Şimdi Ara

Analog Makine Kullanmış Olanlar Bir Yardımcı Olabilirler Mi Lütfen Konuya Bakın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yutuna

quote:

Orijinalden alıntı: geceyuruyen78

Öncelikle Merhaba;

16 Yaşındayım, fotoğrafçılıkla uğraşıyorum hobi olarak. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum analog makineyi, Canon A1 var elimde, fakat ISO ayarlanmıyor. Yani bi yuvarlak var ASA yazıyor üzerinde, 1/2 - 1/4 değerleri var bir de 1280e kadar sayılar var fakat yuvarlak çevrilmiyor ayarlanmıyor ISO. Enstantene ve diyaframı ayarlayabiliyorum, fakat onları da değerleri nerde, nasıl havada kaç almalıyım bilmiyorum, o yüzden sadece gün ışığında çekebiliyorum. Bulunduğum şehir Karabük, ve fotoğrafçılık ölmüş gibi çok az kişi var böyle tutkusu olan, onlarda DSLR ile çekiyor zaten, sanırım analog kullanan bir ben kaldım ama halimden memnunum çok güzel bir makine. Neyse, bi fotoğrafçıyla anlaştım banyoyu falan ona yaptırıyorum oda çok pahalı olduğu için hani az fotoğraf çekiyorum yada paralı çekiyorum. Şimdi asıl konuya dönersek sizlerden öğrenmek istediğim: Nerde, hangi alanda, şu ışıkta hangi ayarları almalıyım. Enstantene ve diyafram kaç almalıyım. Mesela karanlıkta yanan bir mumu çekerken kaç alırım bu değerleri. Bunları bilen bir analog kullanıcısı varsa lütfen yardımcı olsun, eğer bu değerleri daha iyi öğrenemezsem, daha çok para harcıycam, öğrenciyim zaten çok masrafım oluyor bu konuda :/. Yardımcı olursanız teşekkürler lütfen bekliyorum..

Herkese merhaba.
    16 yaşında ilgili bir çocuk ne soruyor, nasıl ilgisiz yanıtlar alıyor, bir bardak suda fırtına yaratılıyor ve neredeyse 16 yaşında analog makina kullandığı için suçlanacak. Sevgili kardeşim bende de Canon T50 var, zaman zaman kullanıyorum. Bahsettiğin bilezik-yuvarlak yukarı çekildiğinde döndürülebilir ve ASA değerlerini değiştirebilirsin.

hocam öncelikle çok teşekkür ederim ASA ayarlamayı öğrettiğiniz için fakat şimdi ben o tekerleği çeviriyorum ama sadece 1/4 - 1/2 - 1 - 2 - 4 değerleri arasında gidiyor, 200- 400- 800 gibi değerlere getiremiyorum

• ayrıca ben burda kimseye enstantene ve diyafram nedir bilmiyorum demedim, sadece mesela karanlıkta bir mumu çekerken kaç alırım, şu ortamda kaç alırım gibisinden sormaktı "anlayanlara".
  • Ok biz "anlamayanlar" çekilelim aradan, kolay gelsin.
  • Kalbine güvenip ayarlayabilirsin, makinede hissettiğin kadar iso var

Ayrıca 1/4 lük yeri nasıl getiremiyorsun 400e? Biraz zorlasan 100e çıkar bence olmazsa canın sağolsun
  •  Analog Makine Kullanmış Olanlar Bir Yardımcı Olabilirler Mi Lütfen Konuya Bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: geceyuruyen78

ayrıca ben burda kimseye enstantene ve diyafram nedir bilmiyorum demedim, sadece mesela karanlıkta bir mumu çekerken kaç alırım, şu ortamda kaç alırım gibisinden sormaktı "anlayanlara".

Bahsettiğin 1/2, 1, 2 gibi rakamlar ASA ile ilgili olmayıp baracketing eşdeğeri olan poz kompansasyon değerleridir. Aynı bilezikten ASA ayarlarını da ayarlıyabilirsin.A1 kullanımı ile bilgileri verdiğim linkte bulabilirsin.
    http://www.wikihow.com/Use-a-Canon-A-1-35mm-Camera

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.