rakibi 5s değil 6s olur anca. Daha büyük ekran düşünseydim z5c yerine gider 4,7 inc 6s alırım daha iyi.

• 4s'in kasasıyla güncel donanımlı bir mini model yapsa 6s'i satarım yeminlen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.