Şimdi Ara

Android 15, beklenen pil özelliğiyle gelmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android 15, beklenen pil özelliğiyle gelmedi
    Google, Pixel telefonları Android 15’i yayınladı, diğer üreticiler de Android 15 beta programını açtı. Güncelleme, şarj sınırı gibi çok faydalı bir özellik getiriyor ancak ilginç olarak final sürümde bu özellik sunulmadı.

Ayrıca Bkz.Android 15, Pixel telefon ve tabletler için kullanıma sunuldu

Şarj sınırı özelliği birkaç ay sonra gelecek!

Android 15, beklenen pil özelliğiyle gelmedi
    Telefonun pil yüzdesi %80’e ulaştığında şarjın durdurulmasını sağlayan şarj sınırı özelliği standart Android 15 beta sürümlerinde değil, Android 15 QPR1 beta sürümlerinde vardı. Google, final sürümünde eklememe kararı aldı.

iPhone’larda da bulunan bu özellik, telefonlarının pil sağlığı konusunda endişe duyan kullanıcılar için kullanışlı bir çözüm. Her telefon bataryası, ilk kapasitesinin %80'ine ulaşmadan önce belirli sayıda şarj döngüsü için derecelendirilir. %80'e kadar şarj etmek, telefon pilinizin maruz kaldığı şarj döngüsü sayısını azaltır ve pil sağlığı normalden daha yavaş düşer.

Bilmeyenler için, QPR güncellemeleri genelde ilk kararlı Android sürümünü takip eden ufak güncellemeler oluyor. Android 14, Ekim 2023’te ve Android 14 QPR 1 Aralık 2023’te yayınlandığından, pil şarjını sınırlama özelliğinin Aralık ayında gelmesi kuvvetle muhtemel.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/battery-charging-limits-feature-android-15-missing-3491046/

• Neyse ki Samsung'ta yıllardır var ;)...

• Stok Android dışında ki çoğu cihazda var pixel kullananlar düşünsün

• Sıkıntı değil :)

• Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Yıllardır olduğunu bilmiyordum.Ömrü hayatımda ilk Android tecrübesi Fold5 ile başladı %80 sınırlıyorum .15 pro max'da %80 sınırlı.

• Xiaomi de var mı bu? Ben göremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung Google'dan önce akıl edip koydu. Güncel tüm cihazlarda olmalı, özellikle %100'e şarj edildikten sonra %95'e düşene kadar şarj etmeyen mod çok başarılı.

Gece bırakınca cihazın sürekli tekrar tekrar %100'e şarj olup bataryayı yıpratmasının önüne geçiyor. Laptoplara da lazım özellikle, fişe takılı kullanmaktan pil hemen ölüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    Poco f6'da var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Realme gt 2'de de var

• BBK grup cihazlarda zaten olan bir şey %80 şarj bunun android 15 ile ilgisi yok markalar isterse koyar

• Xiaomi de root şle charge control uygulaması ile yapıyordum root a olan ihtiyaç yavaş yavaş kayboluyor gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.