Şimdi Ara

Anayasa 2. Maddedeki Büyük Sorunsal SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu demin vatandaşlık çalışırken fark ettim
    Değiştirilemez 2. Maddede insan haklarına saygılı devlet yazmışlar ben bu maddeyi biliyordum da 2. Madde olduğunu daha doğrusu değiştirilemez olduğunu bilmiyordum

Halbuki 60 anayasasinda insan haklarina dayali devlet yaziyor 60 anayasasi zaten en demokratik anayasamiz

Yani insan haklarına olan önem azaltılmış bu 80 darbesinin yapıldığı dönem için anlaşılabilir amma ve lakin şuan Türkiye AB yolunda bir ülke insan haklarına saygılı değil insan haklarına dayalı bir devlet olmamız lazım darbe olali 44 sene oldu kac nesil değişti internet çıktı dunya globallesti vs vs bu madde böyle kalamaz kardeşim insan haklarina dayali devlet olmamiz şart oğlu şart

Bu sorun nasıl aşılabilir acaba? Kimisi 4. Madde değişirse ilk 3 madde de değişir diyor da bu bildiğin kanunu dolanmak olur.

Ek madde koyulsa bu kez degismez madde kadar sağlam olmaz? Ne yapmak lazım acaba?
    Anayasa 2. Maddedeki Büyük Sorunsal SS'li

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Maddelerden bağımsız olarak anayasada değiştirilemez madde olması SAÇMALIK bence...

1980 yılında seçilmeden başa gelen güç kullanakra darbe ile yönetimi ele geçiren ve çoğu şuan hayatta bile olmayan kişilerin koyduğıu maddeler neden değiştirilemesin veya değiştirilmesi teklif dahi edilemesin !!!

Kutsal kitap değil sonuçta bu insaların ihtiyaçları doğrultusunda her maddesi oy çokluğu ile değişebilir düşüncesindeyim ben. Yeterki anayasayı değiştirecek çoğunluk fikir birliğine varsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 10 Haziran 2024; 2:8:55 >
  • Sağ-Sol kavgalarını bitirirken ülkeyi İslamcı zihniyete teslim eden 12 Eylül cuntasının sorunudur bu mesele.

1982 Anayasası'nın ilk hali temel hak ve özgürlükleri fazlasıyla kısıtlayan bir yapıdaydı. Yıllar içinde yapılan değişiklikler ile birlikte kısıtlanan hak ve özgürlükler her ne kadar yeniden genişletilmeye çalışılsa da hiçbir zaman ideal düzeye erişilemedi. Çünkü ülkedeki bilimsellikten git gide uzaklaşan ve sistemsizlik üzerine kurulan eğitim sistemi, ülke insanının insani gelişmişliğini adeta geriye götürdü.

O nedenle hakkıyla yeni bir anayasa yapılabilmesi için öncelikle eğitim sistemimizdeki bu kötü tablonun ivedilikle ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu koşul yerine getirilmeden yapılacak olan herhangi bir yeni anayasanın ülkeyi daha da geriye götürmekten başka bir sonuç doğurması ne yazık ki mümkün değildir. Dolayısıyla insan haklarına saygıdan öte insan haklarına bağlılık, insanın insana saygı bilincinden başlar.

• Anayasa 2. Maddedeki Büyük Sorunsal SS'li

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Saçmalık olur mu yav

1. Madde sanırım 24 ve 60 anayasasinda da dokunulmazdi yani devletin şekli cumhuriyet kardesim bu kesin

80 darbesi zihniyeti çoktan yok oldu ama bence devletin sekli
    Devletin adı
    Baskent
    Bayrak
    Bunlar dokunulmaz olarak kalmali

Yarin bi gün karizmatik bi diktator çıkar bizim koyun halkı kandırır tutar kendini halife yapar kral yapar baskenti yozgata alir bayrağı yeşil yapar vs vs her sey olur bu ülkede omg

Keşke 60 anayasasına dönsek aslinda var ya ben onu cok daha mantıklı buluyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Kendin ile çelişiyorsun. Demokrasinin mantığından uzaklaşıyorsun bu görüş ile.

Halk istiyorsa yapılır bazı şeyler halka rağmen halka inat iş ile nereye kadar. Bundan 50-100 veya 200 yıl sonra ne sistemler ne mantıklar çıkacak belki ne yani yok olmaz bizim anayasamızda değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez madde var mı diyecen.

X2yk kardeş, neye dayanarak eleştiriyorsun?

Kaç tez ya da makale yazdın?

Diploman nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ab hakkında 2 yazı-2
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlat önce eknomiyi düzeltsinde

Anayasaymış., tek derdimiz buydu. 2017 değişkkiller olmadı mı.

öğrenmişler... aynı şeyleri tekrarlayıp tekrarlayıp duruyorlar.

Yiyende hala yiyor
    Kandırılmaktan bıkmadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 10 Haziran 2024; 8:5:29 >

Hocam kusura bakmayın ama asıl saçmalık orada dayanan da yazsa mutlak suretle dayalı da yazsa bir şey değişmeyeceğini öngörmemeniz. Yani bunu hukuk fakültesi mezunu olduğunuzu bildiğim için diyorum yanlış hatırlıyorsam düzeltin.

Hemen yarın o madde insan haklarına dayanan olarak değişse ülkede ne değişecek?

Bu ülkede şu an istendiği zaman uygulanan istenmediğinde uygulanmayan, uygulamayanın sorumluluk almadığı üstüne terfi aldığı bir dönemdeyiz. Fiilen uygulanan bir anayasa yoktur. Hatta anayasanın hiç olmamasından daha kötü bir durumdayız. Çünkü adamına göre işleyen bir sistem var.

Ayrıca 80 darbesi zihniyetinin yok olmak bir yana bugün kökleşmiş bir 12 Eylül rejimi vardır. 12 Eylül zihniyeti derken neyi anlıyorsunuz?

Darbe sonrası MHP davasında yargılanan MHP eski genel başkan yardımcısı Oktay Güner, mahkeme hakimine "bizi artık yargılayamazsınız, artık fikirlerimiz iktidarda ama biz zindandayız" diyerek durumu çok net ifade ediyor. Bugün MHP iktidarda, neolibelarizmin en tutkulu taşeronu Akp ile birlikte. Bundan daha net bir 12 Eylül zihniyetini bu ülke hiçbir zaman görmemişti. Çünkü muhalafet de Erdoğansız bir AKP rejimi heveslisi. Akp programına ile doğrudan bir sorunu yok.

Kısacası dert ettiğiniz bu ülke için dert bile değil ama kavramlar birbirine girmiş. Küresel propaganda aracı öyle bir işletildi ki bu ülkede Kenan Evren, ülkede kavgayı vs bitiren kahraman olarak anılıyor 20li yaşlarda gençler arasında. Böyle olunca da 80 darbesinin gerçek nedenleri, ekopolitiği göz ardı ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 10 Haziran 2024; 8:36:31 >

• akpnin anayasa yapma hakkı yoktur

Hocam bu arkadaşı gale alıp boşa vakit harcamayın. Bu arkadaş Türk milleti hariç herkesi savunur. Yeri gelir Arapların sözcülüğünü yapar, yeri gelir DEM ve PKK'lıların sözcülüğünü yapar. Şimdide demokrasi ayağına devletin kimliğinin değiştirilmesinden bahsediyor.

• "dayalı" kelimesinden "saygılı" kelimesine geçmek iyi olmuş.

bence insan hakları tamamen kaldırılmalıdır.

insan hakları "ulus devletleri bölmek, mikro milleyetçilikleri azdırmak" amacıyla kullanılıyor.

aslolan

"birey değil toplumdur"

"kişi değil millettir"

"milletin kazanımları, kişilerin menfaatlerinden üstündür."

• Anayasa'yı değiştirmek için 10 bin TL verdikleri emeklilerin evlerini ziyaret etsinler bakalım o zaman görelim demokrasiyi :)

Bir zaman başkanlık için Referandum yapılmıştı. Başkanlık gelince uçacak, kaçacak, şahlanacaktık :))

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Saçmalama modunu açmışın gene sabah sabah !

Anayasanın 2. maddesi konu oradan değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerden nereye atladın !

Alakasız ne varsa birazdan kopyala yapıştır yaparsın şimdi. Azcık kaliteli muhalefet lütfen çok zor değil AZCIK olsa yetecek...

• Colda kullanıcısına yanıt

Sen neyin kafasını yaşıyorsun ! X2yk kim konu ile alakası ne ! Ve gene bilmeden neyi eleştiriyon haberin yok neyi savunuyon onuda bilmiyon. Her konuya sadece konuyu çarpıtmak için mi geliyorsun ? Senin görevin bu heralde !

Anayasalarda değiştirilmez madde olmaz diyorum bu kadar açık bunu anlayabilecek orta halli bir mantığa sahipsindir diye düşünüyorum MADDELERDEN BAĞIMSIZ OLARAK... Erdoağn yarın öbürgün CHP'nin meclise soktuğu vekiller ve İYİ parti ile 360 ı bulsa ve anayasa değiştirmek istese ve anayasanın sonuna maddeler eklese ve BU MADDELER DEĞİŞTİRİLEMEZ DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ DESE SİZDE EEE TAMAM O ZAMAN NE YAPALIM ARTIK DEĞİŞEMEZ Mİ DİYECEKSİNİZ...

Anayasalarıda insanlar yazıyor ve ihtiyaca göre halkta isterse değişir bu kadar basit. İstemezse değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 10 Haziran 2024; 9:35:23 >

Anladım, sen kimsin ki bu konuda fikir belirtiyorsun diyorum.

Hayatta ki en büyük başarın nedir mesela?

• Senin gibi çocukça davranan birine verilecek en güzel cevabı vereyim SANA NE !

Forumların mantığını kavrayamamış birisin tek bidliğin körlemesine muhalifliğe ve çocukça hareketlere devam edebilirsin çünkü bende artık ENGELLİSİN...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.