Şimdi Ara

Android 13 final betası yayınlandı, tam sürüm yakında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android 13 final betası yayınlandı, tam sürüm yakında

Google, Android 13’ün dördüncü ve son beta sürümünü yayınladı. Sıradaki Android 13 final sürümü olacak ve şirket güncellemeyi birkaç hafta içerisinde desteklenen Pixel telefonlara verecek.

Final sürümünden önceki son beta

Android 13’ün dördüncü beta sürümü, uygulama geliştiricilerinin yeni sürümü göz önünde bulundurarak son testleri ve geliştirmeleri yapabilmeleri için. Bu yapı aslında Pixel cihazlar ve Android Emülatörü için Android 13’ün final sürümüne en yakın sürümü.

Platform kararlılığına önceki beta ile ulaşıldığından o zamandan bu yana SDK ve NDK API’leri, uygulamaya yönelik sistem davranışları ve SDK olmayan arayüzlerde kısıtlamalar dahil tüm uygulama yüzeyleri nihai hale geldi. Bugün yayınlanan Beta 4 / sürüm adayı, daha önce bildirilen sorunlar için düzeltmeler içeriyor ve yazılımın final öncesi en stabil sürümü olması gerekiyor.

Android 13 final betası yayınlandı, tam sürüm yakında

Android 13 özellikleri

Android 13, bildirim izni ve yenilenmiş fotoğraf seçici, temalı uygulama simgeleri, her uygulama için dil desteği, HDR video, Bluetooth LE ses ve USB üzerinden MIDI 2.0 desteği gibi yeni gizlilik özellikleriyle geliyor. Ayrıca uygulama geliştiricilerin tabletlerden ve büyük ekranlı cihazlardan yararlanabilmeleri için Android 12L’de yerleşik olarak sunulanları genişleten daha iyi araçlar sunuyor.

Ayrıca Bkz.Google, Android 13'ü resmi olarak tanıttı: İşte yenilikler

Android 13 beta indir

Pixel telefona sahipseniz, cihazınız Google’ın herkese açık beta programına zaten kayıtlıysa bu yeni yapıyı önümüzdeki saatler içinde veya birkaç gün içerisinde cihaz üzerinden güncellemeyi indirip yükleyebilirsiniz. Bu sürümü denemek istiyorsanız, Android 13 beta programına buradan kaydolabilirsiniz.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/android_13s_final_beta_is_live_the_official_release_is_next-news-55044.php

• Aceba google amca bu sefer nerenin rengini değiştirip allayıp pulladı, hiçmi hiç merak etmiyorum.

Güvenlik güncellemelerini kenara bırakırsak, android 6 ile android 13 arasındaki "çağ atlatan" yenilikleri sayabilecek var mı? Bu gelen teknolojileri kaç kullanıcı kullanıyor? Zaten custom uilerde yıllardır olan şeyleri, saf androide gömünce yenilikmi oluyor yani?
    Bi ara androidi vendor ile ayıracağız dediler, sistem a/b dediler kendileri bile efektif kullanmadılar :D
    Apk yerine yeni uzantı dediler(ne gerek varsa) ismini hatırlayan bile yok.

Windows bir bilgisayarın içinde 7 mi 10 mu 11 mi yüklü olduğunu görür görmez anlarsınız,
    w7 den w10 a geçmeliyim, çünkü dx12 var, UWP var dersiniz.
    w11'e geçmeliyim çünkü directstorage, Subsystem for android var dersiniz. Yenilik budur. Netdir.

3 tane butonu süslemekle işletim sistemini güncelliyorum diyemezsiniz.
    Milletin aklıyla alay eden google sırf ilk olmanın getirisini götürüyor. Bunların yerine keşke Windows Phone ayakta kalsaydı. Bu işletim sistemi bunların elinde heba oluyor.
  • Abi şu androiddeki amacınız artık yenilik değilde hız olsun. Yıllar yıllar önce android güncellemeleri geldikçe sistem daha az güç tüketiyor ve daha hızlanıyodu. Artık tam tersi daha çok ram flan kullanıyo.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Burak kullanıcısına yanıt
    Google ile pek bir alakasi yok cunki cogunlukla sorunlar satin alinan markanin yazilimsal hatalarindan kaynaklidir .

Şöyle düşünmek gerek, RAM boşta duruyorsa cihaz bunu neden kullanmasın? Önemli olan daha akıcı, daha hızlı çalışması mı yoksa parasını verdiğiniz RAM'in boş kalması kullanılmaması mı? Cihazlar artık çok akıllı, RAM ihtiyacı yokken önbellek olarak kullanıyor, hızlandırma amaçlı tüketiyor ama ihtiyaç arttığında programların kullanımına daha çok bellek sunuyorlar. Yani benim için önemli olan 8GB RAM'in 2GB'ını kullanması değil cihazın stabil ve hızlı çalışması. Bunun için gerekirse yarısını kullansın bunda sorun yok.

• Aceba google amca bu sefer nerenin rengini değiştirip allayıp pulladı, hiçmi hiç merak etmiyorum.

Güvenlik güncellemelerini kenara bırakırsak, android 6 ile android 13 arasındaki "çağ atlatan" yenilikleri sayabilecek var mı? Bu gelen teknolojileri kaç kullanıcı kullanıyor? Zaten custom uilerde yıllardır olan şeyleri, saf androide gömünce yenilikmi oluyor yani?
    Bi ara androidi vendor ile ayıracağız dediler, sistem a/b dediler kendileri bile efektif kullanmadılar :D
    Apk yerine yeni uzantı dediler(ne gerek varsa) ismini hatırlayan bile yok.

Windows bir bilgisayarın içinde 7 mi 10 mu 11 mi yüklü olduğunu görür görmez anlarsınız,
    w7 den w10 a geçmeliyim, çünkü dx12 var, UWP var dersiniz.
    w11'e geçmeliyim çünkü directstorage, Subsystem for android var dersiniz. Yenilik budur. Netdir.

3 tane butonu süslemekle işletim sistemini güncelliyorum diyemezsiniz.
    Milletin aklıyla alay eden google sırf ilk olmanın getirisini götürüyor. Bunların yerine keşke Windows Phone ayakta kalsaydı. Bu işletim sistemi bunların elinde heba oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Temmuz 2022; 20:4:43 >

• cleancoder C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben güncellemelerden bahsediyorum. Yeni bi cihaz aldiginda ram yetmesini degil eski cihazin yetmemesinden bahsediyorum. Yani androidde rami daha kararli calismasini saglayabilirler. Nasil olucaginida onlar duşunsun.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam Google hizmetlerinden bahsetmiyorum zaten. Direk android sistemini rami ve sistemi kararli çalştirmamaisndan bahsediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Yine dedigime geliyor :/ .

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Markanin yazilimi demek arayüzdemek. Bazi markalarin arayuzu hizli oldugundan daha az ram kullaniyo gerçekten Ama ayni işletim sistemine bağlilar. Onlar kodlari baştan yazmiyo olan kodlarin üzerine kod yaziyo. Belirli bi seviyeye kadar fark ediyo sadece.

Mesele de ordan basliyor. Kendileri her marka bastan yapmiyorlar kabaca hazir tabir-i caizse kaliplar var onun uzerinden kendi ozellestirmelerini ince ayarlarini yapmaktalar..

Neticede sorun yasaniyor :/ hepimiz de az cok yillardir yasamaktayiz.

Apple gibi tek ortak tek merkezden yazilim ile gelse . Firmalar kendi arayuzlerini filan bu islere bulasmasa ... Son kullanici bizlere moduler arayuz gecisleri sunulsa da biz yapmaz ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.