Şimdi Ara

Analiz: iPhone kullanıcılarının üçte biri 4 inçlik ekran kullanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6'nın tasarımına iğrenç diyen var. 4'ten sonraki en iyi tasarım. 5 serisi 4'ün uzatılmış şekli gibi oldu çok kötü durdu. 4'te en boy oranı çok daha dengeliydi. 5'te kumanda gibi uzadı. Neyseki 6'da toparladılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanılıyorsun. Z5c'nin ekran/kasa oranı yüksek iken 5/5s ve 6/6s'in home tuşu yüzünden ekran/kasa oranı düşük. Z3c ve Z5c büyüklük olarak 5s ile aynı sayılır, sadece genişliği daha fazla ki bu da yazı yazmayı çok daha kolaylaştırıyor. 6/6s'in ekranı 4.7" ama büyüklük olarak 5.2"lik LG G2 ile aynı. Keza 5.5"lik 6/6s plus da 5.7"lik galaxy note serisinden daha büyük.
    Yani sonuç olarak compact'ın hedef kitlesi 5/5s kullananlardır.
    iphone kullanıcıları belki kabullenmiyor olabilir ancak şuan için piyasadaki ekran/kasa oranı en düşük telefon iphone'lar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamsiz bi analiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

Hocam yanılıyorsun. Z5c'nin ekran/kasa oranı yüksek iken 5/5s ve 6/6s'in home tuşu yüzünden ekran/kasa oranı düşük. Z3c ve Z5c büyüklük olarak 5s ile aynı sayılır, sadece genişliği daha fazla ki bu da yazı yazmayı çok daha kolaylaştırıyor. 6/6s'in ekranı 4.7" ama büyüklük olarak 5.2"lik LG G2 ile aynı. Keza 5.5"lik 6/6s plus da 5.7"lik galaxy note serisinden daha büyük.
    Yani sonuç olarak compact'ın hedef kitlesi 5/5s kullananlardır.
    iphone kullanıcıları belki kabullenmiyor olabilir ancak şuan için piyasadaki ekran/kasa oranı en düşük telefon iphone'lar.

Kardeşim nasıl aynı ya? %25 daha fazla yer kaplıyor cihaz ve bariz kalın. Tamam ekran kasa oranı iyi ama bu birşeyi değiştirmiyor. Benim için kaba bir cihaz. Lg g2 ile zaten sanal tuşlardan soğudum. Üstelik mini cihazlardaki kısıtlamalardan nefret ediyorum. Bunu her firma yapıyor istisnasız. S810 soc iyi eyvallah ama 2gb ram nedir Allah aşkına? Koyun 3gb çok mu zor?

• Hocam z5c 127mm uzunluğunda iken, 5s 123.8mm uzunluğunda. Yani z5c sadece %2.6 daha uzun. Hatırlasın belki 5s'in ünlü reklamında parmağını ekranın alta köşesinden üst köşesine götürerek "tam elinize uygun" demek istiyordu. Yani z5c tek elle kullanıma inanılmaz derecede uygun bir cihaz, eliniz çok küçük olsa dahi. Ayrıca 5s'ten daha geniş olduğu için klavye kullanımı daha rahat. Bununla birlikte z5c yükseklik olarak sadece %2.6 fazla olmasına rağmen ekran büyüklüğü olarak %32 daha büyük.
    Yani z5c hem tek elle kullanıma uygun, hem dah geniş olduğu için klavyede yazması daha rahat, hem de ekranı %32 daha büyük.
    Z5c zaten donanım olarak daha iyi. Z5c'de 2gb ram var da 5s'de 5gb ram mi var. ios hafif falan demeyin. Ben z3c'de bir sürü sayfa uygulama açıyorum. Diğerine geçince kaldığı yerden devam ediyor, yeniden yüklenemiyor.
    En önemlisi de z5c'nin en can alıcı noktası batarya.
    Kalınlık olarak 5s daha ince olabilir ama z5c ve z3c köşeleri yuvarlak olduğundan bu fark hissedilmiyor. 6/6s cidden ince ancak onların da hedef kitlesi compact sınıfı değil, 5-5.2" telefonlar. O segmentte de aynı incelikte telefonlar mevcut
    Apple 1.5 sene önce tükürdüğünü yaladı 4"ten vazgeçti. Metal etmeyin siz de en fazla 2 sene sonra 4" sevdasından vazgeçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WB

Igrenc ip6 tasarimini 4" olarak cikarmak marifet degil, ipod touch kasasinda cikarmali ki tasarim ozurlu ip6'yi kenara atip adam gibi 4" bir telefona kavusalim..

Aynen ben de 6/6s kasalarını bi türlü sevemedim. Sony xperia z5 premium un gold ve silver kasaları çok hoş mesela. Hele silver olanına içim gitti. Tamamen metal kasa öyle hoş duruyorki.. Keşke 5s kasalarının büyütülmüş haliyle 6/6s çıkarsalardı yada z5 premium un kasası gibi..

• 4 inc ideal diyen Aypon cu ;

o kullandigin 4 inc lik cihazin kasasina Samsung 5 inc ekran sigdiriyor

O yuzden avutma kendini cihazim ele avuca sigiyor diye ..

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

4 inc ideal diyen Aypon cu ;

o kullandigin 4 inc lik cihazin kasasina Samsung 5 inc ekran sigdiriyor

O yuzden avutma kendini cihazim ele avuca sigiyor diye ..

Ufak at da civcivler yesin. Z5c var ekran kasa oranı iyi olan onda bile daha büyük kasaya 4,6 anca sığdırdılar. Ayrıca özellikleri heryönden kısıtlanmış ve güncelleme konusunda hiçbir destek sunmayan samsung ara modelleri mi? Allah düşmanıma vermesin. Amiral gemi harici hiçbir samsung modeli alınmaz.

Ben apple fanboyu değilim ama şimdiye kadar android fanboydum burası doğru. Uzun süre lg g2 kullandım. Daha önce de uzun süre symbian deneyimim oldu. Tükürdüklerimi yalayarak tek söyleyeceğim ios candır. Gerisi maceradır.

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

4 inc ideal diyen Aypon cu ; o kullandigin 4 inc lik cihazin kasasina Samsung 5 inc ekran sigdiriyor O yuzden avutma kendini cihazim ele avuca sigiyor diye ..

Ciddi bir şey soracağım;
    Apple ile ilgili takıntın mı var? Yıllardır her Apple haberinin altına tukaka yorumlar yapınca eline ne geçiyor? Yani Apple ürünlerini beğenmeyen ve kullanıcılarını devamlı aşağılayan biri neden her konuya atlar, yorum yazar ki? Ya çok beğendiğin için kıskanıyorsun ya da forumun en büyük trolleri arasındasın.

• 4'' ve 5.2'' arası en ideali bence

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.