Şimdi Ara

Android Box mı yoksa NMT mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nazmi28

quote:

Orijinalden alıntı: AsiL27

quote:

BUGUN ANDROID BOX UM GELDI DARKIN 1GB İŞLEMCI MODELI OLAN ....

ARKADASLAR KUTU SAGLAM YALNIZ INTERNET HIZI BANA YAVAS GELDI KABLOYLA BAGLADIM LCD YE...
    HDD 500 BAGLADIM BI ARA RESIMLERI GOSTERDI FAKAT DAHA SONRA DONMALAR YAPTI
    RAM 1GB DIYOR FAKAT 800 GOZUKUYOR
    FILM DENEMELERIM OLMADI,DENIYEN ARKADASLAR VAR ZATEN STABIL....
    KUTUYLA GELEN KUMANDA CAN SIKICI COK AGIR VE TUSLARI KULLANIMLI DEGIL...
    BEN BLUTOUTLU MAAUSE ALICAM NORMAL MAUSE BAGLADIM HEREKET KIZI COK IYI
    KLAVYEYE GEREK YOK ZATEN MAUSE VE EKRAN KLAVYESI YETERLI....
    YOUTUBEDEN HD KLIPLERE BAKTIM SANIRIM YETMIYOR ARADA DONMA YAPIYOR....

HAyirli Olsun,Kardes iyi günlerde kulan diye bilirim,cunku ben daha arastiriyorum,sanirim memnun diyilsin,

MEMNUN OLMAMAK DEGIL SORUN CUNKU MEMNUN OLMAM ICIN 3 5 TANE ANDROID BOX KARSILASTIRMAK LAZIM....
    ŞİMDİ BİR LAPTOP GIBI DUSUNURSEK SANIRIM HATA YAPMIS OLURUZ
    KUMANDASI KUTUYLA GELEN TV KUMANDASI GIBI AMA NET TE SÖRF İÇİN PEK IDDALI DEGIL
    TARAYICI OLARAKTA OPERA MINIYI KURDUM ODA SAYFA DOLUMU LAPTOP HIZINDA DEGIL SANIRIM BU ANDROIDLE ALAKALI...
    AMA ARKADASLARIN DEDIGI GIBI FILM OLAYINA BI KAC KEZ BAKTIM FENA DEGIL ZATEN HDD KI OLAN FILMI SANIRIM OYNATIR ONEMLI OLAN INTERNET UZERINDEN TAKILMADAN IZLEYEBILMEK....
    BEN 4 KISI KULLANIYORUZ VE EVIME GELEN KABLO 50 METRE VE EVDEDE IKIYE AYRILIYOR BIRI LCD YE DIGERI LAPTOBE BELKI BU DA ETKILIDIR

FAKAT SUPERONLINE DEKI 20MBHIZ INTERNETI OLAN BIR ARKADAS SAYFA ACILIMINI ANLATIRSA BILGILENMIS OLURUZ...

ARASTIRMA YAPSANDA PIYASA SUAN 1GB RAM VE 4GB BELLEK LE SATILIYOR
    BELKIDE TEK CEKIRDEK OLDUGUNDAN SAYFA ACILIMI BIRAZ YAVAS AMA O DA APARTILACAK KADAR DEGIL 2 3 SANIYE

236 TL YE ALDIM 6 TAKSIT ZATEN BU FIYATADA SANIRIM BOYLE BIR CIHAZ SUAN YOK....DENEMELERIM DEVAM EDECEK...

BU ARADA CIHAZ ROOTLANMIS GELIYOR ROOT EXLORERI YUKLEDIM ORDAN BELLI OLUYOR

Ben Beklicem,Taki Etemin Dedigi Cihazi Alana Kadar,Ama Bunlarin Yerine Flymaus ve kumandali klavye alacagimiza normal klavye maus takamazmiyiz..?...o kumandali maus ve kalvye hosuma ghitmedi,hemde arkadas agir filan diyor,arkadaslar sunu tekrar sormak istiyorum,bunu bir nevi uydu niyetine kulana biliyormuyuz,???,,,dedigim gibi ben oyun oynamayi pek sevmem,zaten evde bir laptop ve dekstop var,ama ben bu cihazi alirsam uydu niyetine kulanicam,bazende en fazla web sayfalarindan haber okurum,bunu yapicam,

• ben evde kablolu mause taktım gayet stabil.zeten kendı reklamında dabelirtıyor bluetoot 2.4 hız dıye.uydu olarak tv progranları var kurar oyle kullanırsın net uzerınden.hd uydu aliciları var atalantanın ama cihazı hıc metetmiyolar buna gore cok gerıde.bu cıhaza klavye ve mause takarsan hızlı verım alırsın.benım aldıgım modelı alırsan standart kumandalı 230 tl uygunda bır hd yayın uydısı alırsın 350 ye falan bıtırırsın.bu arada zaten yakında canak sıstemınden vazgecılecek bılgın olsun.hd ye o kadar takılma zaten 4 kanal var suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben evde kablolu mause taktım gayet stabil.zeten kendı reklamında dabelirtıyor bluetoot 2.4 hız dıye.uydu olarak tv progranları var kurar oyle kullanırsın net uzerınden.hd uydu aliciları var atalantanın ama cihazı hıc metetmiyolar buna gore cok gerıde.bu cıhaza klavye ve mause takarsan hızlı verım alırsın.benım aldıgım modelı alırsan standart kumandalı 230 tl uygunda bır hd yayın uydısı alırsın 350 ye falan bıtırırsın.bu arada zaten yakında canak sıstemınden vazgecılecek bılgın olsun.hd ye o kadar takılma zaten 4 kanal var suan

Ben Yurt Disindan Almanyadayim,Ama Bazen Turkiye Kanalarini Ve Belgesel Izlemek Istiyorum,niyetim bu amacla alirim alirsam,A2000G den sanirim kimse pek memnun diyil dedin kimse,ama ethem memnunmus,ben simdi (Minix Neo X5 ve A2000G arasinda kaldim,elektirik tüketimi nasil bunlar.laptop kadar harcarmi,konuyu genis genis acalim,gelen tam bilgi almis sekilde ayrilsin buradan,bende alirsam full bisey alicam internetim gayet iyi 25Mb donma cökme yapicak bisey alicam,bu yüzden simdi bekliyorum,ama ethemi izlicem,sende fikirlerini yaza bilirsin,

• quote:

quote:

ben evde kablolu mause taktım gayet stabil.zeten kendı reklamında dabelirtıyor bluetoot 2.4 hız dıye.uydu olarak tv progranları var kurar oyle kullanırsın net uzerınden.hd uydu aliciları var atalantanın ama cihazı hıc metetmiyolar buna gore cok gerıde.bu cıhaza klavye ve mause takarsan hızlı verım alırsın.benım aldıgım modelı alırsan standart kumandalı 230 tl uygunda bır hd yayın uydısı alırsın 350 ye falan bıtırırsın.bu arada zaten yakında canak sıstemınden vazgecılecek bılgın olsun.hd ye o kadar takılma zaten 4 kanal var suan

Ben Yurt Disindan Almanyadayim,Ama Bazen Turkiye Kanalarini Ve Belgesel Izlemek Istiyorum,niyetim bu amacla alirim alirsam,A2000G den sanirim kimse pek memnun diyil dedin kimse,ama ethem memnunmus,ben simdi (Minix Neo X5 ve A2000G arasinda kaldim,elektirik tüketimi nasil bunlar.laptop kadar harcarmi,konuyu genis genis acalim,gelen tam bilgi almis sekilde ayrilsin buradan,bende alirsam full bisey alicam internetim gayet iyi 25Mb donma cökme yapicak bisey alicam,bu yüzden simdi bekliyorum,ama ethemi izlicem,sende fikirlerini yaza bilirsin,

kardes karar senın almanyada bulma ımkanın belkı daha fazla olur ama ben aldıgım suna ıtıbarıyla memnunum ben ınternet tarayıcısına cok takıldım lakın wın 7 ve benım laptoptakı hız dogal olarak daha fazla oldugu ıcın ınternetı laptopla kıyaslanamaz ...4-5 sanıyede acıyor...

benım merak ettıgım sımdı ethernetle bagladıgım kutuyu eve wıfı dagıtıcı yapmak ıstıyorum cepten falan gırmek ıcın ...malum ınternetı ortak kullandıgım ıcın modem bende degıl ...boyle bır program bılen var mı arkadaslar...

• quote:

@Etokaraduman

O Halde Hangisini Alayim,Sen Kulaniosun Memnunsan Bende Alirim,Cunku Izlenimlerin senin böyle seylere ilgin alakan var,bu yüzden kulanici olarak sen hangisini tavsiye edersen onu alirim,bunla yani A2000G ile Minix Neo X5 arasindaki fark nedir,,?
    birde bunu o cinli adamdan ismarleta bilirmiyiz,ben sunuda belirteyim,ben özelikle o kutuyu TV izlemek icin kulanicam,laptop var bagli HDM ile tv ye ama,ben daha uygun bisey istiyorum kasma donma isi olmicak,

Merhaba,

Minix Neo X 5 ile Mele A2000G arasındaki en büyük fark işlemci tipi. Mele Allwinner kullanıyorken Minix Rockchip kullanıyor. Rockchipler hem gerçek çift çekirdekli hemde daha gözle görülür performans farkı olan işlemciler. Bunun dışında birde gpu farkı var. Minix 'te entegre çalışan quadcore işlemcili MALI 400 GPU var. Entegre çalıştığı için cihaz 8 x cpu olarak çalışabiliyor performans gereksiniminde.

Minixtede Melede de o donmaları yaşamazsınız video izlemelerde. İnternet hızınız iyiyse eğer online izlenimlerdede sıkıntı yaşamazsınız. Üstelik hd izlenimlerde. Bu cihazların pchtpclerden en büyük farkları android ile daha az işletim sistemi kaynak kullanımı sağlanması, açık kaynak kodlu ücretsiz yazılım bolluğu ve elbette çok düşük enerji tüketimi. Tabii kapladığı yerde fark ediyor.

• quote:

quote:

Ustam ben de ayni sizin gibi Türk kanallarini seyretmek icin uzun zamandir incelemedeyim ama Almanya'da daha pek yaygin degil sanirim. Bulunsa bile bizim ihtiyaclarimizi karsilayabilecek donanimlara sahip mi o da mechul. Haftaya Aldi'ye gelecek. Sen de bir incele istersen.
    http://www.weltdertechnik.de/technik/aldi-nord-medion-life-p85251-lifesmart-tv-fur-149e-erhaltlich-kw-51-ab-20-12-2012

• En üst düzey Android Stick / Box, en dandik NMT nin yanına yaklaşamaz film izleme konusunda.

En basitinden, nmt cihazlarda otomatik 24P modu var. İzlediğiniz filme göre 24p / 60p moduna otomatik geçiyor. Yeni cihazlardan birine sahipseniz 3D bluray iso dahil oynatabilirsiniz. Wireless üzerinden film oynatmada çok sorun yaşamazsınız. Kumanda ile cihazı kontrol etmek kolaydır.

Android tv stickte ise airmouse veya klavye/mouse türü kumanda şart. Airmouse ile kullanmak acayip keyifsiz. Çoğu cihaz 1080p modunda gelmiyor, ekran çözünürlüğü 720p gerçekte ancak 1080p upscale ediyor. 1080p custom firmware kurarsanız bu sefer cihaz acayip yavaşlıyor ve filmlerde takılmalar meydana geliyor. Android 4.0 da 5.1 ses çıkış desteği yok, 4.1 de bu destek var ancak çoğu kişi tam becerememiş bu olayı. Ben receiver a takıp denemedim, o yüzden net birşey söyleyemem.

RK3066 lı cihazların dualcore 1.6 ghz işlemcisi çok hızlı, ancak VPU ünitesi 1080p dekode ederken azıcık kasılıyor. MK802 deki Allwinner A10 işlemcinin 2160p destekli VPU su ise mükemmel ancak 912 mhz (custom firmware ile 1500 mhz) lik Cortex-A8 işlemcisi çok yavaş, keyif vermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratzilla

En üst düzey Android Stick / Box, en dandik NMT nin yanına yaklaşamaz film izleme konusunda.

En basitinden, nmt cihazlarda otomatik 24P modu var. İzlediğiniz filme göre 24p / 60p moduna otomatik geçiyor. Yeni cihazlardan birine sahipseniz 3D bluray iso dahil oynatabilirsiniz. Wireless üzerinden film oynatmada çok sorun yaşamazsınız. Kumanda ile cihazı kontrol etmek kolaydır.

Android tv stickte ise airmouse veya klavye/mouse türü kumanda şart. Airmouse ile kullanmak acayip keyifsiz. Çoğu cihaz 1080p modunda gelmiyor, ekran çözünürlüğü 720p gerçekte ancak 1080p upscale ediyor. 1080p custom firmware kurarsanız bu sefer cihaz acayip yavaşlıyor ve filmlerde takılmalar meydana geliyor. Android 4.0 da 5.1 ses çıkış desteği yok, 4.1 de bu destek var ancak çoğu kişi tam becerememiş bu olayı. Ben receiver a takıp denemedim, o yüzden net birşey söyleyemem.

RK3066 lı cihazların dualcore 1.6 ghz işlemcisi çok hızlı, ancak VPU ünitesi 1080p dekode ederken azıcık kasılıyor. MK802 deki Allwinner A10 işlemcinin 2160p destekli VPU su ise mükemmel ancak 912 mhz (custom firmware ile 1500 mhz) lik Cortex-A8 işlemcisi çok yavaş, keyif vermiyor.

Bu yüzden zaten Minix daha iyi diyorum. :-))

Kesinlikle haklısınız. Elbette asıl amaç film izlemekse NMT kullanmak daha akıllıca oluyor. Kullanımı kolay ve sorunsuz ama sadece taktığınız dahili yada harici hdd yada memory card üzerinden izliyorsunuz.

Oysa android bildiğiniz bilgisayardan farksız. Ofis dökümanalrı açıyor, mail alıp gönderiyor, internete giriyor, neredeyse bütün android uygulamalrını çalıştırıyor ki bunlar sayesinde online film, dizi, belgesel, yeşilçam filmleri yada müzik, video, video klip izlemekte kaymağı..

Üstelik yeni bir ses yada video formatı çıkarsa NMT ile en iyi ihtimalle 15-30 güne yükleyeceğiniz custom firmware ile izleyebilirsiniz. Tabii custom firmware ile olunca bir taraf yapılınca diğer tarafların bozulması yüksek ihtimal oluyor genelde. E yok ben üretici firmware beklerim dersenizde bilindik bir marka ise yine şanslısınız, ama çok bilinmedik yada yazılımcıları yavaş çalışan bir firma ise yandınız ki ne yandınız. :-))

Oysa Anroid ile sadece izlediğiniz media playerın codecini yüklemeniz yeterlidir.

Androidin birde 1080p upscale etmesini anlamadım pek. Bir çok yabancı yeni çıkan ürün Hdmi 1.4 ile fullsbs3d iso desteği bile sağlıyor. Bende bu zamana kadar kullandığım Mele ve Minixte böyle bir sorunsala rastlamadım. Elimde birde bu ay gelecek olan SONY NSZ-GS7 olacak. Gerçi oda Android. Önümüdeki ay bir arkadaşıma sipariş ettiğim Egreat R150 elimde olacak. O zaman görüntüyü test edebilme imkanım olacak. dediğinizde haklı olabilirsiniz ama denemediğim için çok emin değilim. Dediğim gibi önümüzdeki ay inşallah onuda deneyecedğim. Belli mi olur belki hem minixi hemde sonyi satıp bende bir nmt alabilirm :-)

• Merhaba; forumu baştan sona okudum, ayrıca DH forumlarınıda okudum, MELE A2000G siparişini bu akşam verdim. Çinli PISEN'e :). Benim tek sorunum bu cihaz için optik çıkıştan DTS sesleri anfiye gönderebilmesi idi. 2 defa sordum " google çevirisi ile" bana mümkün olduğunu söyledi ve bende sipariş ettim.
    Bu cihazı kullananlara sorayım optik çıkışı amfiye bağladığımızda amfiden DTS ses alabiliyormuyuz? Amfi DTS-DB destekli Harman Kadron.
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.